Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

open baffle Saba+Eminence

arcgotic

Postări Recomandate

@Sharky &arcgothic,Credeti-ma, nu am vrut sa poluez topicul!De altfel, cunosc si am ascultat OB-urile lui fcon ce au servit ca model. Cu aceasta ocazie, de fata au mai fost 7-8 melomani si DIY-eri. Ca si atunci, am spus ca un tweeter mai modern poate constitui un pas inainte la up-gradare (ca sa urle mai tare, mai in fata, mai strident!). Si acum, avand in vedere ca greencones sunt mai greu de gasit, am indicat cateva solutii de inlocuire cu ceea ce este accesibil azi si cu parametri imbunatatiti ( ca urlet, stridenta si distorsiuni!)In concluzie:1 - ati aflat ca aceste OB-uri sunt o solutie interesanta, cu un sunet placut, pe care l-am apreciat, chiar daca OB nu e o solutie pe care o consider buna din cauza cerintelor impuse spatiului de auditie. Totodata, cei care vor sa o abordeze, au o indicatie privind ceea ce pot utiliza in locul difuzoarelor SABA.SI2 - ati aflat ca:- de batranete (61) am auzul afectat;- sunt un ciumpalac ce a publicat in TEHNIUM ( ptr. corectitudine am publicat in Tehnium, Tehnium 70 si Radio peste 300 de articole cu "prostii" DIY );- toate incintele facute dupa proiectele mele suna urlat, strident, distorsionat, cu inaltele in fata, ceea ce a impins constructorii DIY din "zona ahegyes" sa-si vanda tot, probabil si "inexprimabilii" pentru a trece la solutiile masurate ale acestuia ( nu sunt responsabil de ceea ce au reusit acestia sa realizeze sau de abaterile de la proiect);- ati aflat ca producatorii de difuzoare sunt ori smecheri, ori imbecili, livrand difuzoare cu parametri aiurea, ce trebuie sa fie corectati la Oradea pentru a fi utilizati cu succes. Totusi, pentru a nu creia confuzie si apoplexie in randul utilizatorilor de difuzoare, pot sta linistiti si pot lua de bune datele producatorilor. In laboratorul de test al fostului IEI, ce dispune si de camera anechoica, nu s-a descoperit cazuri de abateri majore de la parametrii T/S declarati sau ale caracteristicii de frecventa ( in scurt timp contestari puternice insotite de masuratori!!!!)Iata deci ca aceasta poluare, nedorita de mine, a adus destula informatie pentru DIY-eri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arcgotic

27

• ahegyes

19

• Yoshiro

14

• saptemari

10

Top autori în acest subiect

Vizitator cduna

Asta-i buna :nebunrau: Citesc articolele lui VTP de peste 20 de ani si tocmai acum, dupa cativa ani de net, se gasesc persoane care sa-i conteste realizarile. Articolele lui Ahegyes din audio-video erau intradevar singurele serioase daca le comparam cu restul traducerilor aberante din germana, dar de aici pana la ce a publicat domnul Mateescu e cale luuuunga.

Link spre comentariu

Nu e nici o poluare. E mai bine sa ramana scrise informatile astea utile. Ca nu apucam toti sa auzim Fostex-uri si alte difuzoare.In Romania observ pe orice forum ca nu respectam munca si opinia altuia. Pacat.

Link spre comentariu

dintre cei care ati avut ocazia sa testati,care ar fi diferentele sonice esentiale intre ALPHA-15A si BETA-15Avad ca primul este mai subtirel,bobina de 38 fata de 50,spl util 94 vs 96 in rest dif. mai mici,cu exceptia factorului de calitate care din citite ar fi mai potrvit cel mare pt OBsi ar ajunge o singura bucata cu 206n,din ce citesc ar trebui cam 2/panouarcgotic,interesant finisajul tau,poti da mai multe detalii,nu prea imi dai seama exact din acea pozain ce consta acest finisaj,ca etape?VTP,stai linistit ca fiecare a inteles ce era de intelesprobabil ahegyes este stresat cu ceva si s-a nimerit intr-un moment nepotrivit,toti mai avem astfel de perioade ...

Aaaa, si inca ceva, legat de respect, pe cine ar trebui sa respect eu???? Pe VTP ??? De ce, ce a realizat VTP??? A scris in Tehnium. Asta e marea realizare??? Si eu pot sa ma laud ca am scris intr-o revista de specialitate (se poate verifica usor) dar nu o fac pt. ca nu mi se pare o realizare. Orice ciumpalac poate sa scrie la revista.

adi,daca nu respect pt ce a realizat si ideile oferite moka acestei comunitati,macar ca om,ca varsta .Mai toti stim cine este persoana din spatele userului,presupun ca nu ti-a facut nimic personal,deci aici nu este situatia pe care am avut-o eu pe celalalt forum,cu o persoana din generatia noastra.De pe margine se observa ca sunt oferite cateva jigniri gratuite :jytuiyu .Nu vreau sa iau partea nimanui...si eu am avut mici dispute cu vtp,dar nu e frumos asa.Sa atacam argumentele,nu persoana :davreau sa cred ca avem toti loc in aceasta comunitate si nu stam sa ne intepam cu fiecare ocazie din mici dispute mai vechi
Link spre comentariu

ahegyes tu oferi (sau ai oferit pana) in prezent ceva gratis sau la tine totul costa? (ma refer la ceva palpabil pentru un muritor de rand care are nevoie sa isi faca niste boxe, nu sfaturi sub forma unor vorbe goale).

Am 3 amici care au facut proiectele lui VTP si dupa o auditie la mine, cu incintele facute de mine toti 3 au renuntat la proietele D-lui VTP (au vandut difuzoare, cutii, care cum a apucat) si si-au facut incinte asemanatoare cu ce am facut eu.

poti pune poze incintele celor 3 prieteni ai tai care au facut incinte "asemanatoare" (cred ca ar trebui precizat cat de asemanatoare sunt cu ale tale) si daca tot masori tu totul, poate pui si niste masuratori cu ele. Sau prietenii nu au venit la tine cu boxele ca sa le masoare ca sunt "asemanatoare" si sunetul este "asemanator" deci nu mai era nevoie de masuratori.

Legat de:

am ascultat si mult laudatul Fostex 206, l-am si masurat

,banuiesc ca SIGUR NU MAI AI ACELE MASURATORI, sa le pui aici. Poate totusi specifici si in ce conditii le-ai masurat, eventual o poza a camerei in care ai facut masuratorile ar elucida la ce nivel esti cu masuratorile.
Link spre comentariu

@Sharky &arcgothic,Credeti-ma, nu am vrut sa poluez topicul!

Dle Mateescu, nu la dvs m-am referit.Pt restul, nu inteleg de ce trebuie sa va contraziceti. Omul are difuzoarele, are proiectul si l-a implementat. Musai sa se urle de fiecare data aceleasi povesti cu tot felul de difuzoare?Daca vroia dinalea isi lua.Deschideti separat subiect despre SS-uri vs greencone-uri si luati-va la cutite acolo si aici aduceti sugestii despre cum sa fie folosite difuzoarele ACTUALE nu tot felul de proiecte IPOTETICE si discutii cum ar fi daca.
Link spre comentariu

Sunt pictate de o prietena ce se ocupa cu desen/pictura. Un strat alb sub, si stratul pictat-vopsea acrilica. Peste dat cu lac. Nu stiu de care lac, ea sa ocupat de proces.Pozele sunt cum sunt, e si motorul in sufragerie- se pregateste de excursie in delta :d, nu prea am loc sa le invart pe toate partile...Nu e mama calitatii lucrarea, dar e aici si canta bine :)

Link spre comentariu

Daca sunt pictate ai ceva foarte frumos in casa (daca era autocolant era pacat de boxe). Mie personal imi place boxa cu lupii, dar este doar preferinta mea. Nu stiu cat ai platit dar daca era sa ti le faca un necunoscut dadeai foarte multe parale. Si lacuit desenul dupa .... mmmm .... fericitule! Tu fata de altii asculti si .... privesti.... la boxe :rade: pe cand altii doar asculta. Foarte foarte frumos!

Link spre comentariu

@vlad_2770Daca ai sa intri pe site-ul din semnatura ai sa gasesti proiecte bine documentate, cap coada care nu costa nimic. Cine doreste sau pofteste isi cumpara difuzoarele si componentele necesare si cu un efort minim poate sa faca tot ce e acolo - GRATIS. NU trebuie sa masoare nimic, nu are nevoie de echipamente de masura, etc. Mia mult ce doresti???Ceea ce spui tu acolo despre boxele ASEMANTOARE e o alta tampenie. Doar nu crezi ca m-am pus sa fotografiez si sa documentez proiectele amicilor facute dupa indicatiile VTP - mai ales ca nu sunau bine. Crezi ca sunt prevazator sa stiu ca peste un an doi o sa-mi ceara cineva asa ceva !!!!! Ma tot mir ce au fumat unii pe forumul asta !!!!Si da, amici mei au facut boxe "asemanatoare" cu proiectele mele - ca identice nu le puteau face. Unii au optat spre un TW diferit, sau bas reflex plasat in alta patre, etc. dar la baza era ceva prezentat pe site-ul amintit. SAVVY ???Sunt si unii care activeaza aici pe forum care au facut proiecte semnate VTP si s-au lamurit. NU am sa le dau eu numele ca nu e frumos sa le bag eu numele in mizeria asta. Daca vor pot sa intervina singuri.@VTP - in stilul deja caracteristic iarasi vorbesti prostii.Cine a lucrat cu difuzoare stie foarte bine ca abateri de pana la 20% a parametrilor T\S sunt acceptate pentru ca e foarte greu sa produci difuzoare identice din motive bine stiune - nu am sa dau mai multe explicatii. Eu nu sunt singurul care a depistat deviatii majore ale parametrilor unor difuzoare. E plin netul de atfel de exemple. Cine a lucrat stie ca spre ex. la Scanspek deviatii mari (peste 20%) de la datele publicate sunt foarte comune. La polul opus se afla SEAS. Nu stiu ce ai masurat tu la IEI (probabil nimic, pentru ca daca ai fi facut-o ai fi obs. si tu diferentele mari intre difuzoare) dar stim cu totii ce calitate aveau produsele iesite din intreprinderea mai sus amintita. Apoi din cate stiu eu in revista Tehnium nu s-a vorbit niciodata despre parametrii T\S si nici documentatie il limba romana nu am gasit in acest sens. Poate nu am cautat eu suficient de bine !!!! Eu cred ca pe vremea aia nici nu se stia mare lucru despre acesti parametrii pentru ca in lipsa unui PC erau inutili.Inca odata - sfatul meu prietenesc e sa nu te mai faci de "cacao" pe forumuri. Vorbesti prostii si mie imi starnesti mila.PS: da, urechea umana se degradeaza progresiv odata cu inaintarea in varsta !!!! Cauta pe google daca nu ma crezi. PAPS2: insiruirea revistelor in care ai scris e penibila. Daca aveai un PIC de modestie nu comentai acest subiect.

Link spre comentariu

Daca sunt pictate ai ceva foarte frumos in casa (daca era autocolant era pacat de boxe). Mie personal imi place boxa cu lupii, dar este doar preferinta mea. Nu stiu cat ai platit dar daca era sa ti le faca un necunoscut dadeai foarte multe parale. Si lacuit desenul dupa .... mmmm .... fericitule! Tu fata de altii asculti si .... privesti.... la boxe :rade: pe cand altii doar asculta. Foarte foarte frumos!

DA, clar, ai gusturi alese. Cred ca ai facut vreo 2 facultati de arta. M-am lamurit si cu tine. Orice vei comenta la adresa mea am sa ignor asa ca baga mare - fara numar !!!! :ras:
Link spre comentariu

arcgotic Finisajul e demential. Ceva mai neobisnuit dar foarte frumos.

Si eu pot sa ma laud ca am scris intr-o revista de specialitate (se poate verifica usor) dar nu o fac pt. ca nu mi se pare o realizare. Orice ciumpalac poate sa scrie la revista.

Da, imi amintesc cablul TV de boxe. Bun articol ce sa zic!? As zice ceva de partea documentarii proiectelor tale dar fiecare face ce vrea pe net asa ca dai cu frecventa pe axa X in continuare.
Link spre comentariu

Cred ca un cross over activ si biamplificare+masuratori o sa limpezeasca mult problemele. Will see.

Ca sa experimentezi iti recomand sa cauti programelul Edge. E gratis, usor de folosit si iti ofera o varianta de compensare activa pentru OB.
Link spre comentariu

Tu intelegi bine romaneste? Sau tu citesti in romaneste si pricepi in maghiara? :rade:

Daca ai un pic de logica fa macar o comparatie chioara ca la testele pentru permis auto care nu cer multa inteligenta!

Am dat citatul tau dar ca sa intelegi mai tai din el ca asa poate ai sa intelegi. Uite ai scris:

si si-au facut incinte asemanatoare cu ce am facut eu

eu am scris apoi:

poti pune poze incintele celor 3 prieteni ai tai care au facut incinte "asemanatoare" (cred ca ar trebui precizat cat de asemanatoare sunt cu ale tale)

si apoi vii si spui :

Ceea ce spui tu acolo despre boxele ASEMANTOARE e o alta tampenie. Doar nu crezi ca m-am pus sa fotografiez si sa documentez proiectele amicilor facute dupa indicatiile VTP

Ai inteles pana la urma ce poze am cerut? Dupa raspunsul tau cred ca nu. Eu am cerut poze cu incintele amicilor tai care si-au facut boxe dupa proiectul tau. (si nu am facut vorbire despre boxele pe care le-au avut inainte construite dupa sfaturile lui VTP)

Legat de arta: ai facut ceva studii in domeniu care sa iti dea dreptul sa critici o pictura? Eu nu am studii in acest domeniu si ti-am spus ce imi place mie. Sau de acum ce nu este pictat de tine nu trebuie sa fie admirat? Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata sa pictez ceva pentru ca stiu ca nu am talent, dar sa imi placa o pictura cred ca am dreptul nu? Iti spun eu ca nici in 10 vieti tu nu ai sa ajungi sa pictezi asa ceva. Unii se pare ca nici nu inteleg cei aia talent si arta. CU TALENTUL TE NASTI!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări