Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

habar n-am!!!după cum se vede din poză, încă n-am terminat cu lipiturile...îl termin și... merge sau nu, îl păstrez ca amintire: cine mai e în stare să facă figura asta, eh??? :Psincer, sunt destul de sceptic... lipiturile la cuarț m-au înnebunit, și chit că m-am spart în figuri să nu încing m8-ul prea tare, n-am prea reușit...oricum, activitatea asta ”relaxantă” m-a lămurit că am nevoie de un letcon mai de Doamne-Ajută...și ce schemă simplă e!!!

Link spre comentariu

MifTy, ti s-a ars fierul de calcat ? :ras:

nu, de fapt, nu mi-a mers deloc figura cu toner transfer...n-am imprimantă laser, (de fapt am una, dar e defectă bine... canon lbp 1120, mai încerc odată s-o repar, și dacă tot face pe fițoasa, o vând pentru piese), și pe unde am cum da la copiator sau imprima, nu vor să imprime pe foi scoase din cataloage de reclamă...și ies traseele așa de pierit de pe foile alea... nici nu m-am mai deranjat să încerc să corodez... era vizibil că nu iese.aș trece la foto, dar o să am ceva cumpărături de făcut, mai ales că mi-a luat-o razna și imprimanta inkjet :sparge: ...P.S. plăcuța aia o să mai aștepte ceva... o să mă relaxez un pic acum... trec la refăcut usbtinyisp-ul, cu ultimul tiny2313... pe celelalte 2 le-am blocat ca boul scriind întâi hfuse!!! :nebunrau:
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ovixu

buna ziua!

sunt nou pe aici...am avut ambitia sa imi construiesc singur un programatot(USB proggramer for ATMEL)

schema am luat-o de pe pagina asta: http://www.fischl.de/usbasp/ , singura diferenta ar fi ca am folosit un atmel8A AU-1112 (smd cu un cart de 12MHz).

acum problema majora ar fii ca nu imi dau seama cum sa imi programez in prima faza atmega8A ca sa imi recunoasca USB-ul ceva..!?(aici ma refer la ce interfata sa folosesc, ce program sa folosesc)-am incercat pe parallel cu ponypog--dar fara nici un rezultat...

imi poate explica si mie cineva, mai detaliat pas cu pas ceea ce trebuie sa fac ca sa fie functional programatorul!?!?!?

multumesc,

ovi

Link spre comentariu
Vizitator ovixu

da, am port serial , am si port paralel si folosesc la PC win7intr-un final am reusit sa programez..atmega8A cu portul paralel de la un laptop mai vechi pe care am win XP, pe PC cu win7 nu am reusit sa fac nimic pe portul paralel, imi tot dadea o eroare la scriere/citire.multumesc

Link spre comentariu
Vizitator ovixu

...am uitat sa adaug...acum problema ar fi ca nu imi recunoaste device-ul cand conectaz USB-ul...dupa programare(atmega8A), led-ul sta aprins.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

propun mai jos,construirea unui programator usbasp,pe care l-am realizat deja .

Personal,am deja un programator usbasp de la colegul OLE ,caruia ii multumesc ,insa ce ma nemultumeste este ca parca e prea firav ,risc sa-l lovesc in timp ce e infipt in portul usb din laptop si sa-l stric ,si poate sa distrug si portul.

Acesta prezentat de mine ,este realizat cu capsula dip atmega8 ,si in plus mai are si socluri pentru a putea programa din familia mega8 si mega32 direct pe placa programatorului

Cablajul este desenat in totalitate de mine dupa o idee a lui Matthias Görner de pe pagina http://www.fischl.de/usbasp/

Conectarea de la calculator la programator se face cu cablu usb de imprimanta.nu stiu denumirea ...

Link spre comentariu

a iesit ,n-arata rau ,dar s-o verifici bine la trasee sa nu se atinga,cu lupa ,eu am o casca ce o pun pe cap ,si are lentile pentru ambii ochi,verific bine traseele de scurt si de intreruperi ,inainte sa pun vreo piesasucces in continuare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări