Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri care palpaie dupa sunet, distorsioneaza audio.

Vizitator fab

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mindware

6

• Dr.L

3

• bogdan_

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Doua potentiometre?

...intre ce si ce?

Esti sigur ca rezistorul acela are 68 ohmi?Eu tind sa cred ca are 68K...

Cum l-ai masurat........cu ce.......pe ce scala .....sau citit dupa codul de culori?

Incearca sa faci o mica schema..si posteaz-o...

Link spre comentariu
Vizitator fab

Doua potentiometre intre piciorusele 1 si 3 (in locul rezistentei). Si rezistenta aceea era de 68 ohmi (NU DE 68K!!!!!), se aprindeau ledurile foarte bine dupa inalte, dar dupa bass deloc. Acum reglez eu din potentiometre dupa ce vreau sa se aprinda. :da

Link spre comentariu

iti dai seama ca ochiul abia vede pana la 20 si ceva de Hz, in timp ce muzica de pe acolo in sus pleaca...mie mi se pre tare dubios ce ai facut tu. eu faceam asa: resitenta de vreo 5K intre baza tranzistorului si intrare, in serie cu condensator de vreo 10u. o rez de vreo 100K intre baza si emitor.emitorul la masa. colectorul la led-uri in serie cu vreo cateva sute de ohmisori. daca ai vrea sa iasa ok treaba, ar trebui sa legi led-urile la sursa de sunet printr-un amplificator transconductanta. dar lasa, merge si asa cu tranzistorul ala.

Link spre comentariu
Vizitator fab

Ledurile merg, sunt multumit de ele. Off topic: am 64 de leduri identice de 3V legate in paralel. Ce rezistenta imi trebuie pentru a le alimenta de la 12V fara sa le ard?

Link spre comentariu

google it. sunt multe programe de calculat curentii prin leduri....asta daca nu te descurci cu un amarat de kirchoff.... chiar ohm.hai ca iti explic de data asta. ai led-urile in paralel, 3V pe ele. 12V bateria. ai nevoie de o rezistenta pe care sa pice 9V. curentul prin rezistenta asta e dat de leduri, adica 64*10mA = 640mA, de exemplu. deci 9/0.64 = 14ohmi, iei de 15 ohmi. puterea: 9*9/15 = 5.4W, deci iei de 10W. dupa cum vezi nu e eficient. daca ai lega cate 3 led-uri in serie si apoi in paralel, se schimba situatia, dar te las pe tine sa calculezi cum.

Link spre comentariu

mie mi se pre tare dubios ce ai facut tu. eu faceam asa: resitenta de vreo 5K intre baza tranzistorului si intrare, in serie cu condensator de vreo 10u. o rez de vreo 100K intre baza si emitor.emitorul la masa. colectorul la led-uri in serie cu vreo cateva sute de ohmisori. .

..cam asa i-am zis si eu....dar... omu', ca sa priceapa ,trebuie sa simta pe pielea lui esecul...ca sa invete....Eu iti urez mult noroc in exploatare cu montajul tau :da Numai bine si spor la montaje :bere:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări