GeoMar Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 ...din pacate duc lipsa de mufa usbstie cineva cum se numeste mufa de programare pt icsp ? parca a-s vrea sa ii pun una originalaSunt pe drum catre tine ambele mufe. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 de abia astept sa le primesc sa vezi ce le "mufez" Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 cum trebuie setati fusebitii pt atmega?daca atmega este nou ii las pe default cum sunt veniti din fabrica? Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 cineva experimentat mi-a spus ca fusebitii e bine sa-i lasi de fabrica...insa sunt programe AVR .hex care au fusebitii in ''interior'' (ca la pic-uri)...ca program iti recomand ''eXtreme Burner - AVR'' sau ''SinaProg''...cele doua sunt foarte ''user friendly''...Kahzama este ''arogant'' nu iti spude daca e vreo problema de conectare, iti aplica un anunt ca nu s-a conectat la device-ul destinat, nu-ti spune si motivul... Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 din pacate vad ca nu am net sa caut programele respective, acum postez de pe telefonAm programat cu ponyprog cu un programator pe serial, am verificat hexurile totul ok dar din pacate nu imi recunoaste windosul programatorulAceleasi erori cu unknow device care au fost prezentate mai inainteAm win 7 ultimate pe 64 biti Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Dupa cate stiu eu trebuie instalate driverele, altfel nu il vede.Acum nu stiu la tine cu Win 7 pe 64 biti, eu am XP. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 probleme in continuare , windowsul nu il recunoaste modul de programare si problema cu windowsul care nu il vede din ce m-am documentat pe net mai sunt si altii cu problema asta dar lor totusi il vede in devicemanager ca fiind usbasp si cu smenul intrebarii ( http://www.wortelsoft.nl/english/usbasp.html ) alte idei? Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 sorry,ignorati ,nu intelesesem ce problema ai Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 eu am alta varianta de usbasp, insa schema lor(varianta mea si cea a lui Nel65) e aceeasi...difera ca a mea nu are diodele zenner, pe care le-am pus pe deaspupra, deci schemele seamana acum in proportie de 98%...Adicontakt ai exact aceeasi eroare care am descris-o doua pagini mai in urma...unknown device... treaba e ca am un Usbasp de la Ole, care imediat ce-l pun in usb, imi recunoaste device-ul ca usbasp si-mi cere directorul cu driverul complet...si eu mi-am batut ceva capul cu montajul UBSasp facut de mine insa l-am lasat deoparte ca am programat ce aveam de programat cu usbasp-ul de la Ole...am decis ca acel Atmega8 sa-l pun intr-un Fusebit doctor... Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 nu stiu daca conteaza dar atmega meu este atmega8L-8PUundeva pe un site am gasit o poza in care este data configuratia fusebitilor pentru usbaspdin pacate se pare ca atmega meu a decedat nu il mai recunoaste programatorul cu care l-am promogramat initial Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 atmega8L-8PU nu merge decat pana la 8 mhz,in usbasp trebuie sa lucreze cu cuart de 12 mhzpare clar de ce nu merge,nu? practic, oscilatorul lui e mort la frecventa astanu e decedat ,trebuie deblocat doar Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 probleme in continuare , windowsul nu il recunoastemodul de programare si problema cu windowsul care nu il vede din ce m-am documentat pe net mai sunt si altii cu problema asta dar lor totusi il vede in devicemanager ca fiind usbasp si cu smenul intrebarii ( http://www.wortelsoft.nl/english/usbasp.html ) alte idei?In momentul in care iti da unknown device n-o sa il instaleze in veci, windozele trebuie sa recunoasca acel device ca ceva, urmand ca utilizatorul sa ii dea fisierele necesare pentru al ''pilota'' corespunzator. Orice device are un mic ''bios'' propriu pe baza caruia windozele sau alt sistem de operare il recunoaste ca ceva care face parte dintr-o categorie (cum sunt placile de sunet, video, tv tuner, etc) iar driverul ii da drumulIn momentul in care sistemul nu il poate identifica sunt doua posibilitati, ori e o problema de comunicare intre device si unitate pc (cabluri lungi sau intrerupte, trasee intrerupte, contacte imperfecte, multe device-uri au probleme daca nu sunt cablurile ecranate impotriva semnalelor eletromagnetice), ori ''bios-ul'' intern al device-ului e ''prajit'' in cazul de fata cipul atmega care de fapt este device-ul nu este programat corespunzatorP.S. Ar mai putea sa fie si o a treia broblema si anume sistemul de operareSe pare ca ''ferestrele'' pe 64 biti au o gramada de probleme si de multe ori se prefera pe 32 biti, incearca interfata asta si pe un sistem cu windows pe 32 biti si vezi cum se comporta Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 maxente ,ai perfecta dreptate,insa tot trebuie sa foloseasca un atmega fara acel 8 din coada ,Atmega8-PU,de exemplu, sau Atmega48 sau ATmega88Cel pe care il are el ,Atmega8L-8PU e bun pentru deblocator ,ca acolo functioneaza la 1mhz ,sau in alte aplicatii unde nu e nevoie sa functioneze la mai mult de 8 mhz Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 exact acelasi microcontroler am...ATmega8-8pupentru usbasp nu e bun deci destinatia lui va fi Deblocator? Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 e offtopic dar cu asa ceva se poate debloca http://mdiy.pl/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en pe viitor vreau sa imi fac unul apropo la tine mai e aprins ledul rosu? ca la mine a fost la cateva incercari acuma e stins Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum