Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 nu este offtopic...este chiar pe brazda:))modelul de uC care-l avem (ATmega8L-8PU) nu se potriveste pentru USBasp....insa este potrivit pentru deblocator...o unealta care e bine s-o ai in raft...la mine se aprindeau ambele...si rosu si verde...acuma sunt dezlipite ca ma gandeam eu ca poate or influenta cu ceva insa raspunsul a venit de la Nel65... Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 la mine a fost in permanenta aprins cel rosu pana la ultima programare cand am vrut sa lucrez la fusebiti si de atunci nu il mai vede nici programatorul (device missing)am comandat 3 atmega 8 de care trebuie de la adelectro dar vad ca inca nu au procesat comanda , cat despre deblocator vreau sa fac unul dar momentan am prea mult proiecte incepute casa ma mai apuc si de asta dar il am in vedere Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 buna ziua,am o intrebare legata de programarea lui atmega8.am facut pcb dupa schema din atas si am un programator cu mufa serial facut dupa schema a doua din atas. la programatorul serial pe care il am pinii 4,6,8 si 10 sunt legati la masa. la programatorul pe care vreau sa-l fac cu atmega8 pinul 4 din mufa isp este legat la txd, pinul 6 este legat rxd iar 8 si 10 sunt legati la masa. daca vreau sa programez voi pune txd si rxd la masa atunci cand voi conecta programatorul serial. intrebarea este daca este vreo problema?multumesc! schematics.pdf Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 desfaci 4 si 6 de la masa sau traseele care duc la acesti pini,le intrerupi Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 numai ce am bagat un atmega 8 A - PU care ar trebui sa lucreze pana la 16 mhz conform datashetului , din pacate aceiasi eroare , nu il vede windowsul Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 numai ce am bagat un atmega 8 A - PU care ar trebui sa lucreze pana la 16 mhz conform datashetului , din pacate aceiasi eroare , nu il vede windowsulnu rezulta ca l-ai fi si programat.cablul usb e verificat?altceva nu-mi trece prin cap ce-ar mai putea fi,cu exceptia greselilor de montaj sau programare Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 cablul cu exceptia faptului care 2 m e okla programare nu au fost probleme , hexul din el comparat cu hexul postat de dvs e identicscurturi pe trasee nu am , rezsitente numai ce le-am verificat si sunt de 68 de ohmi , zennerele sunt de 3v6 , quartzul de 12 mhz (12000 scrie pe el), condensatorii de 22 pf altceva nu ma duce capulc e sa fac , doar sa dau cuiva care are programtor pe usb sa imi programaeze atmega Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 problema si la mine initial am avut un atmega 8L-8PU si am inteles ca asta nu lucreaza la 12 mhz si mi-am cumparat atmega 8 A-PU ca cica asta stie 12mhz dar din ce vad nu lucreaza nici asta , imi da device unreconigzed , are cineva un hex pt 8A-PU sa lucreze la 12 mhz? sau ce fusebiti trebuie modificati?eu i-am setat asadownload/file.php?id=31444 Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 incearca sa setezi fusebitii fara optiunea CKOPT si SUT0, adica asa: Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 spien nu il pot bifa e gri inchis , ca si cum ar fi functie dezactivata dar incerc cu celelalte doual.e tot nu vreaintre timp am reusit sa blochez si un atmega8se pare ca astea care le am nu lucreaza la 12 mhz si am cumparat 3 bucati Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 ... doar sa dau cuiva care are programtor pe usb sa imi programaeze atmegaDaca vrei, astept Atmega8 ca sa-l programez cu USBasp. :daAsta daca te ajuta, posibil sa nu functioneze corect la frecventa USBasp-ului, daca Atmega care il ai "nu permite". Daca te hotarasti, te ajut cu cea mai mare placere. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 ...intre timp am reusit sa blochez si un atmega8...Pe langa aceasta "oferta" viewtopic.php?p=1152190#p1152190 te pot ajuta si cu "deblocarea" lui Atmega blocat de tine. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 doar sa dau cuiva care are programtor pe usb sa imi programaeze atmegasi eu te pot ajuta....daca te hotarasti, da-mi pm....Nel65, spune-ne ce scrie concret pe Atmega8-ul tau... Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 concret si raspuns final = Atmega8A-PU, m-am uitat cu lupaleeste deja in doua exemplare ,l-a mai facut si un prieten de-al meu ,deci nu e paranormal sa mearga,verificati traseele,lipiturile,instalati driverul pentru xp si trebuie sa mearga Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 salut,am reusit sa-mi programez usbasp-ul cu programatorul pe mufa seriala. am scris programul in el mi-a zis ok. l-am introdus in usb, am instalat driverul, este vazut in device manager ca usbasp. totul perfect pana aici, ledul rosu sta aprins. am instalat avr extreme burner si l-am deschis. am ales atmega8 si i-am dat sa faca un read fara nici un mcu conectat. s-a deschis o fereastra unde scria "utomat detecting programmer" si pe randul doi scrie "failed".in consecinta nu il vede extreme burner. am cautat dar nu am gasit nici o optiune pentru setari avansate. e foarte simplu.a mai intampinat cineva asemenea problema? si daca da care a fost rezolvarea?multumesc!daca nu reusesc oricum mi-am luat un adaptor de la pci-e la serial si voi folosi programatorul serial. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum