diaconuliviu Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 FF DD F9 FF, asta e configuratia fuse/lock. Ca atare, vezi si tu, Lock=FF. In ce priveste ideea, multumesc. Fac o comanda la tme si gata. NU pretul USB ASP e prohibitiv ci timpul de sosire de la chinezi, asta daca nu vrei sa-l faci "de 10 ori pretul" cu transportator mai scump. Asa ca o sa cumpar A88. Multumesc inca o data. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Am cumparat 5 buc Atmega 88 P de la TME. Capsula aia QFP, exact ca Atmega 8 de pe programatoare. Pe cel original, recunoscut ca si HID este Atmega 88PA dar cu capsula mai mica, MLF 32 cred (ca a FT232RQ). 1. Am citit programatoarele (continutul). Nefiind familiarizat cu AVR Dudess am dat citire dar raminind bifata stergerea..asa ca am sters unul dintre programatoarele HID. Am vazut gafa, am citit pe celalalt cu fuse cu tot, cu eeprom (care e FF) si am rescris pe primul. recuperat. 2. verificat schemele..sint la fel. 3. Inlocuit primul A88, scris..ei, aici ori am facut gafa ori altceva..l-am blocat..Nu mai puteam sa citesc din el... Inlocuit cu altul, scris, se aprinde LED dar..UNKNOWN DEVICE cind pun la USB. Pe al meu scrie Atmega88P ,pe cel OEM PA Interesant este ca la cel OEM il citesc si scriu ca Atmega 88 (1E 93 0A) fara mesaj de eroare. Pe cel cumparat TME (1E 93 0F) nu-l pot scrie decit alegind Atmega 88 P sau PA, altfel primesc avertisment. De unde diferenta de cod, din moment ce pe ambele scrie 88 Pxxx? Presupunind ca chinezii au marcat aiurea, intre cele doua 88 (1E 93 0A si 1E 93 0F) este asa mare diferenta? Apoi, m-am uitat pe DS, la A8 si A88 pinout-ul pare identic. Este vreo diferenta neobservata de mine? Puno poza la cele doua Multumesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Singura diferenta notabila este semnatura celor doua microcontrollere. Programatorul recunoaste semnatura si da mesaj de avertizare cu privire la diferentele existente si chiar blocheaza posibilitatea de scriere (spre exemplu Atmel ICE). Posteaza te rog un extras din continutul fisierului hex citit din microcontroller-ul Atmega88. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 PrgHID_FF_DD_F9_FF.hex Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Cred ca trebuie sa citesti si asta: http://irq5.io/2017/07/25/making-usbasp-chinese-clones-usable/ https://www.sciencetronics.com/greenphotons/?p=938 https://www.sciencetronics.com/greenphotons/?p=1937 Este posibil sa iti foloseasca. Pe mine nu ma mai preocupa de ceva timp problema programatoarelor de tipul asta. Editat Octombrie 1, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Multumesc. Alea sint despre cum transformi un USB ASP in "Fischl.de". Eu voiam tocmai invers. O sa citesc mai atent, poate vad vreo solutie.. Inca o data multumesc Editat Octombrie 1, 2018 de diaconuliviu Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) Intampin si eu o problema cu UsbAsp, este conectat la PC, il "vede" in Device Manager, insa nu pot comunica cu el, posibil trebuie sa-i fac update de firmware, dar nu stiu cum, cu ce. Am incercat cu Sinaprog, Arduino, nimic. Cateva sfaturi imi vor fi de ajutor. Multumesc. Editat Februarie 17, 2019 de GeoMar Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 https://netmaxtech.com/install-usbasp-driver-windows-8-and-windows/ 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 Mersi Adi. In device manager il vad, acum eroare de update firmware, am cautat variante pe net, am incercat cu Arduino Uno, nu vrea, ori gresesc eu pasii ori ... nu vrea. Cred ca am sa comand alt UsbAsp mai "nou" ca sa nu mai am acesta problema, nu este asa scump la fratii chinezi. Link spre comentariu
stryx Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) Salutare. Daca folositi windows 10 de la minutul 1.20 este rezolvarea: https://www.youtube.com/watch?v=EeDBwOrqZfo&list=LLIPD9U5_2U2XUPmnJHNYQpA&index=2&t=0s Editat Februarie 17, 2019 de stryx Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) 8 minutes ago, stryx said: Salutare. Daca folositi windows 10 de la minutul 1.20 este rezolvarea: https://www.youtube.com/watch?v=EeDBwOrqZfo&list=LLIPD9U5_2U2XUPmnJHNYQpA&index=2&t=0s Salut. Mersi frumos. Am uitat sa mentionez, folosesc Win 7 32 biti Am instalat driverul cu acel program, dar NU vrea, il vede in Device Manager ca este conectat la usb, SinaProg nu vrea sa comunice cu el, cred ca trebuie sa fac update de firmware la USBasp. Aceeasi chestie si cu AVRDUDES Intrebarea este cum? Am incercat ceva gasit pe net, cu Arduino uno, fara rezultat, Editat Februarie 17, 2019 de GeoMar Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 @adicontakt , multumesc , la mine functioneaza pe Win 10. 1 Link spre comentariu
stryx Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) Si eu am avut aceelesi probleme, absolut nici un program nu comunica cu programatorul indiferent de driver-ele instalate (inclusiv cu Zadig). Deabea dupa ce am urmat pasii aratati in clip a mers. Normal Zadig instaleaza driver-ele "WinUSB" si de fapt trebuia "libusbk" cel putin pentru win10. Puteti incerca si dumneavoastra chiar daca aveti win7 ca nu dureaza mult. Editat Februarie 17, 2019 de stryx Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) @GeoMar La win 7 e diferita procedura fata de win 8/8.1/10. Din ce imi aduc aminte la win 7 se instaleaza driver-ul prin browsing la folderul sursa din device manager. Se instaleaza fortat cand apare casuta de dialog rosie. Nu ai nicio treaba cu firmware-ul programatorului, "cannot set sck period. please check for usbasp firmware update" e o eroare clasica data de avrdudess si o arata si arduino de la vers 1.8.5. in sus parca. Cam asa ara arata procedura: P.S.-ai pus cristal si tensiune de 5V + reset la 5V printr-o rez. de 10k pe uc pe care vrei sa-l programezi? Trebuie sa fie ceva de genul asta: Editat Februarie 17, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 5 minutes ago, celtik said: @GeoMar La win 7 e diferita procedura fata de win 8/8.1/10 ... Mersi de info. Driverele erau corect instalate, se pare ca microcontrolerul tinta pe care vroiam ca sa il citesc-scriu, era cu probleme. Cu alte microcontrolere merge ok, le citeste. Exemplul din poza, Attiny 2313 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum