Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

Am incercat si eu, este adevarat ca apare butonul de download asa cum poza arata, dar de cum dai click pe el apare eroarea aia indicata mai sus...

DA ai dreptate, eu NU am dat click pe butonul pentru Download

Am re-incarcat din nou fisierul http://fastupload.ro/05ee280d62177c38c11e54ad1589d3b2.html

Normal NU trebuiau sa expire, erau in StorageBox, unde poti pastra fisiere timp nelimitat (zic ei), in limita a 100Mb.

Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ai pus-o din greșeală sau intenționat la 24V ?  Poate să cadă pasta de pe plăci, să se evapore rapid electrolitul și dacă uiți de ea mai și explodează uneori. Nu repeta experiența, riști să distrugi și bateria și redresorul, dacă nu are prevăzută o siguranță.

Link spre comentariu

a fost o greseala dar ... am luat-o la timp spun asta pt ca si acum merg cu ea de 3 saptamani de cand am facut isparava.... 

iar in legatura cu topicul as vrea si eu sa fac un redresor care sa pot incarca bateri de la 6V la 12V cu 10Ah si pana la 720Ah dar nu stiu cum este mai bine incarcari..sa fac ceva de genu:

1 sa incarc bateria simplu cu o punte ne filtrata sau filtrata

2 sau ceva automat cum este de exemplu schema de la tiptronic

P.S detin un traf care este bobinat in primar cu 1.15 CuEm si in secundar am sarma de 2.5 CuEm poate debita pana la 18V - 27A si 24V 21A inca nu am bobinat astept raspunsuri cati V si A am nevoie pentru a incarca bateriile enumerate mai sus poate pot sa fac ceva de genu incarcare incet-rapid si booster mersi 

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

"Cand bobinezi, scoti mai multe prize la secundar: intre 1 amper si 72 de amperi, din 10 in 10 amperi sau cum vrei."

Si cum se calculeaza nr.spire/amper?!

Link spre comentariu

Cred că acumulatorul respectiv de fapt are 72Ah și un curent maxim instantaneu de 720A. 

Referitor la bobinarea de prize pentru reglat curentul....era probabil o glumă cu ,,din 10 în 10A,, fiindcă nu poți ști ce curent inițial ia o baterie la o anumită tensiune, depinde de starea de descărcare. Curentul e mai mare la început, apoi scade progresiv odată cu încărcarea acumulatorului. Cel mai eficient este să prevezi prize de reglaj pe înfășurarea primară, se lucrează la curenți mici și se pot face oricât de multe prize fără dificultate, fiindcă se lucrează cu sârmă relativ subțire. Prizele de primar se pot lua între 2 -5V ca pas de bobinaj. Pasul tensiunii dintre prize depinde practic de raportul de transformare U1/U2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări