briobit Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Am si eu nevoie de ajutor cu un usbasp luat de pe ebay, este genul celor vandute de ole, si nu reusesc sa citesc un integrat care stiu sigur ca merge ca e dintr-o statie de lipit functionala Primesc mesajul asta in Sinaprog: avrdude -C avrdude.conf -c usbasp -p m8 -q avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update. avrdude: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check. avrdude done. Thank you. De 2 zile instalez si dezinstalez drivere, am wind xp sp3, cand il bag in calc il vede in device manager, am incercat cu 4-5 softuri nu merge sa fac nimic, am incercat si cu jumperul ala de slow sau fast nici o schimbare. Incerc sa fac doctorul de avr, am cateva avr care cred ca sunt blocate, am doar 1 functional dintr-o statie de lipit, ce pot sa fac? Link spre comentariu
shebu_18 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Salut, ai incercat si fara conf.c? SI eu am avut o astfel de problema dar pana la capat am reusit sa citesc integratul. Ai cumva un jumper pe el ca sa poti seta viteza? Este posibil ca integratul sa aiba dezactivata functia de spi. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 am modelul ca in poza am incercat cu jumperul de viteza si pus si scos aceeasi chestie .....7JP1 - tensiunea 5v sau 3 vJP2 - self programmingJP3 - slow fast Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 @briobit: Fa upgrade la firmware. Daca nu ai alt programator foloseste o placa Arduino, aici: http://make.kosakalab.com/arduino/bootloader/index_en.html ai explicatiile necesare. Nu uita sa montezi jumperul (si sa il scurtcircuitezi) pentru firmware update. Si aici: http://www.rogerclark.net/?p=702 gasesti explicatii detaliate cu privire la folosirea Arduino ca programator. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 e singura bazaconie de programator care o am .... (ajuta cu ceva ca am port serial la calculator?) Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 e singura bazaconie de programator care o am .... (ajuta cu ceva ca am port serial la calculator?)Da, te ajuta sa poti comanda un programator simplu (Merge cu PonyProg). Vezi imaginea de mai jos. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 nu ma pricep prea tare, dar nu cumva e bifat fusebitul de dezactivare mod citire? sau pinul de reset e dezactivat?din mica mea experienta cu microcontrolerele, mai ales cu familia ATMEL, nu am reusit sa citesc un microcontroler cu RSTDISBL bifat....pentru el am executat fusebit doctorul care mi-a resetat uC-ul si automat sters si softul din el... Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 pai tocmai asta e paradou de care ma lovesc, am 9 atmega care sunt blocate si 1 singur care este functional dintr-o statie de lipit si incerc sa realizez doctorul de atmega sa recuperez integratele.... Ala de e functional pot sa il sterg cu programatorul pe serial si sa pun in el soft pt doctor?Ce soft merge cu prog serial?Va multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 @briobit: Pai tocmai ti-am spus, merge cu Pony-Prog. Cu acelasi programator serial poti incerca sa deblochezi macar unul dintre uC blocate (numai daca fusebiti au fost setati pentru oscilator extern), prin aplicarea semnalului de la un oscilator extern (incepand de la 1MHz pana la 16MHz) pe pinul 9 al uC si executarea comenzii de stergere. Osacilatorul extern poate fi realizat simplu cu 2 porti TTL/HC 2 rezistente, 1-2 condensatori si un quartz. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 iti trimit prin posta doctorul meu? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Multumesc frumos de ajutor marian_ariciuc si colegilor de pe aria Atmega, incerc in prima faza cu cel pe serial sa il sterg pe cel care stiu ca e functional si revin. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 am inceput sa caut piese pentru programatorul pe serial si deja am probleme .... am gasit niste scheme la fel ca asta unde vad ca trebuie 5 volti din sursa exterioara ... trebuie si la asta ? daca da unde ? am gasit si restul schemei ...cred la pinul 2 din mufa trebuie sa ii dau +5 volti sa inteleg? in link-ul de mai jos vad ca imi trebuie si cristal http://electronics-diy.com/avr_programmer.php Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 prima schema am folosit eu , nu am pus quartz in schimb am bagat 5 volti de la usb de la pcam programat cu el un atmega 8 pentru prima varianta de super multi tester si a mersin schimb cand am programat alt atmega 8 pentru statia de lipit cu led am reusit sa blochez atmega , asa ca mi-am facut fusebit doctor pe care am reusit sa il programez tot cu programtorul pe serial Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 deci? ai rezolvat ceva? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Si rprima si adoua schema sunt de fapt una singura, programatorul OLIMEX. @briobit: Este normal sa folosesti tensiunea de 5V pe pinul 2 al conectorului de programare si este la fel de normal sa folosesti un quartz impreuna cu condensatorii aferenti (22pF) conectati la pinii 9 si 10 ai uC pentru a face programarea unui uC in circuit. Daca doar vrei sa deblochezi un uC blocat pentru oscilator extern, atunci procedezi cum ti-am explicat anterior. Oricum, asta e un programator doar pentru situatii de urgenta, in rest foloseste USBasp sau AVR MkII cu alte softuri, nu cu PonyProg. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum