iulian_2233 Postat Aprilie 3, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2011 ok am inteles ideea apoi pe ramura aceea ce se transforma in 14 sau 15 V pot pune in continuare montajul cu tranzistori si gata redresorul deci practic acea sursa atx imi reduce din tot ansamblul partea de transformator si punte redresoarecorectatima daca gresesc cumva Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 probabil ca numele pompos de sursa ATX inhiba pe multi electronistisursa ATX este numai un caz particular, nu are nimic specialeste tot o sursa in comutatie din categoria cu transfer direct,in 2 faze,varianta semipuntepunand 2 secundare,de 12v si 5v se pot obtine usor 4 tensiuni:de 5 si 12,cu cele 2 polaritatisuplimentar, din 5v cu un regulator serie sau cu amplificator magnetic se obt. +3,3vaceste tensiuni sant supervizate pt ca un calculator este un consumator pretentiosATX in plus fata de AT are o sursa auxiliara de 5v la 1---2,5a care alimenteaza si controlerul sursei principalese pot lasa sau numai diodele de pe +5v de unde putem obt. pana la 10v dar un curent mult mai marese pot lasa numai diodele de pe 12v si obt.tens pana la 20-22v si curent mai micdar nu ne opreste nimeni sa lasam ambele cai dar numai o cale va fi perfect controlata iar cealalta in zona raportului 12/5asta in cazul cand vrem sa incarcam atat bat. de 12v dar si de 6v cu un curent mai mare de 2 oriin acest caz trebuie un comutator pt. mutarea buclei pe calea doritaincercati sa faceti un exercitiu mental:stiti ceva teorie surse si gasiti un traf de ATX pe strada,dar fara sa stiti astaveniti acasa,masurati inductantele si raporturile de transformare,si ajungeti la concluzia ca puteti sa faceti cu el o sursa de 15vin cazul de fata santeti in situatia in care acel traf este gata montat Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 referitor la sursa atx din ce am inteles eu pana acum ar insemna ca pot folosi chiar si un incarcator de laptop mai vechi care are la iesire o tensiune de 19Vsi 6A acest incarcator este o sursa in comutatierevenind la redresorul asta care i se mai spune si automat ma confrunt cu urmatoarea problema : am facut cablajul dupa img1 am plantat piesele dupa ce mam asigurat ca sunt bune si vad ca din potentiometri nu am nici un efect asupra tensiunii la borne si a amperilor trasi cu o baterie conectata care are in ea circa 10 v in gol am scos tiristorul crezand ca este de vina dar si fara el am in gol o tensiune de 14V am inversat anodul cu catodul lui la fel fara sa fie bateria conectata am tensiune in gol acum eu intreb cine are de vanzare un montaj functional ca mam saturat de lipit si pierdut timpul cu el deja vad ca nu ajung la nici un rezultat Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 incarcatorul de 19v/6a este ideal pt.incarcarea oricarui acumulator de la 1,2v la 24vcred ca nu s-a inteles ca se poate face orice tip de ,,sursa ,,un incarcator de telefon nu este de fapt un invertor de la 300vdc la 4,2vdc?de ce sa nu se poata face de la 19vdc la 4,2vdcde ce sa nu se poata face de la 4,2vdc la 19vdcde ce nu de la 24vdc(baterie camion) la 1,2vdc acum. cd-nisa va dau un exemplu din practica--monitoarele cu tub cinescoppe unele scria si frecventa linii pe capac,ex.30-96khzpt.o baleiere corecta curentul prin BDH trebuie sa atinga o anumita valoare la varfcum I=UxT/L,L fiind fix,in functie de rezolutie nu se poate modifica decat Ucu aproximatie U este de 60v pt 30khz si 160v pt 96khzPhilips are 200v din sursa principala si cu ajutorul unui regulator ,,buck,, da 60--160vSamsung are 50v din sursa principala si cu ajutorul unui regulator ,,boost,, da 60-160v Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 1. Nu;2.Se poate;3.Se poate;4.Se poate dar nu pt NiCd. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 pai aici parca vorbeam de acumulatoare auto care sunt cu plumb nu acumulatoare mici nu se ofera nimeni sa imi faca un montaj de redresor ? Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 va sal as dorii o schema simpla de redresor ptr un acumulator auto caranda de 62 mah Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 @iulian:daca ai drum prin BUC. poti aduce montajul la firma unde lucrez si promit sa-l pun la punctam nevoie numai de tens din secundarul trafuluisi schema pe care o ceri este legata de alimentatorul de laptop? Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 nu este legata la un transformator de 19 V cu sarma din secundar de 2 mm printr-o punte redresoare 20pm4faza cu alimentatorul de laptop vroiam sa fac o proba dupa ce puneam la punct montajul cu tranzistori si tiristor Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 eu ma refeream la ceea ce ai spus la un moment dat:se poate fol un alimentator de laptop?am crezut ca ai acel alim. si renunti la schema cu tiristorca vrei de fapt-o alta schema pt traful de FE-SI care scoate 19vca?am scris de mai multe ori--scrieti detaliat ce doritiex:am un traf pe FE-SI(sau altfel numit,de 50hz) cu sectiune miez de 10cm si care scoate in sec 17vca,bobinat cu sarma de 1,5mm diametrudoresc sa incarc atat baterii de 6v cat si de 12v cu plumbdaca se poate si un curent de incarcare variabil de la un potentiometru intre 1 si 5asau curentul in trei trepte cu un comutator cu 3 pozitii:2,4 si 6acand nu folosesc montajul ca incarcator as vrea sa fie sursa reglabila de...........cam asa trebuie sa fie o cerere Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 ok am inteles scuze eu am intrat in confuzie de la postul in care se spunea ca se poate modifica o sursa pc care se poate face pe post de redresor auto de acolo am dedus ca mai lejer se poate folosi un alimentator de laptop care are un curent de 6 A la 19 V am acest alimentator care il folosesc acum la alimentarea unei autofiletante careia ia picat acumulatorul e normal ca nu mar deranja sa il folosesc si la incarcarea bateriei auto dar daca dispun deja de un transformator normal de 24 de V bobinat cu o sarma de 2 mm in secundar iar el este destul de "baban" sa zic si acea punte redresoare 20PM4 nu are rost sa ma gandesc acum la acea schema de sursa in comutatie deci raman totusi la acea schema cu tranzistori si tiristori pentru ca din ce am citit in documentatia ei face o incarcare a acumulatorului auto destul de asistata si mai ales ma intereseaza ca o protejeaza si la sulfatare ceeace multe scheme nu prea miau inspirat incredere ceea ce ma supara este faptul ca am facut de 3 ori de la 0 acest modul sa ii zic asa si nu imi iese de aceea acum in momentul asta sunt dispus sa cumpar un modul gata facut adica cel care se ofera sa mil faca si dupa ce ne intelegem la pret sa foloseasca piesele lui si cablajul lui eu sa ii achit valoarea lor inclusiv manopera chiar nu reusesc sa imi dau seama nde gresesc cel putin ultima data mam dus si am cumparat piesele noi toate si tot nu reusesc sa il pun in functiune Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 transformatorul este de 24 de V dar am tras o mediana sa ii zic asa la capatul careia am si tensiunea de 19 V Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 am avut un anunt in care spuneam ca dau gratis componente ce-mi prisosesc dar nu trimit nimic prin postanu am trimis in viata mea un pachet si nici acum nu vreau sa fac asta de aceea daca as face montajul voi avea aceleasi problemecredeam ca poti gasi o varianta sa aduci montajul aici si testarea costa numai o bere Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 nasol problem da ce sai fac astai viata deocamdata e mai greu sa ajung la capitala:( sa vedem daca so ivi ceva cat mar costa un montaj gata facut fara tiristor ca delea mai am inca 2 noi asta in cazul in care gasesc pe vreunu care ajunge prin capitala:D Link spre comentariu
megael Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 viewtopic.php?f=21&t=45121&start=180Fiser in Eagle Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum