Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Single Ended 2xEL-34 / canal

RockDok

Postări Recomandate

O comparatie intre transformatoare, diametrul exterior al trafo toroidal bobinat este de 95mm iar trafo "normal" pe EI 16.Trafo toroidal este de 150W/12V cred ca nu apare saturatie la 200mA. Voiam sa cumpar doua toroidale la vreo 50W/12V dar astea de 150W cred ca sint mai apropiate de adevar in privinta redarii frecventelor joase. Ideea era sa-i dau drumul amplif-ului cu ce am la dispozitie inainte de a termina de rebobinat EI-urile pe care le am.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

71

• Depanatoru

26

• blue

11

• zal

8

Top autori în acest subiect

Cam asa ar trebui sa fie psf-ul dupa parerea mea, vreo 159Vef si 120mAef duc la 19W teoretic iar daca toroidalul isi face datoria un 17W tot ar trebui sa gasim pe difuzor. Si cam ce se-ntimpla daca in loc de 4 ohmi punem o sarcina de 2 ohmi (0.67k) sau de 8 ohmi(2.7k), de 16 nu mai vorbesc! Oricum destul cu vorba, trec la niste lipituri.

Link spre comentariu

Nu are rost, conecteaza direct traful , daca ai dubii mareste in prima faza cu 20-30% valoarea rezistoarele de negativare din catozi, monitorizeaza curentul anodic si testeaza in c.a. etajul. Propunerea mea este sa se creeze o sursa reglabila de tensiune cu posibilitatea de setare a curentului maxim , ceva de ordinul 100-400 V si I=30-150mA, in plus o sursa de negativare 0-100v, in acest mod orice amplificator uzual se poate testa rapid si sigur . Negativare automata este greoaie pt teste, necesita rezistoare variabile de puteri mari, mai simplu este o negativare variabila cu un potentiometru, eventual dupa stabilirea PSF se poate trece la negativare automata

Link spre comentariu

Ma gindeam la cazul in care grila1 ar fi intrerupta si toata lampa s-ar comporta ca o dioda polarizata direct, curent cit incape. psf-ul de bine de rau cred ca l-am nimerit daca lampile sint ok.

Link spre comentariu

Pune un bec de 100w in serie pe primarul alimentarii ...daca totul decurge bine becul se va stinge lent, daca ai probleme becul va ramine aprins....e simplu e metoda babeasca cea mai simpla si eficace :rade:

Link spre comentariu

Multumesc pentru idei dar am uitat sa spun ca il alimentez dintr-un dual smps, deocamdata ultimul postat la topicul dedicat. Chiar foarte mari emotii tot nu am la "prima cheie" fiindca smps-ul este protejat la supraconsum. Asa cum am banuit 2 EL-uri din patru erau duse. Pina vine comanda am adaptat 4 6p3c-uri evident cu rezistenta pe g1 adusa la 150k, Rc 180 ohmi, Ua 260V, Ug1== -14V. Ideea cu toroidalele (transformatoare de alimentare care sa inlocuiasca trafo iesire audio) a fost o timpenie, medii-inalte asta da, joase aproape nimic, cine nu ma crede sa incerce pe pielea lui asa cum am facut si eu, am inteles ca raportul de transformare este doar un parametru ce trebuie respectat, mai este nevoie si de un numar de spire suficient de mare in primar pentru a putea trece joasele. Vreau sa inlocuiesc ECC82 cu 6N1P si ECC83 cu 6N2P sa vad cum se comporta in schema data si daca obtin cei 28Vvv/150K necesari pentru 6P3C. Am atasat si psf-ul pentru 6P3C, teoretic 14W.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ce a iesit se vede in scheme si in poze, nu prea mai are legatura cu topicul dar pina ma voi hotari sa revin la EL34 asa ramine. Ar fi foarte mult de lucru in ceea ce priveste finisajul, in rest merge OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări