Marian Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Mulți ,,testează,, redresoarele atingând scurt timp cablurile de ieșire între ele, să vadă dacă scot scântei.... Subscriu, in fapt recent am inlocuit puntea de la un redresor facut la cerere pentru cineva, unul simplu cu traf de 12Vca/16A de la TME, punte de 50A tot de acolo, siguranta termica pusa in contact cu bobinajul plus o siguranta automata intre secundar si punte care intre timp s-a defectat, a venit cu el ars si a intrebat daca are ceva ca face scurt la clesti... Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Partea cu protectia o inteleg pe deplin,stiu ce inseamna cand vine cineva cu aparatul facut praf pe motivul ca "am vrut sa vad daca merge si am pus firele ca sa faca scanteie". Dar pana la urma,se poate face cu punte semicomanda?-chiar as vrea sa incerc si asa ceva si cred ca am toate piesele necesare,mai putin trafurile pentru impulsurile in portile tiristoarelor. Sper sa ma intelegeti,ca orice hobbyist(poate in viitor voi munci pe bazele astea) vreau sa incerc si alte lucruri,printre care si scheme mai complicate cu riscul de a nu-mi iesi din prima. Editat Septembrie 17, 2015 de DonNCSS Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Vezi la: Power, Surse de energie [*] → Alimentatoare- Punte redresoare cu Tiristoare Comandate BAA145/UAA145 Dupa cum vezi s-a mai discutat.. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Am vazut acel subiect si schemele de pe pagina dl. Emil Matei. De acolo am incercat sa reproduc ceva pentru monofazic si s-a lasat cu bum-bum,pesemne ca nu am adaptat bine montajul. Ma gandeam ca poate ma poate ajuta cineva cu un pui de schema,o idee ceva...daca nu,mai bine nu mai incerc nimic si gata. Editat Septembrie 17, 2015 de DonNCSS Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Să prevezi obligatoriu o siguranță automată de10-15A pe secundarul trafului, chiar înainte de redresare.Vei salva diode scumpe în caz de scurtcircuit sau de legare inversă. Mulți ,,testează,, redresoarele atingând scurt timp cablurile de ieșire între ele, să vadă dacă scot scântei....nu mai zic ce se întâmplă dacă inversezi polaritatea pe baterie.... Poate ar fi bine ca la iesirea redresorului sa fie un dispozitiv anti -p......... (un releu comandat de un tranzistor) astfel incat redresorul sa aiba tensiune doar cand se conecteaza bateria cu polaritatea corecta. Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Am vazut acel subiect si schemele de pe pagina dl. Emil Matei. De acolo am incercat sa reproduc ceva pentru monofazic si s-a lasat cu bum-bum,pesemne ca nu am adaptat bine montajul. Ma gandeam ca poate ma poate ajuta cineva cu un pui de schema,o idee ceva...daca nu,mai bine nu mai incerc nimic si gata. +daca te descurajezi asa usor nu e bine ..daca o facem toti ..pe forrumul asta ar mai ramane 100 maxim ) Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Poate ar fi bine ca la iesirea redresorului sa fie un dispozitiv anti -p......... (un releu comandat de un tranzistor) astfel incat redresorul sa aiba tensiune doar cand se conecteaza bateria cu polaritatea corecta. Vreau si eu o schema de genul...chiar m-ar interesa sa o implementez, dar nu imi dau seama cum sa o fac. Bineinteles sa fie si functionala. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Cititi , aici, sper sa fie util :http://www.tehnium-azi.ro/topic/4912-redresor-auto-schema-si-teste/... Spor! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Poți pune între bornele de ieșire ale redresorului un releu de 12Vcc înseriat cu o diodă 1N4001, astfel ca releul să conducă doar când plusul bateriei este legat la plusul redresorului și minusul la minus.Primarul trafului se va înseria cu contactul normal deschis al releului.Câtă vreme redresorul nu-i legat la baterie (și în mod corect), traful nu primește alimentare de la rețea. Asta e cea mai simplă protecție ,,antiprost,, după mine...dezavantajul fiind doar acela că ,,resetarea,, se face prin scoaterea din priză, fiindcă după alimentarea la rețea, releul ,,antiprost,, se va automenține datorită tensiunii furnizate de redresor. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Multumesc mult domnilor @flomar60 si @validae . Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Buna ziua, Am facut un incarcator cu TL494, schema o atasez mai jos. Nu am tensiune pe iesire, (adica inaintea releului), semnal am corect pe colectorul 2N222, dar la iesirea de pe totem - pole (cred ca asa se numeste) semnalul e puternic diminuat (cred ca gruparea de tranzistori nu isi face treaba). Cum pot sa am semnal ok pe poarta mosfeturilor astfel incat sa am tensiune pe iesire? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Schema e conceputa de tine sau e gasita pe undeva? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Si protectia aia mi se pare ca e legata cam aiurea, conform schemei tale, de la ea pleaca doua trasee care sunt suntate de contactul releului, montajul nefiind alimentat in vreun fel. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Schema are probleme mai mari de atat, probleme fundamentale de functionare, de asta am intrebat daca el a facut schema sau a gasit-o pe undeva... Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Schema nu e conceputa de mine, am mai vazut una asemanatoare pe un forum rusesc pe care am testat-o, nu a functionat. O incerc si pe aceasta, (am niste irfz-uri recuperate, vreau sa le folosesc), plus ca schema cu 494 mi s-a parut interesanta. Poate reusesc cand ajung acasa sa postez niste oscilograme, dar asa cum am scris semnalul e ok pana in colectorul lui 2n2222, dupa aceea se pierde. Editare> Protectia functioneaza foarte bine, este alimentata partea de releu din redresor, iar partea de polarizare a tranzistorului de la acumulator (asa sesizeaza polaritatea corecta) Editat Septembrie 28, 2015 de amudsen Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum