Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

Vizitator ionvasile50

am luat din targ o placa de invertor sudura cu cablajul ars in zona tranzistorilor mari si comanda ajunge bine pana acolo si ma gandeam sa fac un incarcator baterii de 24v cam de 20-30 amp si nu stiu ce bobina sa pun pe iesire

comanda este cu cc3845

Link spre comentariu

Ca oscilador master cred ca ai vrut sa spui UC3845,din invertorul ala de sudura cred ca ar merge chiar un robot...poti modifica tensiunea de iesire din feedback-ul UC-ului din amplificatorul de eroare si pinul 2 daca nu ma insel...poti face chiar o sursa reglabila si in curent si in tensiune.La iesire trebuie sa ii bagi si niste electrolitici,undeva la 10-15 mii microfarazi. :reytre

Link spre comentariu

Nu vă sfătuiesc să faceți astfel de experiențe cu invertorul de sudură, dacă e vre-un tranzistor dus vă bubuie tot pe acolo. Tensiunea de ieșire oricum era mult mai mare de 24V și modificarea unui astfel invertor nu e așa simplă. E mai simplu de modificat o sursă ATX de calculator, cum a arătat dl. miticamy. Și mult mai sigur..

Link spre comentariu
Vizitator ionvasile50

30v si 20a un atx nu stiu cine are curaj si cine la vindut stia ceva meserie si a spus sa pun mosi in loc de igtb si merge dar nu stie calcule bobine

Link spre comentariu

Sa pastrezi placile, este metoda cea mai comoda. La cate placi se aduna insa in 30... 35 de ani (sau mai multi) ti-ar trebui vre-o doua... trei garaje, sau magazii incapatoare. Si apoi, care dintre trafurile aflate pe placi  este exact cel care iti trebuie la moment???!!! Logica omului gospodar, este cea mai sanatoasa. Pierzi ceva timp cu dezasamblatul si cu sortatul, dar atunci cand iti trebuie gasesti exact ceea ce ai nevoie in doua minute. De asemenea utilizarea ambalajelor transparente la depozitare, este unul dintre "secretele" succesului organizatoric. Bravo miticamy!

PS: Astazi (01.06.2015) am avut de cautat ceva tranziztoare, CI-uri si piese marunte. Mi-am amintit de discutie si ca sa nu fac un alt offtopic, atasez 2 poze aici. Sunt doar cateva dintre sticlutele, si borcanelele care umplu "parterele" a doua rafturi - biblioteca (din acelea tip mobila) Intrucat pana acum nu am reusit sa imi fac un "colt" al meu, m-am carait in doua randuri cu sotia, care vroia sa ma evacueze cu tot dinadinsul. Pana la urma a inteles si m-a tolerat acolo.

Posted ImageCutiute.jpgPosted ImageCutiute_.jpg

Are la lidl la 45 lei niste organizatoare nu va mai .... obositi cu bidoane si borcanele, alti avanseaza si noi dam inapoi!

Multumesc frumos. Nu vreau sa creez discutii in contradictoriu. 

Off topic: de meserie sunt asistent medical si numarul postarilor reprezinta - in opinia mea - prezenta pe forum.

On topic: am gasit pe alt forum ceea ce cautam. Atasez schema aici. Incarcatorul vreau sa-l fac pentru un prieten mai pescar decat mine, sa-si lumineze noaptea masuta de lucru pe balta. Eu am o sursa reglabila pe care o folosesc la incarcat acumulatori mici. (12 V - 7 A).

Inca odata va rog sa ma iertati pentru discutiile create din pricina mea. Va multumesc.

Schema:

Posted ImageIncarcator_acumulatoare_12V_max10Ah (1) (1).pdf

cu incarcatorul asta eu cred ca este perfect pentru motoare sau chiar scutere oricum multumim pentru schema

Link spre comentariu

Are la lidl la 45 lei niste organizatoare nu va mai .... obositi cu bidoane si borcanele, alti avanseaza si noi dam inapoi!

cu incarcatorul asta eu cred ca este perfect pentru motoare sau chiar scutere oricum multumim pentru schema

Nu cred ca organizatoarele alea iti  etanseaza si ermetic cum o face un borcan,in care iti poti tine electroliticii fara sa se usuce,potentiometrele fara sa oxideze s.a.m.d...Nu zic ca nu sunt bune si organizatoarele,dar am vrut sa intelegi ca nu e vorba de neevolutie,sau primitivism,toate au rostul lor :da .

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

M-am gandit eu asa bine ..... ca atunci cand bobinez primarul sa ii bag un NTC sau un termostat bimetalic de genu asta ce spuneti nu este bine? bine inteles nu stiu, care ar fii mai buna ideea si de cate grade sa pun daca ar fii cazul

P.S am desfacut odata un traf si avea inseriat in primar pe la inceputul spirelor, un fel de siguranta nu stiu ce era, dar cred ca tot asa era pentru a nu lua foc poate stie cineva ce era acea rezistenta... nici nu stiu cum sa o numesc

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

E o siguranță termică, dacă se depășește o anumită temperatură marcată pe corpul ei (de obicei peste 100*C) aceasta se topește și întrerupe circuitul. 

Link spre comentariu

Am la munca un robot telwin leader 400 start, l-am desfacut sa imi fac o idee, primarul are sarma de 1.6, secundarul cu 3.5 si are termostat bimetal pe, primar si pe, puntea redresoare, iar in legatura cu puntea nu am mai vazut asa diodele sunt asa de mici...... 1cm pe 1cm   :56 nu pot sa descifrez sa vad si eu ce punti sunt alea :26 stie cineva, sau are idee ce punte folosesc cei de la telwin pentru redresoare?

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

Nu aveam cum să fac eu asta, fiindcă nu sunt moderator la această secțiune.

Atunci imi cer scuze, vroiam sa spun ca da, este o siguranta termica, inseriata pe intrarea infasurarii primare, si care la 110 grC (in general asa am intalnit si la servomotoarele comandate de PLC-uri) intrerupe circuitul, avand in vedere ca CuEm tine pana la 200 grC ai putea sa folosesti in cel mai rau caz pana la 150 grC...senzorul cu bimetal e mai greu de intercalat in bobinaj, sunt cam maricele din ce stiu si am vazut :scarpin ...Poate ma insel :reytre .

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări