Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

pune schema sa o vedem ..e aia cu 741 si 2n3055?

Despre ce schema e vorba?Este vorba cumva despre schema incarcatorului prezentata in cartea "Radiofonie pentru tineret" Editura militara?.Acolo nu este tranzistor 2N3055 ci 2N2955.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Geo, n-ai citit postul precedent, am dat eu acolo linkul la sch despre care @nostalgic scrie clar unde se afla, fara insa a da un link.

Vorbesc de postul #870. :)

Edit:

OOps!

Am postat simultan cu colegul @miticamy, vad ca scriem acelasi lucru.

Link spre comentariu

Vorbesc de postul #870.

Da, schema cu 741 si 2n2955.A construit-o cineva dintre dumneavoastra si sau ce parere aveti despre schema?

Multumesc!

Link spre comentariu

Nu am reusit sa postez schema.Cred ca se stie despre ce schema este vorba.Se afla in linkul de mai sus.Poate doreste vreun coleg de forum sa comenteze.

Multumesc!

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Cred ca asta e:post-228380-0-33832200-1435572466_thumb.jpg...extrasa din link-ul de care amintea colegul miticamy...

EDIT. Ambele scheme sunt de acolo...cea postata de colegul GEO 53 BN pare interesanta...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Parerea mea--iar vor sari unii, de ce ai aceasta parere; uite,d-aia--o mizerie antica. Punct.

In mileniul 3, cand se stie ca in comutatie se poate obtine usor orice tensiune sau curent, noi mai avem putin si trecem pe lampi.

Link spre comentariu

Au si lampile (inca) rostul lor...In rest ai mare dreptate, cu toate ca eu nu sunt adeptul "felierii, "bucatalirii" dar in materie de alimentatoare nu am incotro si trebuie sa recunosc ca aceasta tehnologie s-a impus.

Ma uitam la o schema dezbatuta aici de alimentator (in locul acumulatorului) la o masina "cordless"; pentru o putere echivalenta mi-ar trebui 2 trafuri de pistol de lipit, poate mi-ar incapea dar ce greutate are ansamblu?

Editat de gica70
Link spre comentariu

Schema-i buna. Un magazin din Brasov comercializeza kit-ul gata montat/testat/reglat. Doar traf. si acu. mai trebuie. 

Cine se pricepe la surse in comutatie...

Link spre comentariu

Cand faci o afirmatie trebuie si sa o sustii, mai ales ca aceasta este dorinta lui @nostalgic.

Ia sa vedem, cum se regleaza un curent modificand rezistenta din baza? Adica ce precizie obtii? Stai sa-i cauti dupa beta? In ce interval de curent faci reglajul? Si ce faci cand unul are la priza 240v iar altul 180? Au fost cerinte pe forum de scheme de stabilizoare de alternativ pt ca aveau in permanenta sub 200V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări