Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

ma rog pana la urma am folosit niste bd 136 inca nu am alimentat montajul deocamdata o intrebare cum sa fac eu dintrun ceas dinala de vumetru un ampermetru sa il pun pe panoul redresorului?am ars deja 2 si mai am inca 2 prin casa paici ?

Link spre comentariu

cum sa fac eu dintrun ceas dinala de vumetru un ampermetru

Cu un schunt,dar trebuie sa stiti pentru ce curent aveti cap de scala,aceasta o aflati cu un potentiometru inseriat cu el si un multimetru pe domeniul mA.
Link spre comentariu

aha si mai exact cum se realizeaza trebsoara astapractic ma intereseaza sa masoare de la 0 la 10 amperiiar tensiunea care trece este de 16 volticeasul este de la un magnetofon tesla b115 :101 cred ca am reusit am luat o rezistenta de 15K la vreo 5 W si am bobinat pe ea cateva spire de sarma de cupru de sa zic 0,5 si am scos din spire pana cand am reusit sa imi apara 4A am impartit in 10 parti egale cadranul ceasului si am masurat consumul unui bec de far de 65W 4A mia dat cu multimetrul digital

Link spre comentariu

din cate vad cele 2 scheme difera doar prin printr-un led in serie cu o rezistenta si valoarea diferita a rezistentei serie de 0.33 sau 0.5 ohm Ii rog si eu pe cei priceputi :aplauze sa posteze cablajul ... am adunat piesele, mai trebuie cablajul... ... daca nu apare, raman cu redresorul in punga :jytuiyu multumiri

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

am reusit sa fac montajul intre timp dar...........nus ce sa zic ca nu vad nic i o modificare lam intercalat intre punte redresoare si iesire spre baterie si nu merge sa il reglez ori de il bag ori de nu nu se intampla nimic......................am folosit tranzistori in loc de bc 177 bc 307 oare sa fie asta cauza ca nu lucreaza/?

Link spre comentariu

am folosit tranzistori in loc de bc 177 bc 307 oare sa fie asta cauza ca nu lucreaza/?

Poate ai gresit in alta parte,sau nu i-ai montat corect. Trebuia sa mearga si cu BC307 dupa datele din acest tabel.Uite si cablajul meu de la acest incarcator,pe care m-am apucat sa-l construiesc :freaza: ,poate iti este de ajutor.
Link spre comentariu

nic i o modificare lam intercalat intre punte redresoare si iesire spre baterie si nu merge sa il reglez

Adica,ati inseriat un ampermetru cu bateria si nu puteti varia curentul?
Link spre comentariu

mmmmmmmm ........... pai stiu ca am si eu tabelu asta asa ar fi trebuit sa mearga dar cine stie poate am montat ceva gresit ideea este ca nici nu lam testat cu o baterie legatalam testat in gol ........... sa vad zilele astea ce fac cu el

Link spre comentariu

lam testat in gol

Si ce ar fi trebuit sa faca in gol?Tensiunea in gol este in functie de cat debitaza transformatorul,tiristorul regleaza curentul,in functie de raportul deschis/inchis.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări