Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Opreste-te de la orice alte teste, schema este gresita. Nu-ti mai pierde timpul cu improvizatii atunci cand sunt integrate dedicate Buck si cu protectie/limitare foarte performanta incluse, acele LM25xx sunt mult mai comod si simplu de folosit. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Ok, multumesc........ incerc altceva, dar pastrez ideea de protectie la iesire Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Integratele din gama LM25xx au protectie interna inclusa. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Ok, o idee pentru o schema de curent constant (estimat 5A) ? Multumesc. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Integratele din gama LM25xx au protectie interna inclusa. Vreau si eu o schema cu LM25xx. As cauta cu gogu dar nu stiu exact la ce integrat faci trimitere. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Pai aceea de sus e cu tensiune reglabila, ideea sa am curent constant (eventual reglabil). Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Asa e, nu vazusem ca pe schema este un integrat din gama LM25xx... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 LM2678T-ADJ Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Schema cu 2575 ar fi ok? Ca tare as evita trecerea unor curenti mari prin integratele astea dedicate, plus ca in datasheetul lui LM2678t-adj nu am vazut nici o reglare de curent (e posibil pur si simplu sa nu o observ). Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Nu am studiat daca este posibila o reglare a curentului, dar probabil cu ceva adaugiri externe probabil s-ar putea, daca nu ma insel a fost un topic care a discutat tocmai aspectul asta, dar nu il mai stiu... Limitarea insa nu este cu stop, deci se preteaza aplicatiei tale ( redresor ), plus ca este puls cu puls, deci foarte performanta. Nu cred insa xca ai neaparata nevoie de ajustarea curentului, acumulatorul isi ia atat cat are nevoie, mai mult la inceputul incarcarii, si mai putin spre sfarsit ( ma refer la curent ). Nu vad nici o problema in a folosi la 5A un integrat pe care producatorul il recomanda pentru 5A, adica iti dai seama ca a fost testat inainte sa fie lansat. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Asa este, producatorul il testeaza, dar chinezul ii scade performantele Edit> Totusi ar fi utila functia de reglare a curentului. Editat Septembrie 28, 2015 de amudsen Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 De ce nu folosesti o schema din aria de LED-uri, eu la lampa am o schema care reglez curentul de la 0 la 1,6amperi in timp ce tensiunea sta la 28v. Schema este facuta cu 3XLM317. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Mai fac o incercare, ce parere aveti? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Schema cu 2575 ar fi ok? In principiu pare a fi functionala dar nu sunt sigur ca se preteaza aplicatiei tale exact asa cum este. In sensul ca poarta vede intreaga tensiune de alimentare, si nu poate fi decat 17-18V maxim si strict limitat altfel pocneste mosfetul. dar cred ca ai putea inseria in colectorul Q1 o dioda zener dimensionata in functie de alimentarea folosita, astfel incat tensiunea din poarta sa nu fie mai mare de maximul admis. Q1 si Q2 ar trebui sa fie niste tranzistori ceva mai seriosi nu BC-urile alea firave, BD139-16 mi se pare mult mai potrivit, iar D1 UF4007. Configuratia astfel obtinuta ar trebui sa fie functionala, dar alimentarea nu trebuie sa varieze foarte mult, pentru ca risti fie ca tensiunea din poarta sa fie ori prea mare ori prea mica, zenerul din colectorul Q1 nu va stabiliza tensiunea din poarta, ci doar va stabili un prag fix inspre masa pana unde poarta poate merge, dar sursa variaza in acelasi ritm cu alimentarea. O variatie a alimentarii de cativa volti insa cred ca ar putea fi usor acomodata. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Ok, o idee pentru o schema de curent constant (estimat 5A) ? Multumesc. Si semireglabilul de 10 K ce regleaza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum