Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptare piezzo-sirena

Kytan666

Postări Recomandate

am un mini sistem de alarma fara fir cu senzori magnetici de usi ..si am o problema, vreau sa inlocuiesc galena din unitatea centrala cu o goarna auto de 20W, dar nu reusesc sa culeg de nicaieri un semnal de on-off sa comand un tranz cu un releu care sa cupleze goarna , semnalul ce ajunge la tranz de comanda a galenei e pulsat si oricum a-si lega nu mai canta galena ci canta releul...pot converti cumva , ? cat timp am impulsurile pe traz sa comand un releu ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

3

• alex mm

1

• Dr.L

1

• francezu

1

Top autori în acest subiect

....Nu e corect sa zici galen?(sulfura de plumb) , e un element piezo . Se poate face , incearca sa redresezi cu o dioda , incarci un electrolitic mic, limitezi serie cu o rezisten?? ?i ataci baza unui tranzistor in colectorul acestuia se pune un releu care comanda goarna , :da daca nu ,intelegi revin cu o schema :) numai bine alex mm.L.E. Te-ai gandit din ce alimentezi goarna si releul?

Link spre comentariu

stiu ca e piezo dar nah .. resturi din copilarie .. uite ca nu m-am gandit sa redresez semnalul desi era logic :jytuiyu . incerc ideea si vad ce iese :freaza: . Alimentarea se face cu un alimentator 13V,1A plus un 7812

Link spre comentariu

Vezi ca 7812 are nevoie de cel putin 14,6V la intrare pentru a lucra corect.Iar goarna aia de 20W ,,cere'' cam 1,66 A alimentata la 12V,deci 1A cat are alimentatorul tau nu e suficient.

Link spre comentariu

alimentatorul e ok , goarna functioneaza relativ putin .. si masurat ia 1,5A fara sa scada tensiunea cred ca o sa desfac alimentatorul sa vad ce e cu el ... conform la ce scrie pe e el e 13 cu 1A , dar vad ca da mai mult fara sa se incalzeasca ..oricum functioneaza acum , cu semnalul redresat cu 4148. acum tre sa leg un pir la unu din senzorii de usi si sa montez alarma ..urmeaza sa incerc sa schimb montajul din goarna de 20 ca e cu 6 tonuri cu unul din una de 10W cu un singur ton . sa vad ce tranz de comanda are si daca face fata cel de 10 W

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări