Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri care palpaie dupa sunet, distorsioneaza audio.

Vizitator fab

Postări Recomandate

Vizitator fab

Am facut o banda cu 12 leduri conectate in paralel si o rezistenta de 1 kohm pentru fiecare, alimentate de la 12V. Am pus un tranzistor BD243C, am legat o mufa jack de 3.5mm, am luat un splitter de jack si am conectat si ledurile si boxele (front left & right). Problema e ca daca sunt conectate si ledurile, pe cele 2 boxe din fata sunetul se aude distorsionat. Exista vreo solutie pentru problema mea?L.E.: Am incercat si cu un tranzistor BD241C, care am inteles ca are amperajul mai mic si distorsionat se aude.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mindware

6

• Dr.L

3

• bogdan_

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Thuamne ce porcarie de schema...daca cedeaza tranzistorul ala, bagi 12V in sistemul audio, si... :cry: mai bine iti faci/cumperi o orga de lumini decenta, nu-i o avere.

Link spre comentariu
Vizitator fab

Nu vreau vu-metru. Vreau ca toate ledurile sa palpaie pe intensitatea sunetului, nu sa urce treptat. Nu pot sa pun o siguranta inainte/dupa tranzistor? O schema pentru orga de lumini unde gasesc? Schema mea nu poate fi imbunatatita astfel incat sa nu mai am sunet distorsionat si sa nu am vreun risc sa ard boxe/placa de sunet?

Link spre comentariu

ce ai tu apropae nici nu se poate numi schemaba da,poti face o schema si mai bunavezi in vumetru cu tranzistoare si foloseste doar primul canal :da iese exact ce vrei tu

Link spre comentariu
Vizitator fab

Deci pana la urma ce schema trebuie sa folosesc? Dr.L, poti sa fii mai explicit...adica unde gasesc acea schema si unde trebuie sa pun tranzistorul?

Link spre comentariu

fab ,tata,intelege de vorba buna si lasa naibii porcaria aia , ca ai sa plangi dupa placa de sunet.

Momentan nu ai facut decat sa pui in scurt placa de sunet la fiecare diferenta de faza intre canalele de sunet stanga -dreapta.Plus ca efectul stereo s-a dus pe apa sambetei.

Daca nu ai curaj/chef/timp/tragere de inima sa faci ceva fiabil si sigur atunci fa macar asa:

1.Identifica pinii tranzistorului.(care e BAZA, care e Emitorul, care e Colectorul).

Sau hai ca iti dau mura in gura.

http://instruct1.cit.cornell.edu/course ... /TIP31.pdf

Prima poza,aceea cu tranzistorul.Iti spune :1= baza ,2=colectorul,3=emitorul.

2.Conectezi dracia asta PE UN SINGUR CANAL! E prea complicat pentru 2...si nu prea are rost...

3.Conectezi un condesator intre intrarea de sunet(stanga sau dreapta din placa ta audio,sau din ce o fi) si baza trazistorului(pinul 1).Capacitatea lui sa fie de cel putin 1uF (dar nici mai mult de 4,7uF,nu are rost) si o tensiune de cel putin 15-20V.Daca poti sa faci rost de unul neelectrolitic,ar fi ideal.

4.Iar in ultimul rand mai arunci un rezistor intre pinul 1 si pinul 3 al tranzistorului.Valoare intre 10 si 20K.

De dioda de protectie nici nu mai pomenesc...las ca merge si fara.

Ai grija cum le asamblezi.Casca ochii bine.Sper sa iti functioneze din prima.Bafta la montaj!

:bere:

Si sa nu avem parte de suprize neplacute..... :sparge:

p.s.

...ca sa fiu sigur...

Pinul 3 il pui la masa(minus) si de asemenea si la masa intrarii de semnal( placa ta audio sau mai stiu eu ce...)

Ledurile le legi pe pinul din centru si le conectezi la plus 12 v.

Cam atat.

Spor!

Link spre comentariu
Vizitator fab

Mersi mult, Mindware. Exact de asa ceva aveam nevoie, ceva "mura in gura", pentru ca sunt nou in tainele electronicii si nu prea ma pricep. :nas: Raman dator. O sa revin cu un post sa spun daca merge sau nu.P.S.: Oricum nu am tinut ledurile conectate, deoarece sunetul acela ma deranja.

Link spre comentariu
Vizitator fab

Mersi inca o data, Mindware! Parca se aprind mult mai bine in intensitate si nu mai distorsioneaza sunetul deloc. Azi am pus 12 leduri verzi, iar maine o sa mai pun inca atatea. Poate o sa pun si un filmulet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări