GanMark Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 o idee buna cu 2 socluri ZIF.... care firemware a folosit ? Link spre comentariu
Feretech Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 firmware pentru Usbasp 2.0 Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Salutare, ma poate ajuta cineva sa scap de eroarea asta de la USBasp? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Daca montajul cu Atmel este alimentat atunci verifica conexiunile deoarece, cel mai probabil, ai lipituri reci/trasee intrerupte. Verifica-le sub lupa si apoi cu aparatul de masura. Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Multumesc pentru raspuns. Interesant este ca l-am folosit fara probleme in trecut iar apoi a stat depozitat in cutie in conditii de siguranta maxima. O sa verific totusi pinii de la mufa usb, unde s-ar putea intrerupe, dar am impresia ca e problema de soft, mai ales ca am mai citit ca cineva mai are acesta problema si a rezolvat-o prin resoftarea programatorului folosind alt programator. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Nu pinii de la mufa USB trebuie verificati, ci aceia de la conectorul de programare, atat cel de pe placa tinta cat si de la programator. Ultima solutie ar fi reprogramarea (modalitatea este descrisa in pagina anterioara). Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Multumesc pentru raspuns, pana la urma am rezolvat. Problema nu era la programator (bine tot imi spune ca trebuie sa fac upgrade la firmware, dar il pot folosi), ci era de la placa pe care se afla Atmega, aveam un jumper pus unde nu trebuie. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update. avrdude: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check. acelasi lucru mil zice si mie dar la mine nu am conectat procesorul care urmeaza sa fie programat,,este normal acest mesaj? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Evident ca da ... Link spre comentariu
adrian82 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Salut driverele de la windows 7,8,8.1 functioneaza si la windows 10 x64bit am probat eu astazi , vedeti ca pe situl original in schema daca e cuplat jumparul la slfprogramming nu va recunoste chipurile asa am patit si eu astazi am pus fusebiti HFUSE=0xD9 LFUSE=0xFF iar original pentru atmega 8 e HFUSE=0xc9 LFUSE=0xef ! Diode zener am folosit 3,6V iar rezistente 68 ohmi iar rezistentele de 270 de ohmi le-am scos ! Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update. avrdude: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check. acelasi lucru mil zice si mie dar la mine nu am conectat procesorul care urmeaza sa fie programat,,este normal acest mesaj? acolo ai 2 erori, una soft, alta hard:"avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update." - asta pentru că ai firmware mai vechi. uneori e vorba de jumperul de viteză, şi avertismentul nu mai apare... dar dacă ai un usbasp cumpărat acum ţ ani, ia mesajul de eroare în serios. "avrdude: initialization failed, rc=-1" - asta e o eroare hard, şi poate avea "doar" câteva cauze:- tensiune de alimentare insuficientă a chipului target (pentru cei care sunt nevoiţi să folosească programatoarele pe serială şi paralelă, 99% din cazuri asta e cauza "eşecelor"! indiferent ce schemă de programator pe serială sau paralelă folosiţi, NU alimentaţi mcu-ul ţintă din el, şi nici eventualele integrate de izolare sau mai ştiu eu ce... folosiţi o placă cu găurele sau concepeţi o placă adaptoare pentru mai multe tipuri de mcu-uri cu un 78(L)05 alimentat extern din măcar 8 volţi cc. o baterie de 9 volţi proaspătă e ok. dacă folosiţi plăcuţa aia adaptoare şi pentru programarea prin usbasp, prevedeţi un jumper care să deconecteze pinul de Vcc de la mufa de programare de tensiunea Vcc de pe placă. asta pentru că usbasp poate fi alimentat mumuşel din usb, dar usb-ul e în mod normal limitat la maximum 100 mA, deci nu puteţi avea prea multe device-uri legate la usb-ul ăla. în plus, riscaţi să-l stricaţi aplicând 2 tensiuni de alimentare!)- cablu întrerupt, pe oricare dintre firele de conexiune - lipituri reci - dacă e un usbasp home made, cu atmega8 THT, e posibil şi să nu facă contact cum trebuie unul dintre pinii lui cu soclul. mai ales dacă e un soclu mai ieftinache.- conexiuni greşite sau lipituri reci la pinii mcu-target- în fine, nu ai conectat nici un mcu la ieşirea de programare a usbasp-ului! - dacă nici una din problemele de mai sus nu sunt de vină... ori e mcu-ul blocat, ori e defect... dacă e blocat, se poate debloca, dar dacă e defect... la coş, şi altul... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Pentru utilizatorii de USBasp (sau detinatori de programator "made in China"), aici gasiti firmware-ul si codul-sursa: https://github.com/PeterVH/usbasp Iar pentru probleme aparute in utilizarea programatoarelor de pe E-bay, mai multe explicatii aici: https://forum.arduino.cc/index.php?topic=363772.0 (5 pagini ce merita citite) Link spre comentariu
relu01 Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 va salut vreau sa fac si eu programatorul am facut cablajul ,procurat rezistente zenere cuart as mai avea nevoie de un singur lucru ,microcontrolerul daca se ofera cineva sa mil trimita gata programat si contra cost desigur as fi recunoscator,fiind foarte incepator in domeniu va dati seama ca nu ma risc sal programez eu , in speranta ca ma veti ajuta multumesc anticipat Link spre comentariu
ionel sm Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 M-a rugat cineva sa-i scriu microcontrolerul si nu inteleg /la asta sa scrie numai hexul ?nu si epp?.Daca ar putea posta cineva ceva detalii sa nu gresesc cu ceva. Link spre comentariu
spark Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) in urma compilarii , se genereaza fisierul .hex sau .hex si .eep__depinde de soft la versiunea lui T. Fischl (28-08-2011) este numai hex (13 KO) indiferent de configuratia aleasa pentru versiunea cu atmega 8 http://www.fischl.de/usbasp/ eu l-am cumparat online cu 19 lei si al meu nu necesita upgrade__daca face probleme seteaza din softul de programare o viteza mai mica (ex. 450 khz)__ de obicei folosesc avrduddes _______bafta Editat Martie 2, 2016 de spark Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum