Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

O sursa de laborator e mai practica la casa electronistului.

Asa e,de asta am adunat I 4104,I 4109,I 4102,I 4108 si una Tesla BS275.Insa nici una nu e capabila sa debiteze max.10A in impuls.

Link spre comentariu

Sa stii ca mai mare baza am pe o sursa din vremurile de atunci decat de una facuta in zilele noastre.De ex 4102 merge zilnic 8 ore,si n-am depanat-o niciodata.Condensatorii sunt originali,si sursa e in parametri,nu am riplu,si toate functiile sunt ok.In conditiile astea de ce sa le schimb? Cine nu le are,sa cumpere ce vrea,dar eu daca le am,chiar n-am de gand sa renunt la ele.Am incercat si cu modele noi,dar probabil e doar obisnuinta sa gasesc sub capota exact ce scrie,si nu s-a prea potrivit.Tensiunea fie ca vine dintr-o sursa in comutatie,fie din una analogica,pt montajul alimentat nu prea conteaza( nu indraznesc sa spun ca nu conteaza deloc,pt ca stim amandoi ca nu e asa in toate cazurile,mai ales cand alimentezi aparate de radio).

Link spre comentariu

N-am zis sa le schimbi, am zis ca daca vrei una care sa duca 10A in impuls acu e la bani marunti.

Un incarcator de laptop luat din talcioc, sau doua, niste DC DC chinezesti si odata iese o chestie la bani de un suc.

Niste diode intre ele si gata e sursa.

Societatea de consum. :)

Cam de asta ziceam ca decat sa stai sa faci un redresor, mai bine o sursa de laborator si un montaj care sa iti controleze incarcarea.

Esti mai castigat pe termen lung.

Link spre comentariu

N-am zis sa le schimbi, am zis ca daca vrei una care sa duca 10A in impuls acu e la bani marunti.

Si daca a mea e gratis,ce sa fac? E facuta din componente pe care in alte conditii le arunc,nu mai am la ce le folosi...

Link spre comentariu

Asa e,de asta am adunat I 4104,I 4109,I 4102,I 4108 si una Tesla BS275.Insa nici una nu e capabila sa debiteze max.10A in impuls.

N - aveti si I 4115 ? ... Eu am , dar voi renunta la ea ... am cam imbatranit !

Link spre comentariu

Interesant modelul,nu l-am vazut. Am avut surse uzuale,de pana in 5A. O singura sursa industriala, de putere mare am avut,ce putea debita ceva de ordinul a 200A,nu mai retin exact,o sa incerc sa rascolesc,poate mai gasesc cate ceva despre ea.Avea o placa racita cu apa plina cu 2N3055 Tungsram,si era cam cat un cuptor electric incorporat din zilele noastre.Stiu ca era o problema folosirea ei,pt ca era necesar conducta cu apa si canal pt evacuare.

Link spre comentariu

Asta romaneasca ... I 4115 , e cam nashpa . Ma rog , trebuie bibilita . E printre ultimele creatii romanesti ... deficitara ( ca executie cel putin ) , dupa parerea mea . Cand am spus ca am cam imbatranit ... m - am referit la greutatea ei . E " bine crescuta " ! Exista si oarece documentatie pe net ... cred ca a fost si pe forum . Maine ( sper ) foto , de la exemplarul meu .

P .S . - surse de putere ( peste I 4115 ) am construit ( autodotare ) la un fost job , cu ce se putea la vremea respectiva . Punte semicomandata cu tiristori , filtraj LC , element serie , protectii etc . Cerintele erau draconice , atat ca performante , cat si ca fiabilitate , functionau paralel cu accu ( dioda serie in conductie ) , pe care - i incarcau in repaos , in afara operarii .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si eu care credeam ca cea mai putin fiabila a fost I 4104...dar probabil asa era doar ca din cele detinute de mine.Si aia e bine crescuta,si imi era groaza s-o dau jos s-o repar.Am tot ce trebuie sa ciocanesc una liniara de 2x40V/10A,ca sa renunt la asta,dar tot aman momentul. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări