Sharky Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Eu te cred, DAR schema aia nu o pot folosi sa alimentez montaje electronice. O sursa de laborator e mai practica la casa electronistului. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Pai atunci cea mai buna soluție este o sursa de laborator controlata de microcontroler care sa aibă și program special pt încărcat baterii auto. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 O sursa de laborator e mai practica la casa electronistului. Asa e,de asta am adunat I 4104,I 4109,I 4102,I 4108 si una Tesla BS275.Insa nici una nu e capabila sa debiteze max.10A in impuls. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 A mai evoluat tehnologia si pretul ei de atunci. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Sa stii ca mai mare baza am pe o sursa din vremurile de atunci decat de una facuta in zilele noastre.De ex 4102 merge zilnic 8 ore,si n-am depanat-o niciodata.Condensatorii sunt originali,si sursa e in parametri,nu am riplu,si toate functiile sunt ok.In conditiile astea de ce sa le schimb? Cine nu le are,sa cumpere ce vrea,dar eu daca le am,chiar n-am de gand sa renunt la ele.Am incercat si cu modele noi,dar probabil e doar obisnuinta sa gasesc sub capota exact ce scrie,si nu s-a prea potrivit.Tensiunea fie ca vine dintr-o sursa in comutatie,fie din una analogica,pt montajul alimentat nu prea conteaza( nu indraznesc sa spun ca nu conteaza deloc,pt ca stim amandoi ca nu e asa in toate cazurile,mai ales cand alimentezi aparate de radio). Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 N-am zis sa le schimbi, am zis ca daca vrei una care sa duca 10A in impuls acu e la bani marunti. Un incarcator de laptop luat din talcioc, sau doua, niste DC DC chinezesti si odata iese o chestie la bani de un suc. Niste diode intre ele si gata e sursa. Societatea de consum. Cam de asta ziceam ca decat sa stai sa faci un redresor, mai bine o sursa de laborator si un montaj care sa iti controleze incarcarea. Esti mai castigat pe termen lung. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 N-am zis sa le schimbi, am zis ca daca vrei una care sa duca 10A in impuls acu e la bani marunti. Si daca a mea e gratis,ce sa fac? E facuta din componente pe care in alte conditii le arunc,nu mai am la ce le folosi... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Asa e,de asta am adunat I 4104,I 4109,I 4102,I 4108 si una Tesla BS275.Insa nici una nu e capabila sa debiteze max.10A in impuls. N - aveti si I 4115 ? ... Eu am , dar voi renunta la ea ... am cam imbatranit ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Nu,modelul asta n-am avut.Faceti o poza s-o vedem si noi,pana nu dispare. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 (editat) Cum ajung la locatie , se va intampla ... Probabil maine . Pana atunci , de pe net : https://www.olx.ro/oferta/sursa-lab-profesionala-de-putere-i-4115-0-15a-0-40v-stab-reglabila-ID3872Z.html https://brx.ro/oferta/vind-sursa-laborator-15a-foarte-puternica-regabila-protejata.129870.html Editat Decembrie 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Interesant modelul,nu l-am vazut. Am avut surse uzuale,de pana in 5A. O singura sursa industriala, de putere mare am avut,ce putea debita ceva de ordinul a 200A,nu mai retin exact,o sa incerc sa rascolesc,poate mai gasesc cate ceva despre ea.Avea o placa racita cu apa plina cu 2N3055 Tungsram,si era cam cat un cuptor electric incorporat din zilele noastre.Stiu ca era o problema folosirea ei,pt ca era necesar conducta cu apa si canal pt evacuare. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 (editat) Asta romaneasca ... I 4115 , e cam nashpa . Ma rog , trebuie bibilita . E printre ultimele creatii romanesti ... deficitara ( ca executie cel putin ) , dupa parerea mea . Cand am spus ca am cam imbatranit ... m - am referit la greutatea ei . E " bine crescuta " ! Exista si oarece documentatie pe net ... cred ca a fost si pe forum . Maine ( sper ) foto , de la exemplarul meu . P .S . - surse de putere ( peste I 4115 ) am construit ( autodotare ) la un fost job , cu ce se putea la vremea respectiva . Punte semicomandata cu tiristori , filtraj LC , element serie , protectii etc . Cerintele erau draconice , atat ca performante , cat si ca fiabilitate , functionau paralel cu accu ( dioda serie in conductie ) , pe care - i incarcau in repaos , in afara operarii . Editat Decembrie 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Si eu care credeam ca cea mai putin fiabila a fost I 4104...dar probabil asa era doar ca din cele detinute de mine.Si aia e bine crescuta,si imi era groaza s-o dau jos s-o repar.Am tot ce trebuie sa ciocanesc una liniara de 2x40V/10A,ca sa renunt la asta,dar tot aman momentul. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Cel mai bun moment sa renunti la ceva , e chiar clipa in care te gandesti la ... Eu asa procedez , si n - am dat gres niciodata ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 N-am gasit nici o referinta despre sursa aia de curent,parca nu s-a fabricat...o chema NB-234-B. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum