dacos Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Meserie. Lucrat frumos, ingrijit. Felicitari ! Ce shunt ai folosit la ampermetru ? Am si eu montajul dupa schema din Tehnium sau Montaje electronice de vacanta facut de ceva ani, inca nu am reusit sa-l testez , sa vad daca-i functional . Traf.ul de cati cati V / A este ? Multumesc La ampermetru nu am folosit sunt. Citeste tensiunea de pe R13, adica circa 1v la 4,5A in cazul meu pt ca am rezistenta de 0,22Ohmi. Nu avea rost sa mai pun inca un sunt. Traful este cam de 150VA. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Multumesc. Am inteles. Eu am pus R 13 de 0,33 Ohm. Ma interesa si tensiunea de iesire. Exprimarea mea nu a fost corecta. Ma refeream la volti si amperi - V / A. Link spre comentariu
dacos Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Are 19 volți pe ieșire si 6A. E lucru serios. Am încărcat de mai multe ori acumulator descarcat complet (bec lăsat aprins peste noapte) si duce bine transformatorul. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Multumesc. Poate-mi fac si eu timp sa-l testez pe al meu. Link spre comentariu
dacos Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 (editat) Am primit o cutie goala de Redac (imi trebuia ampermetrul atunci) si a trebui sa mai construiesc unul Editat August 10, 2017 de dacos Link spre comentariu
Vizitator Gheorghe Andrei-Cristian Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 Cred ca ai gasit si cablajul pentru aceea schema. dacă mai ai fisierele cu montajului, care presupune si circuitele pt. imprimarea pe cablaj, te rog trimite-mi-o pe adresa [email protected]. respect! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Vad si eu acum.......... ca trebuie P si nu N la mosfeti.....o idee ar fi aici> Am facut schema cu tl494, dar asa cum am spus, la comanda mosfeturilor este semnal puternic diminuat fata de colectorul 2N222 Edit> Ma uit si pe schema de comanda pentru tip N Schema cea cu UC 3842 este functionabila? Am citeva surse de 24v/5A in comutatie si as face acest montaj. Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 (editat) Va salut am o nelamurire cu un redreso automat aparut n Tehnium prin anii 80 daca ii maresc curentul maxim de incarcare la 10 A pe langa altele R12 puntea redresoare tansformator se intelege daca ii pun tiristor de 25A ca asta http://www.adelaida.ro/2n6509g-tiristor-25a-800v.html mai trebuie umblat la restul schemei la partea de comanda a tiristorului adica ma gândesc daca nu cumva se poate sa nu se mai amorseze tiristorul daca e de putere asa mare fata de ala cu care a fost conceputa schema . Editat Septembrie 26, 2017 de VEF Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Nu sunt probleme.Depinde de curentul care il cere pe poarta,si in functie de asta,se monteaza in locul lui T4 altceva mai potent,eventual un darlington.Eu am facut si varianta de 10A si n-au fost probleme deosebite,am deschis tiristorul cu un BD npn. Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 (editat) ... un redresor automat aparut in Tehnium prin anii 80 ... cablajul redresor incarcare baterii auto.rar in lay6 traseele de forta sunt in exteriorul cablajului,cu fire suficient de groase Editat Septembrie 27, 2017 de nel65 Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 (editat) Puterea maxima disipata de tiristor cam cat o fi . Va multumes oricum m-am apucatde cablajul din Tehnium are pentru cine vrea sa incerce are si o greseala cred ca o greseala de notare in zona marcata cu un cerc rosu in schema care am postat-o eu . Oricum multumesc Editat Septembrie 29, 2017 de VEF Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Nu e nici o greseala,intersectiile de trasee sunt notate cu punct.Acolo nu este punct,deci nu au treaba traseele incercuite.De fapt a mai fost discutata chestiunea asta...daca prin absurd acele trasee ar fi fost unite(si lipsea punctul din cauza motivului),ma refer la cele din cerc,atunci T1 si T3 erau degeaba,pt ca erau in scurt E-C respectiv B-E,si R3 era cu rol de peste pe televizor.Cu alte cuvinte,unirea celor 2 trasee,nici din greseala nu e recomandata,deci e bine asa cum e acum,fara cerc rosu. Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 (editat) Poate m-am exprimat gresit nu la schema ma refer ea e corecta cum a fost publicata ci la cablajul din Tehnium ziceam ca pe ablajul ala din numaru 8/86 acolo e greseala da tot asa s-au notat traseele de cablaj cu punct si in locul care corecpunde cu crecul de pe schema acolo se intersecteaza traseele si te induce in eroare si zici ca in zona aia ar trebui sa faca contact . Nu e chiar o greseala dar te pacaleste la prima vedere Mie mi se pare ceva mai neobisnuit ca desen care nuprea am mai vazut si de aia m-a indus in eroare . Poate ca ra fi trebuit sa faca o punte pe partea cealalta cu piese Pana la urma cam ce putere maxima de disipa pe tiristor Editat Septembrie 29, 2017 de VEF Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Calculează singur. Depinde de tipul tiristorului. Trebuie cautat în datasheet graficul în care este data căderea de tensiune la curentul dorit de sarcina. De obicei căderea de tensiune este în jurul la 2V, dar trebuie cautat graficul în datasheet-ul tyristorului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Se poate folosi oare un transformator de 24Vca pentru redresorul cu tiristor din cartea ”Montaje electronice de vacanta” ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum