Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 ai instalat driverul pentru windows? ca parca n-am vazut ca ai fi mentionat ceva in sensul asta?da, am incercat sa instalez ''manual''...am un USBasp de la OLE, deja am driverele instalate...daca pentru USBasp-ul de la OLE, dezinstalez driverul, cand il pun in usb, imi apare ''USBasp found'', ''please select specified driver'' bla bla-urile de windows... pentru acesta care l-am copiat eu, imi apare direct ''unknown device'' si driverul de usbasp nu se potriveste...microcontrolerul a fost programat cu un programator profesional, de catre un profesionist...d-asta nu incape indoiala, l-am verificat cu hex-ul...''verified succesfull''in cel mai rau caz, hex-ul ales din arhiva respectiva, sa nu fi fost cel bun insa l-am comparat ca marime exacta si ca data creerii si ar fi cel postat de tine , nel65, pe prima pagina... mai demult am copiat o clona de pickit 2, si prin decumentatiile clonei, dar si pe topicul de aici de pe Elforum, si userii(adikontakt) spuneau ca nu trebuie sa cositoresc trasele...1.poate fi o problema cu USBasp-ul meu daca am cositorit traseele?2.am sa verific azi condensatorii, sa fie de 22pF sau caut de 18pF; Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 asigura-te ca ai conzi de 22pf ,traseele sa nu faca scurt sau sa aiba intreruperi,diodele zener sa fie prezente (obligatoriu),bagi driverul de windows pe care l-am postat eu si da-i drumul la treabaPierzi timpul cu probleme de gen trasee cositorite sau nu si conzi de 18 sau 22 pF,e tot aia ,respecta ce am spus mai sus si trebuie sa meargaVezi ca unele scheme sunt gresite,ba n-au zenerele desenate ,ba n-au pinii 20,21,22 de la uC conectati ,ia-o de buna pe aia care am pus-o in primul post,e corecta Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 faza cu traseele cositorite mi le-a spus si mie tot un user de pe forum , nu stiu cat adevar e in lucrul astapana la urma de cat trebuie sa pun quartzul si condensatorii de pe el ca vad ca una e pe schemele de pe siteul nemtilor alta e pe aici Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 am facut un compromis ,m am pus condensatori de 22 pf pe quartzul de 12 mhz si cond de 18 pf pe cel de 4 mhz Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 traseele cositorite ,nu ca n-ar merge la fel de bine ca cele necositorite,ba chiar sunt mai protejate contra coroziunii (cocleala aia verde) decat cu sacaz dizolvat ,insa exista riscul ca ,si anume, la traseele subtiri sa le incingi prea tare si sa le exfoliezi sau in cazul celor apropiate,sa faci scurt cu vreo picatura de fludor ,si sa te intrebi dupa aia de ce nu mai merge cu ele cositoriteD-asta e preferabil la montaje de semnal mic ,cazul de fata ,sa le lasi necositorite si date cu sacaz dizolvat in alcool izopropilicCondensatori de 22pF la ambele cuarturi (intre 15 si 27 pF ,insa la fel la fiecare cuart) Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 am bagat de 22 la ambele acum alta belea nu imi incape soclul mic (28 pini) in interiorul celui de 40am incercat cu niste barete la 40 si cu soclu la 28 faza e ca nu imi facea contact ferm pe integrat si a trebuit sa scot baretele o poza cu al dvs se poate? sa ma inspir de acolomai am de pus quarturile diodele , in loc de rez 1,5 kilo am pus de 1,1 iar in loc de 68 de ohmi am pus 100 , nu cred sa fie probleme Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Da' conectarea programatorului cum o faci, cu cablu usb sau il infigi direct in portul usb?Daca o faci cu cablu usb am vazut ca unele device-uri nu le convine cablu usb lung si neecranat din cauza asta apare unknown device, mai verifica si mufele usb ca poate or fi de proasta calitate Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 merge cu cablu de imprimanta 1.5metri ,USB mare,n-are greturi,soclul de 28 pini intra fortat Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 o poza cu al dvs se poate? Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 deci soclu normal bagat fortat asa arata al meu pana acum din pacate duc lipsa de mufa usb stie cineva cum se numeste mufa de programare pt icsp ? parca a-s vrea sa ii pun una originala Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 salut,am un atmega48v 10au si m-am apucat de constructia unui programator cu acest mcu dupa schema din atas. ideea e ca urmarind posturile a vazut ca un anumit mega8 nu functiona cu cristal de 12 mhz. am cautat in datasheet lui mega48v dar nu scrie nimic de cristal.inca ceva, in atas este schema pentru acest programator si am obs ca lipsesc diodele 3v3 de pe data+ si data-. cred ca alea limitau tensiunea si erau oarecum o masura de siguranta, deci optionale?o sa incerc sa programez prin portul paralel sa vad ce iese.multumesc! Link spre comentariu
stefan_k Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 am cautat in datasheet lui mega48v dar nu scrie nimic de cristal. http://www.atmel.com/Images/doc2545.pdfFix pe prima pagina:• Speed grade:– ATmega48V/88V/168V: 0 - 4MHz @ 1.8V - 5.5V, 0 - 10MHz @ 2.7V - 5.5V– ATmega48/88/168: 0 - 10MHz @ 2.7V - 5.5V, 0 - 20MHz @ 4.5V - 5.5VCu alte cuvinte, varianta V e varianta de "low voltage" care "nu duce" 12MHz (dar poate functiona foarte bine la o tensiune de sub 2.7V - evident la o frecventa mai mica, lucru pe care varianta normala nu il poate). Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 la cat costa pe ebay un astfel de programator nici nu merita osteneala. dar cred ca o sa-l inlocuiesc numai pentru timpul pe care l-am pierdut sa fac lipiturile la smd-urile alea.multumesc pentru raspuns, o seara buna! Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 revincat e de critica valoarea de 3,3 v la diode?eu am gasit de 3,6 volti Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 pai pe schema e de 3.6v nu de 3.3 asa ca da-i bice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum