Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

Functioneaza si cu 3V9 iar daca ai probeleme pui rezistoarele serie de 100ohmi, eu asa am si functioneaza fara pobleme. Pe desktop functiona si fara acele diode dar pe laptop imi dadea "USB device not recognized".Cu ce programe utilizati USBasp-ul? eXtreme Burner-ul e aproape ok dar nu are toare AVR-urile iar khazama e cam "arhaic".

Link spre comentariu

Ok,am rezolvat problema cu "delay(1000)".Am dezinstalat ceva programe din win si se pare ca si-a revenit.Era sa nu mai booteze calcu...dupa dezinstalarea lor ! Interesant.Asa ca aveti grija cate drivere instalati si ce drivere.Acum merge bine Blink-ul compilat in hex.Inca o mentiune mai am de adaugat:daca nu va merge usbasp cu fusebits-i setati ca si site atunci schimbati SUT1 cu SUT0.Usbasp-le mele.Scuzati calitatea imaginilor :jytuiyu

post-23293-13982966635_thumb.jpg

post-23293-139829666354_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

iozsi@ esti tare ,am setat fusebiti dupa indicatile tale si a mers usbasp ,din prima, am pus rezistente de 100 ohmi in loc de 68 ca nu am avut si zenere de 3,9v in loc de 3,6v. merge impecabil testat pe 2 destopuri si 3 laptopuri. este vazut imediat ca usbasp.

post-21646-139829670428_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am observat si eu chestia cu ledurile.La unele scheme e ledul verde inversat cu ledul rosu.Dar nu e o problema.Fiecare lasa culorile asa cum vrea.Felicitari pentru reusita.Numai bine.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am terminat de construit acest programator :101 mulțumiri lui nel65 ,pentru al folosi in proiectele viitoare precum stația de lipit cu atmega 8 si afișaj led.

Mai am de scris atmega8a-pu care se anunța cu dureri de cap si :sparge: .

Este pentru prima data cand scriu acest integrat sper sa reușesc.

Îmi puteți spune care este cea mai buna metoda de a programa si eventual o schema ,link tutorial!!!

mersi

Posted Image

Link spre comentariu

a iesit super , ca recomandare eu ti-as zice sa cauti pe cineva care ti -l poate programa la sigur ca daca nu o sa iti faci nervi(eu mi-am facut destui incercand sa il programez pe serial si l-am blocat)

Link spre comentariu

Dupa cateva :sparge: si :bataie la care atmega facea :nebun: am apelat la useru marian_ariciuc care ma ajutat ,programat,verificat si testat in montaju meu ,mii de mulțumiri.Urmeaza la recomandarea lui un Atmega fusebit doctor .

Link spre comentariu

Am si eu citeva intrebari pt acest programator: 1: stie sa prog si atmega328p pt faimosul smt 3in1 ?? 2:uC -ul de pe aceasta interfata ( la mine e atmega48) se poate autoprograma la prima introducere in usb?? (Intreb pt ca la clona pt pickit2 daca nu ma insel parca asa era)3:daca nu stie auto programare , ce quart trebuie montat daca il programez extern cu interfata simpla si ponyprog??4:cum e treaba cu fuse bytes daca nu modific nimic?? Sa ma pregatesc si de un avr unlocker?? :nas: 5: :jytuiyu daca cineva dintre voi a facut si placutele sau totul la gramada si pt alte tipuri de mcu tot din fam AVR , va rog sa ma serviti si pe mine ( nu prea am timp sa mai proiectez). Danke!!! :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

Dupa cateva......mii de mulțumiri.Urmeaza ....

cu mare placere. si eu am fost la randul meu ajutat de catre userul Dan57, si pentru clona de pickit am ajuns pe la facultate.@mihai1979, nu stiu sa-ti raspund despre Atmega328p - insa de ce nu l-ar programa? ce are special?Ţin sa te contrazic(ca sa nu fie altii indusi in eroare), in privinta clonei de pickit2. exact ce am descris mai sus, mergand pe aceeasi idee, am executat clona si am puc Pic-ul in ea - surpriza: nici o reactie, doar se aprindea led-ul de alimentare(din cate imi amintesc). a trebuit sa iau legatura cu profu de la Licenta, i-am explicat ce vreau sa fac si mi-a programat microcontrolerul.4. treaba cu fusebits pentru inceatorii ca mine e ceva de genu: crede si nu cerceta. cauta-i, seteaza-i, chiar pe aia care sunt specificati, daca nu-i ai, nu pune microcontrolerul in soclul de programare.5. da-mi pm cu ce fel de placute vrei ca eu am perfectionat metoda.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutari

Pentru cine foloseste usbasp impreuna cu sinaprog2, am gasit pe un site in limba spaniola (dupa titlu ar fi vorba de Peru) o modificare la sinaprog care ajuta la modificarea frecventei de programare direct din sinaprog fara a mai folosi jumper-ul de pe usbasp. Foarte util la programarea initiala pentru Atmega8 de exemplu. Implicit usbasp foloseste 1.5Mhz ceea ce uneori e prea mult.

Site-ul este : http://avrperu.blogspot.ro/2011/12/set- ... sbasp.html

In atasment modificarile care trebuie facute.

archivo speed usbasp.pdf

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Folosesc USBASP de ani de zile și mă declar mulțumit în general. E o chestie care nu știu dacă are sau nu rezolvare și deși nu e foarte deranjant poate îmi dă cineva o idee.La programarea avr-urilor care nu sunt în circuit totul e ok. La programarea de avr ce se află în circuit iar dacă acel circuit este alimentat, astfel încît legătura între montajul respectiv și usbasp se face doar pe 5 fire (mosi, miso, sck, rst, gnd) deci fără +Vcc, se întîmplă un fenomen. Respectiv pierde legătura cu avr-ul, dînd erori la orice comandă din softul din windows (Progisp, kazama) și este necesară deconectarea și reconectarea programatorului la usb-ul calculatorului. După care merge 1-2 programări și iar pierde legătura.Cum ziceam, acest fenomen nu se întîmplă la programarea avr-urilor în aer, sau dacă placa unde este avr-ul se alimentează din usbasp. Există vreo rezolvare sau tre să jonglez în continuare mufa usb !

Link spre comentariu

La mine nu se intampla acest lucru si am doua programatoare: unul construit cu detaliile de pe forum si altul cumparat de pe Ebay acela subtirel cu mufa la capat. Pe ambele le folosesc cu succes in mod ISP fara nici o problema. Softul de programare este cel inclus in platforma BascomAVR de unde fac si softurile. S'ar putea sa ai probleme cu acel USB-ASP. Eventual daca poti rescrie-i softul si decupleaza-i pinii de alimentare cu un condensator de 0.1uF. Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări