Vizitator yo9hnh Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Am construit si al doilea programator si se manifesta la fel. Link spre comentariu
ole Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Off topic: O solutie pentru cei care nu vor sa se complice cu constructia unui programator Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 intrucat am rezolvat o problema ce ma durea de mult timp si am mai dezbatut-o pe la AVR910 de usb, va informez : la adresa http://www.8051projects.info/blogs/usb- ... ammer.html pe care a postat-o un user la comenturile de la eXtreme burner, se gaseste un firmware modificat care permite programarea de AT89S51, AT89S52, AT89S53, AT89S8252, AT89S8253, AT89S2051, AT89S4051. Eu am cateva 89S52 din care unu e pe o placuta de test, cu barete de pini. Am schimbat firmware-ul, calculatoru nu a sesizat altfel de firmware, deci nu a mai fost necesara rebagarea driverului, iar programarea AT89S52 cu progisp a decurs perfect (in ciuda lipsei condensatorilor de la quart, ii folosisem mai demult la alt montaj). Nu exista diferente hardware iar usbasp programeaza in continuare si avr-uri. PS nu ma intrebati la ce le folosesc, important e ca merg programate fara programatoare ciudate Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 deocamdata ma intereseaza in Bascomavr, ca eu oricum numai in Bascom fac programele proprii. Voi baga firmware de la tine cu quart de 20 sa vad daca o merge.Pina la urma ai reusit sa programezi in Bascom?Banuiesc ca ai vazut si asta: http://avrhelp.mcselec.com/index.html?usbasp.htm Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 nu vazusem informatia, am testat dar tot nu merge, la frecventa mica cu jumperu de slow_clock de pe placa conectat, degeaba. Citeste ok, scrie si citeste ok fusebiti, de scris flash canci. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 nu vazusem informatia, am testat dar tot nu merge, la frecventa mica cu jumperu de slow_clock de pe placa conectat, degeaba. Citeste ok, scrie si citeste ok fusebiti, de scris flash canci.Damn, ce timpenie, o sa folosesc si eu in curind un USB Asp, care ar fi solutiile, ori fac program in Bascom si hex-ul il incarc cu altceva (parca merge configurat in Bascom la programator sa programeze cu AVR Studio, sa zicem, sau visez...) ori invat asm....L.E. Asta voiam sa zic.....[attachment=0]dude.jpg[/attachment]detalii: http://www.mikrocontroller.net/topic/92512#807881 Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 eu zic ca nu e niciun deranj daca scri programele in bascom si ti simultan deschis un programel pentru programarea in cip, un extrem burner sau ceva similar. In bascom poti scrie fusebitii ca ii are in clar, nu risti sa blochezi controlerul. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Vad ca la soft programare majoritatea folosesc Khazma AVR, Extreme burner dar de SinaProg ce ziceti? pina acum il consider cel mai prietenos, exemplu, nu trebuie sa-i "zici" ce fel de Mcu ai in programator i-i dai Search in dreptul la Device si gata, il vede, la fusebits de asemenea se aseamana oarecum cu Bascom, cred ca e cea mai buna varianta dupa Bascom care nu poate programa ASP cu toate ca e prevazut in optiuni.Si intradevar nu e atit de dificil de lucrat cu Bascom si SinaProg in paralel, atit ca la Bascom ma obisnuisem mai mult cu tastatura la programare, dar merge...A, am si blocat primul Attiny24 cu khazma, noroc cu "deblocatorul" care sa vehiculat pe aici, la inviat.... Link spre comentariu
electronunervos Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 are cineva driverele pt win7? x86? Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 de ce ? le-ai incercat pe cele existente si nu merg ? doar eu am W7 x86 si merg foarte bine Link spre comentariu
electronunervos Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 prima data eroare, acuma dupa ce am mai incercat chiar merge bine! Va multumesc. Si lui ole! Link spre comentariu
adrian82 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Sal am copiat si eu softul pe atmega 8L-8Pu virgin iar quartul in montajul pentru transfer de date de pe serial pe atmega era de 4Mhz are ceva daca nu am setat prima data fusebiti ? Microcontroleru inca nu l-am legat in montajul facut sa transfer date de pe usb.Daca nu am facut bine desi multi spun ca prina data nu trebuie setat fusebiti ca se incarca direct cu frecventa de lucru specificata de program , eu as putea sa revin sa sterg programul din el si sa pun fusebiti pentru 12Mhz sau 8 Mhz.Inca o intrebare functioneaza atmega 8L-8Pu la 12Mhz sau m-am chinuit degeaba cu el si trebuie sa caut unu 8-16pu ?Atmega l-am scris cu PonyProg 2000 ultima versiune beta 2.07.Si pentru cine vrea sa puna fusebiti corect vedeti in poza asa cum cere se precizeaza pe site . Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Am luat si eu un USBasp gata facut si cum experienta mea in lumea avr-urilor e cam zero,va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi: pentru Win xp trebuie pus un driver? si la win7 altul ? ,ca soft de programare m-am hotarit la extrem burner(e bine?) ,iar ca "adaptor" zic sa-mi iau o placa breadboard cu o regleta 2x5 pini ,plus fire cu pini la capete si sa-i "plimb" in functie de avr. Link spre comentariu
Vizitator morosanu22 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Am si eu o intrebare de noob... As putea sa construiesc acest USBasp fara sa foloseasca quartz extern? sa il foloseasca pe cel intern de 1mhz... L-as face cu quartz extern ,dar ca programator il folosesc momentan pe cel cu 4 rezistente prin portul paralel si nu pot seta fuse bitii cu el. Si as vrea sa mai stiu daca folosesc aceasta metoda as putea programa un atmega sa lucreze cu quart extern? Adica atmelul de la programator sa nu aiba cuart, dar cel de la atmelul pe care vreau sa-l programez sa aiba...as putea sa-i setez fusebitii asa? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 schema nu e optionala, quartul este obligatoriu, gasesti in acest topic hexuri pentru alte versiuni de cristal, respectiv 16 si 20MHz, dar in niciun caz fara cristal. Emularea comunicarii in protocolul USB necesita acele viteze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum