Yoshiro Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 dintre cei care ati avut ocazia sa testati,care ar fi diferentele sonice esentiale intre ALPHA-15A si BETA-15Avad ca primul este mai subtirel,bobina de 38 fata de 50,spl util 94 vs 96 in rest dif. mai mici,cu exceptia factorului de calitate care din citite ar fi mai potrvit cel mare pt OBDa, Alfa15 e ajutat pe bass in OB de Q-ul ridicat. Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 cu alpha am vrut sa le fac, dar dupa ce am asteptat 2luni la Senia ca 'vin sigur', am luat beta ca le aveau pe stoc.merci de pontul cu Edge, ma uit sa vad ce stie. Link spre comentariu
Toader Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Oare la ce pret as gasi un Beta 15 A chiar si second, dar in stare buna, adica fara nici o problema? Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 daca tot cauti woofere, uita-te pe ebay.de, mai apar castane la woofere SH mult peste beta, si la preturi bune. Eu cand am cautat nu am gasit SH in romania. Link spre comentariu
liviu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 frumos proiect. imi place ideea. pacat , ca nu sa vorbit prea mult de acest proiect. nu inteleg de ce persoanele se jignesc intre ele. care e faza pana la urma. exista o rezolvare oameni buni? ma intreb ? oare ce pot eu sa invat din cea ce vad? oricum , din cea ce vad , sper sa nu gresesc , dar asta e parerea mea , singurii care isi dau silinta sunt CBI si Yoshiro . Link spre comentariu
Toader Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 daca tot cauti woofere, uita-te pe ebay.de, mai apar castane la woofere SH mult peste beta, si la preturi bune. Eu cand am cautat nu am gasit SH in romania.Caut un Beta 15 A ptr ca am unul cu care sa-l imperechez.Nu caut altceva. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Si mie imi plac mazgalelile de pe boxa, si as zice ca se potrivesc mai bine cu difuzoarele decat s-ar potrivi un finisaj cu furnir si toate cele. Acu tu stii ce mai ai prin casa. Important tie sa iti placa si sa te simti bine, nu forumistilor.Felicitari pt realizare!Legat de filtre, incearca sa faci rost de un microfon de masura. Usurezi mult treaba. SAu pt inceput fa rost de orice microfon, doar sa vezi daca imbinarile intre difuri ies cat de cat ok, fara diferente prea mari (cu un microfon prost le poti constanta DOAR in zona de imbinare) sau cu gauri, varfuri imense.Daca ai microfon prost gaurile si varfurile le vezi comparand 2 masurari sucesive, una cu un ambele difuri si a doua cu unul dintre ele. Mai multe faci cu microfon bun.Din pacate vad ca bobinele sunt fixe. Ti-as recomanda ca urmatoarele care le faci sa le faci cu prize, de la o valoare de inceput sa zicem nu mai mica de 1.5mH pt bas si pana la o valoare de 5mH. ASta o poti face pe miez. Restul le deduci si tu in functie de fr de separare dorita, dar ma gandesc ca nu vei avea nevoie de mai mult de 2mH pe medii pt partea trece jos si nu mai mult de 1.5mH pe tweeter. Prize cat mai multe pt medii si inalte, la bas nu prea conteza, ar merge si din 1mH in 1mH, punga de conzi, punga de rezistente si multa rabdare. Si eu sunt de aceeasi parere, multa cearta degeaba, macar de ar fi la subiect, dar partial pe langa. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 dintre cei care ati avut ocazia sa testati,care ar fi diferentele sonice esentiale intre ALPHA-15A si BETA-15Avad ca primul este mai subtirel,bobina de 38 fata de 50,spl util 94 vs 96 in rest dif. mai mici,cu exceptia factorului de calitate care din citite ar fi mai potrvit cel mare pt OBDa, Alfa15 e ajutat pe bass in OB de Q-ul ridicat.intrebarea era daca le-a testat cineva A-B ...trecand peste partea tehnicacitesc si eu forumurile straine,vroiam o parere mioritica pt ca eu am o oarece retinere cand vad carateristicile din pdf-u ala cu privire la performantele care se pot obtine Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Da, imi amintesc cablul TV de boxe. Bun articol ce sa zic!? As zice ceva de partea documentarii proiectelor tale dar fiecare face ce vrea pe net asa ca dai cu frecventa pe axa X in continuare.Chiar te rog sa zici ce vrei despre proiectele mele - critica nu ma deranjeaza.Apoi pe ce axa ar treubui sa dau cu frecventa daca nu pe X ??? Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Incearca si pe Y si pe X timp, iti ofera informatii mult mai utile. Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 13, 2011 Autor Partajează Postat Mai 13, 2011 va rog relaxati-va peste weekendul asta ploios/insorit si ascultati putin pe eroll tipul asta e cel mai tare! uitati-va la el cum canta, fara nici o treaba, cel mai fericit om highly recomended! nu stia sa citeasca notele pe hartie! damn! si daca tot vorbim de meseriashi, uitati-l si pe cel mai underated guitarist ever, Roy Buchanan, incredibil incredibil, am ramas mut cand l-am auzit http://www.youtube.com/watch?v=DDOIL5Oq ... re=related pfff nu mai vedem noi asa ceva niciodata! Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Buchanan si Collins, masters of the telecasters.Hey Joe auzisem prima oara la Hendrix normal, dar imi place mai mult varianta asta a lui Buchanan. Superba interpretare. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Incearca si pe Y si pe X timp, iti ofera informatii mult mai utile.Un citat de aici: http://www.zaphaudio.com/blog.html March 31, 2011 The old worn out flat response debate... So far every hobbyist speaker forum I've looked at has had a discussion recently about whether a flat frequency response is a good design goal for a speaker system. Unfortunately, the phrase "frequency response" is too generic to be answered without some serious qualifiers. Less experienced speaker designers are unaware of the qualifiers. The two primary qualifiers are Where and When. "Where" has everything to do with off axis response and placement in a room, and "When" has to do with reflections. Each of these can be broken down into pages upon pages worth of data and knowledge with much of it getting into physcoacoustics - way beyond the scope of a simple blog update. A lot of things are important considerations of shaping a frequency response. Harmonic distortion, power response, room placement among other issues all factor in. But make no mistake that none of those considerations are more important than flat on-axis response. That's what hits your ears first, and that's what means the most to your brain. Start there and you are already off to a great start. Then deviate from flat as required to resolve other issues. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Bun, parerea lui Zaph sau a lui Troels sunt doar pareri personale si nu au nici un fundament stiintific. Asa cum se spunea nu suntem la biserica nu?In ce conditii ar trebui masurat raspunsul in frecventa pentru a ne putea baza pe el? La semnal mic, la semnal mare, in spatiu pi, 2pi, xpi, cu amplificator x sau cu amplificator y, cu program de pe cd de test, din placa de sunet sau din generator de semnal, nearfield, cu gate sau nu in spatiu anecoic sau nu?Prea multi factori influenteaza acest raspuns si sunt multi ce nu depind de incinta propriu-zisa. Gandindu-ne la o nota data de un instrument muzical cu fundamentala sa si armonicile aferente. 2 incinte cu raspunsul liniar si cu diferente foarte mici intre ele vor reproduce acele armonici diferit. Revenind la OB & Co., din determinarile mele am ajuns la urmatoarele concluzii: - eficienta traductoarelor e cruciala - ptr bass Sd-ul cu cat mai mare cu atat mai bine, pur si simplu nu poti impinge aer cu difuzoare de 16 cm. - difuzoarele de BL sunt in mare preponderenta excelente ca difuzoare de medii (eficienta ridicata si faptul ca pentru inca cel putin o octava dupa punctul de taiere a xoverului nu pun probleme mari)- utilizarea unor astfel de traductoare permite functionarea impreuna cu retele de separare de ordin mic- poate fi contrar cu credintele actuale dar un baffle mai mare ofera o imagine stereo mai buna Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Bun, parerea lui Zaph sau a lui Troels sunt doar pareri personale si nu au nici un fundament stiintific. Asa cum se spunea nu suntem la biserica nu?Aualeu......tot m-am perpelit !!! Dar concluziile si "determinarile" tale nu sunt tot "pareri personale" ??? Macar la Troels si la Zaph am vazut ca isi dau silita dar la tine in afara de vorbe....... sau poate nu m-am uitat eu bine??? Si cum bine spui - nu suntem la biserica ca sa credem in vorbele unuia sau a altuia.Zici ca parelile lui Troels si a lui Zaph nu au fundament stiintific (doar cate un site plin de masuratori, simulari, etc. ba chiar fiecare dintre cei 2 au cate un difuzor care le poarta numele), dar parerile tale ce fundament stiintific au???? Numele tau pe cate difuzoare se regaseste ??? sau, din nou, poate nu m-am uitat eu bine in jur !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum