Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 va sal vreau sa fac un redresor dar, am un traf tip TMA la 160VA la 220 V cu iesire 24 V .La primar (220v)are 4 fire si anume(0,-15%,-5% si inca un fir care nu scrie nimic pe el)iar lla iesire (24v)are 3 fire (0,24si E) L-am pus la 220V bazaie dar nu scoate nimik pe 24 v Sa fie ars ?Am dat jos izolatia si nu e prajit A era sa uit cum imi pot da seama daca o punte redresoare este buna ?Cum masor intre + si - sau~? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 daca in primar ai 4 fire spune intre ce fire ai pus 220vdaca in secundar ai 3 fire spune intre care ai masurat tensiuneasau ai masurat numai dupa puntemasoara cu ohmetrul si spune toate continuitatile,atat in primar cat si in secundare-ul de care spui este ecranul si poate l-ai pus in loc de infasurare Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 intre 0 si -10%=234v intre 0si -5%=236v intre primul care nu scrie nimik si -5%=0,14 la secundar intre Esi 24 nimic iar intre 24 si 0 =0,00 sper ca sa inteles ceva Continuitate am la primar intre toate 4 fire iar la secundar doar intre 24 si 0 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 seamana cu bancul cu ardeleanul care cand a vazut prima data o girafa a spus ca asemenea animal nu existaasa si cu acest traf:este conectat bine primarul,secundarul nu este intrerupt dar arata 0vse poate lua alt traf care poate scoate de la 6 la 20v in secundar,acest secundar se leaga la secundarul de 24v al trafului nostru si se masoara tens pe inf de 220v--trebuie sa fie tens aplicata x 9 Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 multumesc de raspuns greu este sa nu le ai pe meserie Sa inteleg ca secundarul trafului e bulit? :jytuiyuMai pot face ceva cu el ?vreau neaparat sa imi construiesc un redresor auto Am facut pana si cutia lui :cry: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 o infasurare poate fi intrerupta sau sa aibe spire in scurtdaca secundarul era intrerupt nu aveai continuitate intre 0 si 24vpt spire in scurt se alimenteaza primarul si fara sarcini in secundar se urmareste incalzirea bobinajuluidaca scurtul este mai in profunzime caldura va ajunge mai greu la exteriorun traf ideal nu are consum in golnu stiu ce aparat de masura ai dar se poate masura curentul in primar cu secundarul in gol-sa fie pe alternativfara ampermetru se poate pune un bec de 12v/5w sau 10w in serie cu primaruldaca se aprinde chiar usor este un scurt dar chiar si cu scurt intre spire tot trebuie sa fie tens pe 24vsper ca ai masurat cu un ohmetru pe scala mica continuitatile Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 inca o chestie cand il pun la 220 v bazaie usor dar bazaie imi placea ,ca este micut de putere si ocupa putin spatiu.Acum nu stiu ce sa zic pe el scria 380 dupa aia taiat si scris 230 Se poate sa nu imi dea in secundar ptr ca nu sunt consumatori? De intrat intra in el dar, la secundar nu imi da nimic oricum ciudat traf cu 4 intrari pe primar si 3 iesiri pe secundar eu nu am mai vazut pana acum Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Una din borne e ecranul electrostatic dintre primar si secundar, la borna scrie "E", cu aia nu ai treaba. Pe celelalte 2 borne ai 24V, pe alea le folosesti.La urma, borna E e bine sa o legi la miez si la contactul de protectie al steckerului suco prin care alimentezi, asa-i frumos si sanatos.Faptul ca pe bornele de 24v nu ai tensiune poate fi din cauza legaturilor, vezi daca e belit cum trebe emailul de pe sarma, sau daca nu cumva vreun fir e prins in borna cu izolatia de pvc cu tot, se mai intamla... Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 La primar am 4 borne respectiv(0,-15%,-5%si inca una care nu pot distinge ce scrie pe ea.Ce am observat este ca langa borna care nu se intelege (a patra borna din dreapta)e topit plasticul de langa borna Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 a patra borna este 220vspune cu ce aparat de masura lucrezipune-l pe 300vac si masoara direct la priza sa fii sigur ca voltmetrul e buncand masori 24v nu mai comuta domeniulapoi spune-ne si noua ce valori ai pe ohmetru cand masori intre 0 si 220(a patra borna) si intre 0 si 24vin locul unde ai pus ohmetrul si ai continuitate tot acolo sa pui si voltmetrul sa nu pui cumva pe email cum spunea colegul inaintesper ca nu esti pus pe sotii sa ne testezi rezistenta Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 va multumesc pentru rabdare si raspunsuri .Pe sotii nu sunt pus deoarece am trecut de mult de varsta aia am 36 ani .Am un aparat din ala ieftin digital multimeter DT-838 am masurat in ohmi fara sa il pun la curent si am asa :intre 230 si 0=10,5 ohm iar intre 24 si 0=01,5 ohm :nas:La curent am asa : acum imi dau seama pe 24 v masuram in DCV cu aparatul nu in ACV Acum in ACV am masurat asa la primar intre 220 si 0 am 230v iar la secundar intre 24 si 0 masurat tot in ACV am 28,5V Asta inseamna ca traful este bun cred Mai am o intrebare am "cules "o punte redresoare 20 pm la 20 A si vreau ,sa o pun la redresor dupa traf cum imi dau seama ca puntea lucreaza Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 ...in ACV am 28,5V Asta inseamna ca traful este bun cred ...Un bec, sa pui in locul aparatului de masura n-ai avut?...Mai am o intrebare ...cum imi dau seama ca puntea lucreazaDaca masori ca la traf, n-o sa-ti dai, dar poate incerci acu figura cu becu... Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Daca vrei sa incarci baterii de 12 V....nu te mai chinui....trebuie debobinat...din cate vad..greu pentru tine...mai degraba gasesti unul adecvat aici pe forum. Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Am reusit de am debobinat traful dar din pacate prea mult pana la 12 v Are ceva daca am mai adaugat (le-am impletit si le-am cositorit pana la 14 v)Oare rezista ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Am postat aiurea...scuze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum