digix Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Perfect de acord cu aureliu67. De mai bine de un an testez cele descrise de tine, cu exceptia unor mici sugestii facute colegului Aw Genetix si pe care am vazut ca le-a aplicat, n-am facut inca nimic public din munca mea. Cu tot respectul pentru redresoarele/incarcatoarele publicate in revista Tehnium cred ca microcontrolerele au devenit extrem de accesibile ca pret si mod de programare incat ar fi pacat sa nu incerci sa storci si ultima picatura de energie dintr-un acumulator ce pare sa aduca avantaje numai celui care il vinde si celui care il recicleaza. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 "Acum am la masina o baterie functionala de 8 ani." Tu vrei sa falimentezi reciclatorii?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 (editat) eu personal nu am facut redresorul ala "inteligent" neaparat pentru acumulatorul auto. imi comvine ca pot incarca orice acumulator de tip NiMH, NiCd, PbAcid... desulfatare, posibilitatea incarcarii direct pe Auto fara demontare, program de mentenanta, si alte "rahaturi" ce mi-au mai trecut prin cap. chestia cu 8 ani si alte chestii de genul nu m-au interesat. ce pot spune...este ca am un acumulator de 4 ani, si daca-l lasam 1 ora pe pozitie iarna, nu mai plecam de pe loc. acum dupa o ora de pozitie, invarte electromotorul in draci, parca acu` l-ai luat de pe "redresor". si da, trebuie sa recunosc, ca am folosit o idee a lui digix pe care o intalnesti adesea in lucrul cu triacele, doar ca e adaptata pe secundar. Editat Ianuarie 2, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 eu personal nu am facut redresorul ala "inteligent" neaparat pentru acumulatorul auto. e pe aici proiectul tău cu microcontroler că eu nu am găsit? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 (editat) daca te referi la postul asta ... nu, pentru ca nu mi-am dorit sa-l public. dar sunt alte proiecte publicate suficiente, daca esti interesat de unul. eu personal nu ma simt capabil sa creez proiecte de publicat. ma multumesc cu ceea ce pot pentru mine insumi. de ce ? pentru ca atunci cand faci public un proiect, trebuie sa-ti asumi nervi speciali pentru contradictii, pentru cei care de-abia asteapta sa spuna "eee, da aici n-ai facut bine, eu faceam altfel", iar eu nu prea le am cu astea... spunea cineva intr-un alt topic, ca de ce eu nu postez ceva din m-ca mea ...ca doar imi place sa folosesc munca altora. dar eu,niciodata (pe bune) nu am folosit un proiect de pe net sau dintr-o revista sau de pe forum, ca sa fac ceva. mi-a placut sa-mi fac singur proiectele de la a la z. asa ca ...nu ma simt dator cu nimic. bine, poate am facut pe vremea aia cand cumparam kit-uri de Baneasa, de genu Catel Electronic, si-aveam 10 ani jumate. am dat sfaturi si-am primit sfaturi, sau m-am documentat. imi place asta, e ok. asta practic e un forum...pentru mine cel putin. sper ca pricepi ideea. oricum m-am cam intins cu raspunsul. Editat Ianuarie 3, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Aw Genetix mi-a sosit senzorul despre care ai vorbit anterior. Nu stiu cum sa il "ïmpac " cu microcontrolerul ca sa mentina amperajul constant indiferent de sarcina.. Tu ai realizat acest lucru sau este pentru afisaj? Am nevoie sa setez amperajul care sa fie mentinut constant.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) da. pune-i un condensator de 22-47uF in paralel cu Cx , apoi in soft incearca sa te sincronizezi cu reteaua AC. (zerocross) Poti face asta pe secundar (inainte de punte), ca sa nu ai treaba cu Reteaua. Editat Ianuarie 5, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 buna Am un miliampermetru si un voltmeru anologice pe care vreau sa le folosesc la un redresor Miliampermetru are cap de scala 10 milamperi ,iar volmetru 2v la miliampermetru fac un sunt (sirma de cupru,alta nu am) in asa fel incit cap de scala sa fie 10A, Cum pot face voltmetru sa aiba cap de scla 20v? multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Ii masori rezistenta si mai adaugi o rezistenta de 19 ori mai mare. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 (editat) multumesc rez aparatului este de 8k*19=152k , rez se pune in serie cu aparatul? Editat Ianuarie 29, 2017 de Sandu 64 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 La ampermetru in paralel, la voltmetru in serie. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Am testat cu un semireglabil si am nevoie de o rez de 80k,,acum am cap de scala 2v si vreau sa am 20v deci de 10 ori Cu 80k merge perfect Rez in serie cu voltmetru poate fi una de 0,5-1W? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 P=U x I = R x I^2= U^2/ R P=(20V x 20V)/ 80kO= 400/80000 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 multumesc multa sanatate Link spre comentariu
dacos Postat Aprilie 9, 2017 Partajează Postat Aprilie 9, 2017 Am facut vreo trei montaje din Tehnium (schema mult discutata). Functioneaza perfect. Aici un redresor rusesc modernizat. Am reusit sa includ totul in carcasa. Functioneaza foarte bine...Gaura aceea unde era comutatorul o sa fie acoperita cu o bulina albastra care se punea la rozetele vechi de robinet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum