Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

salut,am reusit sa-mi programez usbasp-ul cu programatorul pe mufa seriala. am scris programul in el mi-a zis ok. l-am introdus in usb, am instalat driverul, este vazut in device manager ca usbasp. totul perfect pana aici, ledul rosu sta aprins. am instalat avr extreme burner si l-am deschis. am ales atmega8 si i-am dat sa faca un read fara nici un mcu conectat. s-a deschis o fereastra unde scria "utomat detecting programmer" si pe randul doi scrie "failed".in consecinta nu il vede extreme burner. am cautat dar nu am gasit nici o optiune pentru setari avansate. e foarte simplu.a mai intampinat cineva asemenea problema? si daca da care a fost rezolvarea?multumesc!daca nu reusesc oricum mi-am luat un adaptor de la pci-e la serial si voi folosi programatorul serial.

Link spre comentariu

salut,am reusit sa-mi programez usbasp-ul cu programatorul pe mufa seriala. am scris programul in el mi-a zis ok. l-am introdus in usb, am instalat driverul, este vazut in device manager ca usbasp. totul perfect pana aici, ledul rosu sta aprins. am instalat avr extreme burner si l-am deschis. am ales atmega8 si i-am dat sa faca un read fara nici un mcu conectat. s-a deschis o fereastra unde scria "utomat detecting programmer" si pe randul doi scrie "failed".in consecinta nu il vede extreme burner. am cautat dar nu am gasit nici o optiune pentru setari avansate. e foarte simplu.a mai intampinat cineva asemenea problema? si daca da care a fost rezolvarea?multumesc!daca nu reusesc oricum mi-am luat un adaptor de la pci-e la serial si voi folosi programatorul serial.

Ce firmware ai folosit pentru USBAsp?
Link spre comentariu

sa traiti 1000 de ani nico_2010!!!!!!!!!!!!!!! mi-ati dat solutia problemei. "found usbasp on usb port". era din vina firmware-ului. acum am usbasp foarte urat cei drept ca nu am avut flux cand am lipit si am folosit rasina de brad ca decapant. exista riscul sa defectez usb-ul daca nu am diodele zenner pe data+ si data-?multumesc inca o data!

Link spre comentariu

am rezolvat-o si cu al meu , de fapt a rezolvat-o userul nel65 , nu reuseam sa il programez cum trebuie cu programatorul meufunctioneaza fara nicio problema , atmega8a-pu merge pentru usbasp fara probleme

Link spre comentariu

am rezolvat-o si cu al meu , de fapt a rezolvat-o userul nel65 , nu reuseam sa il programez cum trebuie cu programatorul meu

functioneaza fara nicio problema , atmega8a-pu merge pentru usbasp fara probleme

Felicitari :aplauze , este bine ca functioneaza. :da

A iesit "OK", am vazut pozele de la "Proiectul meu", adica de aici viewtopic.php?p=1161786#p1161786

Felicitari si colegului @nel65 pentru ajutorul acordat :aplauze , asa este foarte bine, sa ne ajutam unii pe altii. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări