Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

Vizitator m0rTu

daca microcontrollerul nu a mai fost programat activeaza jumper-ul acela de slow SCK, este special pt uC-uri care au un clock sub 1,5MHz

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

... până la urmă, care sunt setările corecte la fusebiţi în ponyprog???bifa înseamnă 0 sau 1???dacă e pe 0 înseamnă că bitul ăla se scrie sau nu???nu de alta, dar italianul are gura cusută în privinţa avr-urilor, mai multe zice despre picuri în direcţia asta (însă eu nu vreau să scriu un pic acuma!), şi pe net lucrurile stau cam la fel ca pe-aici: unul spune una, altul spune alta, dai peste 4 inşi care susţin 4 setări diferite, toate funcţionale, cică.chit că, repet, sunt diferite.

Link spre comentariu

nevermind, winavr include avrdude, care ştie de programatorul siprog pe serială:

C:\Documents and Settings\Bogdan>avrdude -p m8 -c siprog -vavrdude: Version 5.10, compiled on Jan 19 2010 at 10:45:23         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch         System wide configuration file is "C:\WinAVR-20100110\bin\avrdude.conf"         Using Port                    : lpt1         Using Programmer              : siprogavrdude: ser_open(): can't set buffers for "lpt1"avrdude: serbb_setpin(): SetCommState() failed: The handle is invalid.C:\Documents and Settings\Bogdan>avrdude -p m8 -c siprog -P com1 -vavrdude: Version 5.10, compiled on Jan 19 2010 at 10:45:23         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch         System wide configuration file is "C:\WinAVR-20100110\bin\avrdude.conf"         Using Port                    : com1         Using Programmer              : siprog         AVR Part                      : ATMEGA8         Chip Erase delay              : 10000 us         PAGEL                         : PD7         BS2                           : PC2         RESET disposition             : dedicated         RETRY pulse                   : SCK         serial program mode           : yes         parallel program mode         : yes         Timeout                       : 200         StabDelay                     : 100         CmdexeDelay                   : 25         SyncLoops                     : 32         ByteDelay                     : 0         PollIndex                     : 3         PollValue                     : 0x53         Memory Detail                 :                                  Block Poll               Page      Polled           Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack           ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------           eeprom         4    20   128    0 no        512    4      0  9000  9000 0xff 0xff           flash         33    10    64    0 yes      8192   64    128  4500  4500 0xff 0x00           lfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  2000  2000 0x00 0x00           hfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  2000  2000 0x00 0x00           lock           0     0     0    0 no          1    0      0  2000  2000 0x00 0x00           calibration    0     0     0    0 no          4    0      0     0 0 0x00 0x00           signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0 0 0x00 0x00         Programmer Type : SERBB         Description     : Lancos SI-Prog <http://www.lancos.com/siprogsch.html>avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructionsReading | ################################################## | 100% 0.02savrdude: Device signature = 0x1e9307avrdude: safemode: lfuse reads as FFavrdude: safemode: hfuse reads as D9avrdude: safemode: lfuse reads as FFavrdude: safemode: hfuse reads as D9avrdude: safemode: Fuses OKavrdude done.  Thank you.C:\Documents and Settings\Bogdan>

pentru cei care sunt bâtă:

-p tipul mcu-ului

-c tipul programatorului

-P portul. default se ia lpt1, de-aia am primit eroare prima dată.

-v verbose, trăncăneală. adică voiam să văd dacă îl vede... şi se vede că-l vede!! :rade:

P.S. tot laptopul, din nu se ştie ce motive misterioase "nu vrea" cu cablu de prelungire, şi cum plăcuţa e niţel mai mare decât spaţiul disponibil pe lângă COM-ul desktopului...

P.P.S. iubesc softul command line portat de pe linux: încă mai sunt valabile lucrurile învăţate acum 10 ani, când mă chinuiam cu bootdisk şi rootdisk!!! :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna ziua. am nevoie de ajutorul vostrusunt la inceput de drum in avr. am realizat montajul folosind ATMEGA48. am downladat de pe site tot ce era de downladat. programele khazama si extreme burner.pana aici totul bine... :da ca rog daca vrea cineva sa explice mura in gura :nas: pasii care trebuiesc urmati sa finalizez proiectul... folosesc windows 7 cand bag montajul la usb imi apare mesajul usb device recognized... am incerca sa bag driver dar degeaba...rog frumos pe cineva sa imi deschida si mie ochii... MURA IN GURA :nas: MULTUMESC.

Link spre comentariu

pe W7(ultimate) functioneaza perfect la fel ca si programele: eXtreme Burner AVR si AVR Burn-O-Mat(ai nevoie de winavr: http://winavr.sourceforge.net/)

Acest driver trebuie folosit: [attachment=0]libusb_0.1.12.1.zip[/attachment]

Posted Image

Doua posibilitati sunt:

Ai programat cumva microcontrolerul? Folosesti laptop?(unele desktop-uri gen HP) atunci ai nevoie de 2 diode zener de 3.6V...3.9V pe D- si D+ care vin la masa ai utilizat aceasta schema? http://www.fischl.de/usbasp/bilder/usbasp_circuit.png (aicea ai conectate aceste diode).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

gata am reusit :band multumesc pt ajutorul acordat si pt toate posturile fara ele nu as fi reusit :101 . cel mai important FUSE BITS de aceea nu reuseam... succese in continuare!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator yo9hnh

Am construit acel programator si m-am confruntat cu eroarea unknown device. I-am scos diodele zener si acum lucreaza fara probleme(pe desktop). Pe laptop il detecteaza cu unknown device chiar si fara diode. Care sa fie problema ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări