iulian_2233 Postat Decembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2009 cred ca renunt la schema asta am refacuto azi si tot la fel face imi taie 2 v din tensiunea transformatorului si nu se intampla nimic la iesirea lui ma refer la tensiunea pe iesire cu acumulator incarcat sau descarcat cred ca gresesc undeva si nu imi dau seama unde am facut montajul dupa cablajul postat mai sus si am respectat pana si piesele nu am mai inlocuit tranzistorii cu ce am avut pe acasa Link spre comentariu
Gabriel Paduraru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Nu renuntza pt ca schema e f buna, foloseste tranzistori de comutatie maine ma uit la al meu si iti spun ce tranz am bagat eu, si eu am patit la fel. Eu am folosit cond cu tantal. Maine ma uit si iti trim si poza. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Decembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2009 ok ms vad ca toata lumea lauda schema asta si nu inteleg de ce nu merge si la mine oricum maine sunt ff hotarat sa oiau de la capat cu ea Link spre comentariu
Gabriel Paduraru Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Dupa cum am promis iti trim cateva poze. Tranzistorul care piloteaza tiristorul este 2 N 1711 iar cel care da impulsurile e BSV 16-16 , ceilalti doi sunt BC 177. Pe panoul frontal am pus doua borne care scot tensiunea direct dupa punte ca sa alimentez alti consumatori (am o masina de gaurit facuta dintr-un motoras de stergator de parbriz care am fixat-o pe un suport de la un aparat de marit si gauresc prfect vertical - pt cablaje si alte alea) am mai pus un comutator si un bec de 12 V pt descarcarea bateriei, butonul de amorsare si ledurile, unul care indica functionarea si unul care clipeste in ritmul impulsurilor. Rezistorul de balast l-am facut din nichelina de 1,5 mm. Ca sa reglezi poti folosi si o baterie care e descarcata pana la 9 v, reglezi sa ai un curent de 3 A, si astepti, cand ajunge la cca. 13 v sa ai un curent de 0,5 A. Tensiunea la bornele bateriei o masori cu redresorul decuplat. Poti incarca si baterii de 100 A, regula e sa nu depasesti a 10 a parte din curentul ei nominal, desigur durata de incarcare va fi mai mare un pic. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Decembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2009 multumesc mult pt poze maine ma duc sa iau cei 2 tranzistori si mai iau si pe cei bc 177 e super realizat felicitari pt munca depusa cred ca acum imi dau seama ce nu merge la mine tr meu debiteaza in gol 16 v neredresat cu bateria pusa cam 15 v ca amperi are in jur de 6 hai 7 amperi este rebobinat cu sarma de cupru groasa de 2 mmoricum o sa caut alt tr ca nu mai am loc sa mai adaug ceva spire pana la 19 20 de v Link spre comentariu
Gabriel Paduraru Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Cred ca daca rebobinezi cu sarna de 1-1,5 mm ai curent suficient ca oricum nu ai nevoie mai mult de 3 A, tensiunea tre sa fie mare, 19-24 Vpt ca ai cadere mare pe punte (eu am fol una 20 PM) si prin impulsuri mai pierzi 1-2 V asa ca la final trebuie sa ajungi la 15 V. Secretul e in tranzistorii astia doi care trebuie sa fie de medie putere si de comutatie (daca nu gasesti de care am pus eu ia echivalenti).Bafta ! Cel mai greu va fi sa construiesti carcasa.... Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Decembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2009 nui probl cu carcasa ca am surse de pc destule care sa le macelaresc numa sa imi functioneze si mie calmea schema asta care o lauda lumea Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Pe panoul frontal am pus doua borne care scot tensiunea direct dupa punte ca sa alimentez alti consumatori (am o masina de gaurit facuta dintr-un motoras de stergator de parbriz care am fixat-o pe un suport de la un aparat de marit si gauresc prfect vertical - pt cablaje si alte alea)felicitari - imi place cum ti-a iesit - poate ii faci panoul frontal cu scris - vezi aici un tutorial in alt topic: viewtopic.php?f=14&t=51407pentru a avea turatie variabila poti sa mai adaugi un regulator de tensiune cu LM338 (mai dai o gaura in panou si bagi un potentiometru)- uite aici un link (montajul il faci in aer):http://www.elecfree.com/electronic/12v- ... -by-lm338/ Link spre comentariu
Gabriel Paduraru Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 mutumesc de sugestii, daca pun un electrolitic in paralel atunci nu mai lucreaza redresorul pt ca nu mai are tiristorul trecere prin zero, cred ca trebuie sa pun o dioda in serie mai intai.... iar cu scrisul... asta nu e greu, pot sa imprim direct pe folie transparenta la imprimanta laser. Mai am o sursa cu tensiune variabila de la 3 la 30 v cu 3 X 2 n 3055 si un 723.... traful e mai mic, merge pana la 1 A. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Salutare la toata lumea.O intrebare am si eu:cu o sursa de PC nu se poate incarca o baterie auto de 12V/70Ah?Eu sunt incepator si de aceea intrebarea poate parea stupida si poate veti rade dar sper sa primesc un raspuns.La multi ani! Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 intrebarea poate parea stupida ....nu cred ca rade nimeni, dar ti-ai raspuns singur (o sursa de PC scoate 12V, iar o baterie incarcata are 13.8...14.4V) Link spre comentariu
Tarabostes Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Adevarat ca sursa scoate 12V,dar eu ma gandeam ca poate sa-i dau curentul de incarcare necesar bateriei dat fiind faptul ca sursa are ceva amperi.Bafta Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 pai degeaba te chinui trebuie modificata sa scoata macar 16 volti dar ea nu stie decat 12 aiai prost Link spre comentariu
Tarabostes Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Ok am inteles.Deci,teoretic daca as putea sa modific tensiunea de iesire de la sursa PC,s-ar putea sa realizez incarcatorul(redresorul)auto,nu? Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 numai teoretic sau mai chinuit si altii inaintea ta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum