Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBasp

MifTy

Postări Recomandate

Primul meu usbasp l-am incercat cu M8A-AU si nu a functionat de nici o culoare. L-am inlocuit cu M8-16PU si a functionat din prima. Trage tu concluzia!P.S. Daca-ti plac pariurile sunt case de pariuri prin oras, poti sa le faci o vizita, HI! :limb:

Link spre comentariu

Pariu!??? Al meu merge perfect.

Citeste cu atentie pag. 285 din datasheet ATMEGA8.

ATMEGA8A - AU functioneaza cu oscilator de max. 8MHz, deci este incompatibil cu USBasp.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca trebuie sa schimb mcu-ul, desi in datasheet-ul pentru ATMEGA8A nu 8L scrie clar: "For resonators, the maximum frequency is 8MHz with CKOPT unprogrammed and 16 MHz with CKOPT programmed." Care ar fi motivul incompatibilitatii? Daca tot am dat peste problema asta macar sa stiu pe viitor.

Link spre comentariu

Stii vorba 'ceea?:

"Teoria ca teoria, da' practica te omoara!"Asta se traduce in:

-Nu te lua dupa datasheet, ce scrie acolo e pura teorie. In practica s-a dovedit ca majoritatea mcu M8A nu functioneaza bine peste 8MHz clk. Aici sunt deja doua persoane care ti-au confirmat asta. Vrei sa confirme si a treia persoana? Daca DA atunci mai asteapta si sigur va confirma. Pana atunci: SUCCES!

Link spre comentariu

Se pare ca sunt eu mai norocos, deci pot paria in continuare :hdgfhgdf ( nu am intentionat sa folosesc cuvantul pentru a jigni pe cineva ci doar pentru a sublinia hilarul situatiei, toata lumea zice ca nu merge , al meu totusi e functional) .Am folosit acelasi cablaj cu Brighidau , la mine functioneaza la el nu .Tot la MCU m-am gandit si eu, probabil inlocuirea lui va rezolva problemele.

Link spre comentariu

alibiduda, poți atașa pdf-ul 1:1 cu cablajul plăcii tale de usbasp? sau, cel puțin, un link de unde l-ai luat?am și eu nește mega8 smd, c-am greșit un pic când am făcut comanda, și în rest nu am decât componente pasive TH...

Link spre comentariu

Am atasat fisierele de eagle ca sa va puteti eventual modifica/personaliza cablajul. Toate rezistentela J sunt punti, nu am stiut alta metoda de a insera treceri in Eagle. S-ar putea sa gasiti un traseu nerutat , el este rutat dar softul nu vrea sa steraga respectivul ratsnest.

USBasp.zip

Link spre comentariu

mulțumesc, am să văd despre ce este vorba...oricum, aveam de gând să mai încerc odată un cablaj, dar după cum arătau pozele, părea deja făcut cum trebuie...

Link spre comentariu

Stii vorba 'ceea?:

"Teoria ca teoria, da' practica te omoara!"Asta se traduce in:

-Nu te lua dupa datasheet, ce scrie acolo e pura teorie. In practica s-a dovedit ca majoritatea mcu M8A nu functioneaza bine peste 8MHz clk. Aici sunt deja doua persoane care ti-au confirmat asta. Vrei sa confirme si a treia persoana? Daca DA atunci mai asteapta si sigur va confirma. Pana atunci: SUCCES!

CKOPT pune in circuit si condensatoare interne de decoupling de 36pF pt XTAL1 si XTAL2 care sunt prea mari pentru frecvente de 14-16MHz si pe deasupra daca mai pui si tu condensatoare externe pentru aceasi treaba nestiind de cele interne practic le pui in paralel cu cele interne ceea ce duce la o capacitanta echivalenta cu suma celor doua. de aici si problema functionarii la frecvente mari cu CKOPT programat
Link spre comentariu

Cablajul e ok testat functional doar trebuie un click pe ratsnest pentru a genera masca.Nu il pun pdf deoarce pe print-ul meu am avut o toleranta de -4 mm la dimensiunea finala si nu stiu exact unde a intrat eroarea.Am facut 2 cablaje , unul pt un prieten si al lui functioneaza.

Link spre comentariu

CKOPT pune in circuit si condensatoare interne de decoupling de 36pF pt XTAL1 si XTAL2 care sunt prea mari pentru frecvente de 14-16MHz si pe deasupra daca mai pui si tu condensatoare externe pentru aceasi treaba nestiind de cele interne practic le pui in paralel cu cele interne ceea ce duce la o capacitanta echivalenta cu suma celor doua. de aici si problema functionarii la frecvente mari cu CKOPT programat

# TARGET=atmega8 HFUSE=0xc9 LFUSE=0xefPai dupa setarile fusebitilor CKOPT e neprogramat
Link spre comentariu

# TARGET=atmega8 HFUSE=0xc9 LFUSE=0xefPai dupa setarile fusebitilor CKOPT e neprogramat
am citit printre randuri si am dedus gresit contextul. mea culpa!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări