Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire redresor auto

iulian_2233

Postări Recomandate

nu ma pricep sa fac cablaje

Cauta in colectia tehnium, nr 9/86.E data acolo o varianta de cablare/montaj care se incadreaza in cazul tau,evident daca nu gasesti pe careva sa ti-l manufactureze,desi e destul de simplu de facut si fara ajutor...important e sa incerci(nu-ti trebuie nici calculator,nici imprimanta,doar ceva vointa).
Link spre comentariu
Vizitator superman13

la multi an tuturor celor de pe aici am reusit sa mai adaug inca cateva spire acelui transformator si acum este totul ok din punct de vedere tensiune insa as dori daca cineva este dispus sa imi faca simie un cablaj cu niste trasee mai sanatoase nu ma pricep sa fac cablaje in nici un fel de program de aceea rog pe cineva sa imi faca simie unul pentru metoda aceea cu fierul de calcat

Din cate inteleg vrei sa faci http://dl.dropbox.com/u/21319851/monatj%202.png acest montaj? poti sa faci acesta pe un PCB pentru prototipe (cu multe gauri...) nu ocupa mult spatiu.. e usor... iar pe unde circula curent mare adaugi cablu mai putenic pe acele circuite... poti folosi cabluri de la un ATX de calculator... :)
Link spre comentariu

la multi an tuturor celor de pe aici am reusit sa mai adaug inca cateva spire acelui transformator si acum este totul ok din punct de vedere tensiune insa as dori daca cineva este dispus sa imi faca simie un cablaj cu niste trasee mai sanatoase nu ma pricep sa fac cablaje in nici un fel de program de aceea rog pe cineva sa imi faca simie unul pentru metoda aceea cu fierul de calcat

Citeste tot topicul, am postat eu un cablaj realizat de mine, functional.L.E. Repostez arhivat fisierele necesare realizarii redresorului pentru baterii cu acumulatori. Varianta realizata se identifica din schema electrica.LA MULTI ANI TUTUROR, ORIUNDE V-ATI AFLA !
Link spre comentariu

E perfecta varianta de cablaj,mai ales pt cine nu vrea sa-si bata capul,cu mentiunea ca ambele variante sunt vazute de pe partea plantata,deci varianta cu negru ar trebui facuta in oglinda,sau se modifica pozitia bazelor tranzistoarelor in partea opusa,in felul asta traseul bazei nu va mai trece printre terminalele tranzistorului,partea plantata va deveni partea placata si pt incepatori cred ca ar fi un mare avantaj.Oricum,mai mult de atat nu se poate, decat sa le dai un cablaj gata corodat :rade:

Link spre comentariu

E perfecta varianta de cablaj,mai ales pt cine nu vrea sa-si bata capul,cu mentiunea ca ambele variante sunt vazute de pe partea plantata,deci varianta cu negru ar trebui facuta in oglinda,sau se modifica pozitia bazelor tranzistoarelor in partea opusa,in felul asta traseul bazei nu va mai trece printre terminalele tranzistorului,si pt incepatori cred ca ar fi un mare avantaj...daca se descurca cu amplasarea pieselor. Oricum,mai mult de atat nu se poate, decat sa le dai un cablaj gata corodat :rade:

Pentru ambele variante de realizare (foto si toner transfer) se printeaza asa cum este, nu se intoarce nimic... Referitor la tranzistori, nu in toate situatiile se pot intoarce tranzistorii pentru a nu mai trece traseul bazei printre colector si emiter. Daca as fi facut asa, s-ar fi complicat pcb-ul, lucru nedorit. Oricum, distanta intre trasee este destul de convenabila si asa cum este desenat.Spor la cositorit si // LA MULTI ANI ! //
Link spre comentariu

Eu m-am referit la varianta in discutie,nu la modul general,si daca se face in modul asta,atunci va trebui chinuit tranzistorul pt a fi plantat...m-am ghidat dupa amplasarea emitorului marcat pe cablaj...dar poate nu are relevanta,spor la ciocanit.PS- am realizat varianta de care vorbeam de curand,ca m-a rugat cineva sa-i fac un cablaj,si l-am incercat pe asta,cu modificarea de care spuneam,si nu s-a complicat nimic...dimpotriva(n-am folosit imprimanta).

Link spre comentariu

Sincer, nu inteleg... Ambele desene postate de mine sunt cu "vederea" dinspre piese, asta inseamna ca piesele se planteaza normal.Eu am folosit acel tip de capsula metalica (TO18) si dupa el am facut cablajul, n-am chinuit pe nimeni...

Link spre comentariu

Nu stiu,poate vorbim de lucruri diferite,dar daca varianta cu negru o vei face pe partea placata,atunci tranzistorii vor trebui montati pe partea cealalta,evident,si atunci nu se mai potriveste amplasarea asta,trebuie inversat emitorul cu colectorul...crede-ma e proaspata treaba,chiar zilele trecute am facut cablajul,pt ca fata de varianta mea,mi-a placut mai mult amplasamentul.

Link spre comentariu

Cand scoti la imprimanta cablajul nu il scoti ca si cum l-ai vedea prin placa de textolit? El se "oglideste" in momentul in care il "calci" sau il expui la UV. Sau... nu stiu ce vrei sa imi spui ... Eu am realizat practic acel motaj, dupa ACELE fisiere si pcb-ul a iesit normal. Sau nu vorbim de aceleasi fisiere?! Eu vorbesc despre arhiva de mai sus care contine 2 fisiere exportate in PDF si un fisier cu schema electrica scanata.L.E.Daca ai facut cablajul dupa acele fisiere si a iesit invers, in mod sigur ai dat mirror cand ai scos la imprimanta!Numai bine!

Link spre comentariu

Da,despre ele e vorba si tocmai spuneam ca n-am folosit imprimanta... l-am facut la mana,clasic,pt ca asa sunt obisnuit,si folosesc pt corodare acid azotic,deci fara vopseaua serigrafica pe care o detin,alte metode au dat gres,si nu mai ramane nimic dupa corodare.Poate multi incepatori vor fi tentati sa-l faca la fel(fara imprimanta,desi ma indoiesc,la cat chef de treaba au),de asta spuneam ca e bine de stiut aspectul.

Link spre comentariu

Este clar! Vina imi apartine in totalitate! Trebuia sa specific lucrul acesta! Eu m-am bazat pe faptul ca "se intoarce" in momentul in care se copiaza pe pcb printr-una din cele doua metode de transfer sau expunere UV. Ce sa zic... scuze! :jytuiyuL.E.Eu, In locul tau cautam tranzistori cu colectorul si emiterul inversate (gen 2N3906 etc)

Link spre comentariu

Colegul @bercioiu are dreptate, referitor la cablajele postate de el in arhiva pe forum, cateva posturi mai sus.

Si pentru transfer de toner si pentru foto, cablajele se imprima exact ca in pdf-urile atasate, NU se face mirror.

Spor la mesterit si ... LA MULTI ANI

L.E.

Se pare ca s-a mai postat cat am scris eu.

Pentru a desena cablajul manual, da trebuie printat mirror, ca sa fie folosit ca "model".

Link spre comentariu

Eu, In locul tau cautam tranzistori cu colectorul si emiterul inversate (gen 2N3906 etc)

Cand ai prin sertare sute de tranzistoare "clasice"parca nu-ti mai vine sa te duci sa cauti altele,in loc sa muti o gaura :rade: Oricum,precizarea am facut-o nu ca un repros,am si spus ca mi-a placut mai mult varianta asta,neintelegerea a fost probabil din cauza faptului ca in zilele noastre putini mai fac cablaje la mana.
Link spre comentariu

Eu am exportat in PDF fisierele cum imi trebuiau mie, nedandu-mi seama ca se poate creea aceasta confuzie... Defapt, daca se urmarea schema, se putea vedea... N-are nimic! Sa vezi tu PIC 16F877A lipit pe partea cealalta... tot din greseala... :daLa faptul ca nu se mai fac cablaje "cu mana" te contrazic, o perioada nu am mai avut imprimanta laser si tot am facut cablaje (urate intr-adevar). De curand mi-am cumparat alta imprimanta si acum nu mai mi-e rusine sa arat cablajele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări