mihaila Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Mltumesc pentru pdf dl GeoMar si colegului ss 1958. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Mltumesc pentru pdf dl GeoMar si colegului ss 1958.Fara "domnul", mai simplu GeoMar. Link spre comentariu
mihaila Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 (editat) ok am retinut ptr. viitor Editat Ianuarie 8, 2017 de mihaila Link spre comentariu
maresmircea1957 Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Buna ziua ! Am o rugaminte daca poate cineva sa-mi spuna de unde pot descarca driverele pentru un USBASP V2.0 de la colegul Ole pentru Windows 7 Recent am schimbat Windows XP cu Windows 7 ! Multumesc ! Link spre comentariu
rlodina Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 (editat) Nu mai tin minte de unde am instalat dar la Thomas Fischl (http://www.fischl.de/usbasp/) recomanda : Zadig - USB driver installation made easy. : Drivers On Linux and MacOS X no kernel driver is needed. Windows requires a driver for USBasp. Please use this driver installation tool for Windows: Zadig - USB driver installation made easy Sau de aici: https://protostack.com.au/2011/05/usbasp-driver-for-windows-7-and-windows-vista-x64/ Editat August 4, 2017 de rlodina Link spre comentariu
maresmircea1957 Postat August 5, 2017 Partajează Postat August 5, 2017 Multumesc mult! Am rezolvat ! Link spre comentariu
PKP98 Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Salutare! Am realizat si eu un USBasp ,cel de aici http://www.fischl.de/usbasp/,am pus ultimul firmware (2011) si in locul diodelor de 3v6 am pus 3v3 ,iar in locul rezistorilor de 68 am pus de 100: Schema usbasp.pdf Cateva poze cu montajul:https://postimg.org/gallery/2w2j25uo6/ Dupa ce l-am terminat,am mers cu el repede la PC sa vad ce zice si initial a aparut eroarea "Device not recognized".Dupa ce l-am bagat de mai multe ori am vazut ca uneori il recunoaste si alteori nu.Dupa asta am mers sa curat lipiturile cu nitrodiluant si tot la fel a facut... Urmatorul plan a fost sa umblu la fuse bits si am observat ca la high fuse sunt probleme,pe site high fuse=0xC9 cu CKOPT=0 (programat).L-am facut pe CKOPT=1 astfel high fuse=0xD9 si am scris din nou fusebits cu noua valoare. Rezultatul este ca acum USBasp-ul este vazut imediat,nu mai apare acea eroare,l-am incercat si pe laptop si merge super. Ideea cu modificare lui CKOPT mi-a venit dupa ce am citit fuse bits din alt usbasp cumparat care avea high fuse=0xD9. Nu stiu ce sa mai cred,normal CKOPT trebuie sa fie 0 pentru frecvente mai mari de 8Mhz,poate ma lamureste si pe mine cineva cum e cu cu acel clock optional (CKOPT). Multumesc! Editat Septembrie 17, 2017 de PKP98 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Citat din DS pentru ATMega8 (si la fel de valabila pentru oricare uC Atmel de 8 biti): "By programming the CKOPT Fuse (n.a. adica "0"), the user can enable internal capacitors on XTAL1 and XTAL2, thereby removing the need for external capacitors. The internal capacitors have a nominal value of 36pF." Asa ca explicatia rezida in alta parte: probabil autorul a folosit doar quartz-ul de 12MHz, fara condensatori din dorinta de a economisi niste spatiu. Link spre comentariu
PKP98 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 O sa incerc sa scot condensatorii de 22p sa vad daca merge cu CKOPT=0.. Multumesc @nico_2010 scurt si la obiect ca de fiecare data. Link spre comentariu
PKP98 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 @nico_2010 a avut dreptate,dupa ce am scos condensatorii de 22p usbasp-ul a mers fara probleme cu CKOPT=0 (programat). Iti multumesc inca o data @nico_2010,traiasca usbasp-ul . Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Salut, cine imi poate spune ce inseamna eroarea asta la usbasp?? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Verification conexiunile dintre programator si uC, precum si alimentarea uC target. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Am verificat cu doua programatoare, aceeasi eroare iar cand ii dau force -F, imi arata unkown signature: Unknown signature 160000 Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 On 7/12/2016 at 2:24 PM, diaconuliviu said: [...] Auzisem sau citisem undeva ca daca ai doua USB AVR poti face update de FW legindu-le intre ele cu acel cablu-panglica 9fire, facind un strap pe placa "pacient" si programind-o cu celalalt. O sa caut un link cu asta. Am avut o problema cu acele clone Fischl de. Desi am rescris Fw cu 28.11.2011, desi an reinstalat driverele cu driverele "K", pe alte sisteme decit XP SP2/3 da rateuri. ca atare am achizitionat ceva de genul: https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Free-shipping-USB-ISP-USBasp-USBisp-Programmer-for-51-ATMEL-AVR-download-support-Win-7/32702960733.html DACA pare reclama..sa stearga cineva link. In device manager apare VID_03EB&PID_C8B4 si e recunoscut ca HID. Trecind peste faptul ca eXtreme Burner, AVR Dudess NU il recunosc, am ramas la varianta ProgISP 1.72. E unicul care il recunoaste ca "ZF-008". Lucreaza bine, e OK. S-a rezolvat problema cu drivere, comunicari.. Am reusit sa citesc continutul, am urmarit schema lui si a unuia "Lc tECHNOLOGY".. SINT LA FEL. Singura diferenta majora: asta e cu Atmega88, LC Technology e cu Atmega8. Ce vreau este sa imi reprogramez citeva "LC Techology" cu firmwareul din ZF-008. Posibilitatile: 1. cumpar 1-2-3..Atmega 88, inlocuiesc A8 cu A88, rescriu cu fusebitii dedicati. 2. adaptare Fw A88 la Fw A8. Asta ar fi fara a mai inlocui uC. Dar intrebarea este daca se poate simplu asa ceva sau mai bine inlocuiesc A8. Multumesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Am niste dubii cu privire la citirea continutului. Daca totusi ai firmware-ul, mai bine cumperi 1, 2, 3,... ATMega88 si dupa scriere le plantezi. Dar la cat costa USBAsp astazi eu as renunta... Editat Septembrie 19, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum