yo6pir Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Uite al meu ce simplu a iesit: http://www.qsl.net/yo6pir/usbasp.html Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Cu ce l-ati programat? Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Prima programare am facut-o cu un programator cu 4 rezistente pe portul LTP si cu PonyProg. Ca cel de aici: http://www.qsl.net/yo6pir/avr/lpt_avr-prog.gif Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 imi puteti spune setarile fusebitilor in ponyprog deoarece programatorul care l-am facut nu vrea sa fie recunoscut de nici un calculator si banuiala mea este ca nu oscileaza cristalul Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Fusebitii trebuie setati ca in imagine pentru PonyProg. Cupleaza programatorul "USBASP" pe mufa USB ca sa aiba alimentare, cupleaza programatorul cu rezistente pe LTP1, conecteaza MISO,MOSI,SCK,RST,Masa, incarca softul in PonyProg si GATA!Trebuie sa mearga. Succes! Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Multumesc o sa incerc maine deoarece calculatorul de acsa nu are nici port paralel nici serial, asta este si motivul pentru care fac programatorul. Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 L-am reprogramat , totul e ok din privinta programarii si totusi nu vrea sa il recunoasca nici un calculator. Nu inteleg de ce nu functioneaza. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Driver-ul l-ai instalat pe PC ? Daca e instalat corect, atunci in DEVICE MANAGER vei vedea un nou device numit: "USBasp". Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Tot ce imi apare este este "USB Device Not Recognized", l-am probat la un prieten care are un USBasp functional, chiar am comparat tenisunile pe pini microcontrollerului, l-am programat cu programatorul lui totul cu acelas rezultat. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Tot ce imi apare este este "USB Device Not Recognized", l-am probat la un prieten care are un USBasp functional, chiar am comparat tenisunile pe pini microcontrollerului, l-am programat cu programatorul lui totul cu acelas rezultat.Ce firmware de USBasp ai folosit? Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Cauze posibile:1. MCU ne-corespunzator, adica cu terminatia "-8PU", "-8AU", "AU", care nu functioneaza la frecventa de ceas de 12MHz. Inlocuieste-l cu un Atmega8-16PU sau care are terminatia"-16xx" care functioneaza sigur pana la frecventa de ceas de 16MHz.2. Conexiunile de DATE de la mufa USB sunt inversate. D+ si D- trebuie inversate intre ele. Adica terminalele din mijloc ale mufei USB.3. Ai conectat diode Zenner de 3,6V pe terminalele D+ si D- ale mufei USB? Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Microcontrollerul este Atmega8A AU, firele USB D+ si D- sunt corect puse (o sa incerc sa le inversez) iar diodele am incercat si cu ele si fara. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Microcontrollerul este Atmega8A AU, firele USB D+ si D- sunt corect puse (o sa incerc sa le inversez) iar diodele am incercat si cu ele si fara.Nu ai citit mai sus se pare, ".......Inlocuieste-l cu un Atmega8-16PU sau care are terminatia"-16xx"........" Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Am citit.Nu cunosc prea multe despre microcontrollere dar in datasheet scrie ca merge la 16MHz,in puls programatorul cu care l-am programat are are acelas MCU pana la ultima litera. Se poate ca sa nu meraga chiar toate pana la 16MHz ? Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Microcontrolerul Atmega8A-AU NU ESTE compatibil cu USBASP!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum