leo 17 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 eu am facut cateva redresoare ..expres varianta simpla ..traf+punte..carcasa ,clesti ,cabluri un voltmetru si ampermetru asta asa de moft ..le am dat clienti multumiti ..daca vrei sa te joci pt tine cu scheme complexe sa zicewm pt experienta ta e ok ..restul sa pui sa incarce un acumulator ..mare branza ..cat fumezi o tigara si bei o cafea e suficent ..si apropo acumulatorul se tine si se incarca pe masina folosindul odata ce nu mai vrea altul ...deci tu decizi cum vrei sa te joci Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Asa este leo_17, pentru incarcat am un redresor cu tiristor, dar cum nu fumez, pe ce sa dau banii? Glumesc, bineinteles (legat de bani). Consider ca este bine sa iti pui in miscare "rotitele" din creier, atunci cand mai inveti ceva. Revenind la topic, aseara nu am avut timp sa fac nimic, azi dimineata am pus un mosfet tip P si am modificat alimentarea la totem pole, se incalzea mosfetul de am facut ochiuri pe el. Cu scuzele de rigoare pentru oscilograme, dar chiar nu am avut cum. In consecinta, asa cum bine a spus Marian, schema nu este fuctionala, daca e sa faceti un redresor, schema cu tiristor e foarte buna. Incerc altceva, mai citesc...... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 "...schema cu tiristor e foarte buna." Se poate reposta schema ? Deja am imprumutat redresorul unui amic, si este bine sa mai am unul de rezerva. Nu se stie in ce stare mi-l inapoiaza. Nu este prima data cand imprumut un lucru functional si-l recuperez.....vai de el. De regula cand ma lasa acu. masinii, cumpar altul, dar de , omul gospodar este bine sa aibe de toate. Multumesc. Link spre comentariu
ovy83 Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) ieri am pus altu' in functiune pe o bat de 55Ah. trofo cam mic,da merge. carcasa de sursa ATX... Editat Septembrie 29, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Pe principiul "are ceva daca fac scurt la clesti sa vad daca merge?" Am ramas si eu recent fara puntea de la un redresor datorita unui amic si asta a fost episodul care m-a dus la decizia de a nu mai imprumuta redresorul nimanui, oricine ar fi, merg eu daca este cazul dar nu-l mai dau... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Este facut dupa schema din "Montaje electronice de vacanta", nu-i asa ? Felicitari ! Potentiometrul de pe panoul frontal ce regleaza ? Link spre comentariu
ovy83 Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 P1-curentul maxim de incarcare,aici trebuie sa-l tin sub observatie pentru reglaje,si da este celebra si buna schema a acelui redresor din "Monataje..." ca tiristor am folosit tot celebrul BT 151,restul pieselor am pus "ca la carte". semireglabilul l-am lasat pe placa,am reglat cand tensiunea a ajuns la 14,4v -acumulatorul incarcat. la primul reglaj trebuie urmarit cand se ajunge la 14,4v... Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Si o veste buna, schema ruseasca e buna pana la urma, nu stiu de ce nu a mers la inceput, am realizat-o pe un cablaj de test si functioneaza foarte bine chiar la curenti mici. Ma apuc sa fac cablajul. Sa gasesc apoi niste pnp-uri de putere gen tip36 (acum merge cu un bd140) Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) Montajul din celebra carte il am si eu facut, dar din lipsa de acu. descarcat si/sau conzi mari, nu am putut sa-l testez/reglez. Amudsen, sa inteleg ca schema postata de tine merge si pentru acu. mai mici de 12 V ? Editat Septembrie 29, 2015 de albasete Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Reglajul il fac pe doi condensatori mari de 40 000 uF in paralel si rezistenta de putere (aka rezistenta de resou pentru reglaj curent). Poate vad o posibilitate sa inlocuiesc bipolarul cu mosfet tip N (sa folosesc ce am). Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Inductanta cum ai facut-o? Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Pe un miez de traf inalte de la un monitor, am infasurat un cablu ftp fara izolatia exterioara pana am obtinut 600 uH (aproximativ). Am sa incerc un driver cu optocuplor ....... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) Ia compara KT825 cu TIP36. Cautati si singuri pdf-urile si vedeti ce puteti pune in loc. Si ce este asa deosebit in schema. Este in aplicatii la oricare producator de 494. http://www.ti.com/lit/an/slva001e/slva001e.pdf REVIN: pt. optocuploare: http://icecube.wisc.edu/~kitamura/NK/Datasheets/misc/5988-4082EN%20designers%20guid.pdf http://www.tme.eu/ro/Document/dde4b33e41c14c71ffd1089c37a0b6d6/HCPL3120.pdf Editat Septembrie 29, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Multumesc d-le miticamy, chiar as putea pune si 2N, dar ca sa fac un radiator pentru capsula TO-3, imi vine rau, e mai simplu pentru mine sa dau o gaura si sa fac un filet M3 pe un radator pentru mosfeturi, iar partea cu optocuplor chiar ma face curios. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Cred ca nu ai inteles sensul postarii, nu ma refeream la capsula. Cred ca tz. KT este darlington dupa rezistenta din baza.Foarte multi afirma pe aici ca vor sa invete electronica dar folosesc o metoda ciudata-iau montaje la intamplare si incep sa brodeze in jurul lor.Trebuie sa va hotarati ce vreti, electronica este mult prea vasta ca sa va infruptati din toate subramurile.Voi nu vedeti ce diferenta este intre sursele in comutatie, amplificatoarele audio performante, radiofrecventa, depanare tv/ monitoare?Opriti-va o perioada pe un subdomeniu si intrati mai adanc in intestinele ei ca asa veti sti cate nimic din toate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum