Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

De problema urmatoare m-am lovit si eu. Sunt mai multe scheme foarte asemanatoare si nimeni nu spune clar ce schema merge cu ce soft. Difera pinii folositi.De exemplu la sch fischl usb-ul intra pe 12-13, la altele pe 14-15 si tot asa. Schema e aceeasi , in principiu, dar daca sunt definiti in program alti pini nu cred ca are cum sa mearga. Eu incerc sa fac schema de pe pagina haruns world 8051, a unui bangladeshean simpatic. Daca o sa si mearga va tin la curent (am atmega8 -dip28)

Link spre comentariu

De exemplu la sch fischl usb-ul intra pe 12-13, la altele pe 14-15 si tot asa.

Lasa-ma sa ghicesc. In schema cu pinii 14&15 era folosit cipul in carcasa PDIP, iar in cea cu pinii 12&13 carcasa TQFP?
Link spre comentariu

multumesc, mai mult ca sigur ca ai dreptate, unul are 28 de pini si altul 32, m-am panicat din neatentie.Nel65, multzam frumos pentru linc. E exact ceea ce cautam, corespunde cu ce piese am si e foarte bine documentat. O sa incerc sa demarez dupa indicatiile de acolo.

Link spre comentariu

Buna seara.

As dori cateva indicatii, daca ma puteti ajuta. Doresc sa modific un USBasp cu scopul de a-l folosi impreuna cu o statie RC sa ma conectez la calc si sa fie vazuta ca un dispozitiv usb. Placa mea arata ca in imaginea de mai jos.

Tutorialul pe care vreau sa il urmez este cel de aici:

http://thomaspfeifer.net/ppm2usb_adapter_en.htm

http://thomaspfeifer.net/usbasp_to_ppm2usb_mod_en.htm

http://thomaspfeifer.net/einfaches_atme ... rkabel.htm

Din ce am citit software-ul este format din 3 parti: ppm decoder, usb stack :V-USB, main program. In arhiva de la sectiunea de download din josul pag sunt mai multe fisiere si nu stiu pe care/ cum/in ce ordine sa le uploadez cu bascom. Nu cred ca ma pricep sa setez corect bascomul. Nu l-am mai folosit.

Trebuie sa fac vreun jumper pe langa traseul PIN_11(atmega8)-PIN2_NC(conector) .

Dispun de un laptop cu port SERIAL si LPT si o placa arduino mega2560.

post-11276-13982975604_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am rezolvat. Am folosit placa Arduino ca programator ISP pt placa usbasp cu atmega8. Am facut jumper-ul JP2. Nu am mai folosit bascom, am scris comenzile in fereastra CMD. A trebuit sa incarc fisierul main.hex si gata.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Acum ceva timp in urma construisem un usbasp care nu a vrut nici de cum sa functioneze. Se programa perfect dar nu era recunoscut de nici un calculator, am intrebat pe forum (pag. 13) si dupa cateva zile de nervi l-am abandonat. Zilele astea am dat peste el si m-am gandit sa ii mai dau o sansa.

Se pare ca nu microcontrolerul folosit Atmega8A-AU era de vina ci diodele zenner pe care le shimbasem de cateva ori. Eu am folosit diode zenner 3,6V 1,3W pentru care rezistenta de pull-up 2,2K nu furniza curent suficient. Solutia a fost micsoararea rezistentei la 1k si programataorul a plecat din prima.

La valoarea rezistentei de 2,2k tensiunea pe D- a prtului usb era de doar 2,16V iar pragul de up al integratului este undeva la 2,2v. Cu resitenta de 1k tensiunea a urcat la 2,4V.

Deci pana la urma Atmega8A-AU ESTE compatibil cu USBASP !!!! conform datasheet.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am observat ca nu s-a mai scris de mult aici dar sper ca cineva sa ma poata ajuta. Am facut USBasp de la pagina 1, am rugat pe userul marian_ariciuc (inca odata multumesc) sa imi trimita un Atmega8 programat. Am instal driverele, sistemul de operare (W7, 64bits) imi vede usbasp, il conectez la un port usb, se aprinde si ramane aprins ledul rosu, am incercat cu mai multe softuri dar nu functioneaza. Am masurat diodele zenner si deoarece imi aratau 2,9 V am pus si cate un 1N4148, am schimbat rezistenta de 1,5K cu una de 1K dar aceleasi manifestari. Conectat la usb, masurat tensiunea pe zennere, pe cel care este legat cu rezistenta de 1,5k am 3,05V (dupa ce am pus 1k inainte avema 2,9V) pe cealalta dionda am -0,01V. Pun un link cu rezultatul folosirii eXtreme Burner - AVR

http://postimg.org/image/wgkxr34id/

Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat!

Multumesc anticipat pentru orice raspuns!

Link spre comentariu

nu urcati o poza fata/verso cu montajul?

Am facut pozele si cand vroiam sa le postez mi-a venit o idee sa le maresc intr-un program de editare si acolo sa vad daca am ceva nereguli. Am gasit o intrerupere la un pin, al Atmega de programat, pe care nu o sesizasem anterior. Acum se pare ca functioneaza. Am scris un Atmega pentru un doctor-fusebit si a mers.Multumesc mult Marian! O zi minunata va doresc!
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am redesenat cablajul pentru a avea si soclu pentru ATiny....poate o sa am nevoie....mai mult am realizat ( doar cablajul ) pentru Atmega 8 cu soclu ZIF ,sper,cat de curand sa lipesc componentele si testarea..... :freaza:

post-49086-13982979321_thumb.jpg

Link spre comentariu

am redesenat cablajul pentru a avea si soclu pentru ATiny....poate o sa am nevoie....mai mult am realizat ( doar cablajul ) pentru Atmega 8 cu soclu ZIF ,sper,cat de curand sa lipesc componentele si testarea..... :freaza:

Felicitari, asteptam cu interes finalizarea :da
Link spre comentariu

Salutare,Am realizat si eu un usbasp varianta J.A. de Groot, a ramas de scris hexul si nu stiu cum se seteaza fusebiti.Atmega il voi programa cu openprog.Ma poate ajuta cineva?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări