dinbooo Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 salut,am reusit sa-mi programez usbasp-ul cu programatorul pe mufa seriala. am scris programul in el mi-a zis ok. l-am introdus in usb, am instalat driverul, este vazut in device manager ca usbasp. totul perfect pana aici, ledul rosu sta aprins. am instalat avr extreme burner si l-am deschis. am ales atmega8 si i-am dat sa faca un read fara nici un mcu conectat. s-a deschis o fereastra unde scria "utomat detecting programmer" si pe randul doi scrie "failed".in consecinta nu il vede extreme burner. am cautat dar nu am gasit nici o optiune pentru setari avansate. e foarte simplu.a mai intampinat cineva asemenea problema? si daca da care a fost rezolvarea?multumesc!daca nu reusesc oricum mi-am luat un adaptor de la pci-e la serial si voi folosi programatorul serial. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 salut,am reusit sa-mi programez usbasp-ul cu programatorul pe mufa seriala. am scris programul in el mi-a zis ok. l-am introdus in usb, am instalat driverul, este vazut in device manager ca usbasp. totul perfect pana aici, ledul rosu sta aprins. am instalat avr extreme burner si l-am deschis. am ales atmega8 si i-am dat sa faca un read fara nici un mcu conectat. s-a deschis o fereastra unde scria "utomat detecting programmer" si pe randul doi scrie "failed".in consecinta nu il vede extreme burner. am cautat dar nu am gasit nici o optiune pentru setari avansate. e foarte simplu.a mai intampinat cineva asemenea problema? si daca da care a fost rezolvarea?multumesc!daca nu reusesc oricum mi-am luat un adaptor de la pci-e la serial si voi folosi programatorul serial.Ce firmware ai folosit pentru USBAsp? Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 eram sigur ca asta va fi intrebarea esentiala si de asta ma temeam. am folosit firmware de aici http://thomaspfeifer.net/atmel_usb_programmer.htm cu schema de aici. banuiesc ca trebuie sa iau ultimul firmware. dar firmware-ul poate face diferenta intre functionare si nefunctionare. banuiesc ca da din moment ce m-ati intrebat. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Incearca firmware-ul si driver-ul din atasament si spune-mi daca merge, pentru ca eu il folosesc de ceva timp (3ani). Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 sa traiti 1000 de ani nico_2010!!!!!!!!!!!!!!! mi-ati dat solutia problemei. "found usbasp on usb port". era din vina firmware-ului. acum am usbasp foarte urat cei drept ca nu am avut flux cand am lipit si am folosit rasina de brad ca decapant. exista riscul sa defectez usb-ul daca nu am diodele zenner pe data+ si data-?multumesc inca o data! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 exista riscul sa defectez usb-ul daca nu am diodele zenner pe data+ si data-?multumesc inca o data!Nu, dar s-ar putea sa-ti dea rateuri sau, mai rau, sa-ti arzi portul USB din calculator. Vezi ca s-a mai discutat pe tema asta pe forum sau, daca stii germana, vazi aici: http://www.mikrocontroller.net/topic/108602 Link spre comentariu
stefan_k Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 exista riscul sa defectez usb-ul daca nu am diodele zenner pe data+ si data-?Da! Exista! Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 ok, am inteles. sa pun 3v3, 3v6 sau ce valoare? Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 3v6 dacă ai , parcă aşa e şi pe schema originală Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 cu ajutorul lui nel65 s-a rezolvat si usbasp-ul meu problema era de programare , programatorul meu serial nu reusea sa programez cum trebuie multumesc frumos , deja l-am pus la treaba free photo hosting Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 am rezolvat-o si cu al meu , de fapt a rezolvat-o userul nel65 , nu reuseam sa il programez cum trebuie cu programatorul meufunctioneaza fara nicio problema , atmega8a-pu merge pentru usbasp fara probleme Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 acum primul lucru si primul lucru ,fa doctorul ,foarte curand o sa ai nevoie de el,ai cu ce sa-l programezi Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 80% e gata si el Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 am rezolvat-o si cu al meu , de fapt a rezolvat-o userul nel65 , nu reuseam sa il programez cum trebuie cu programatorul meu functioneaza fara nicio problema , atmega8a-pu merge pentru usbasp fara probleme Felicitari , este bine ca functioneaza. A iesit "OK", am vazut pozele de la "Proiectul meu", adica de aici viewtopic.php?p=1161786#p1161786 Felicitari si colegului @nel65 pentru ajutorul acordat , asa este foarte bine, sa ne ajutam unii pe altii. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 ms si tie geomar si una si mai buna e gata si doctorul (ultima varianta) , o sa postez in sectiunea dedicata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum