Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect amp hibrid low cost

Vizitator

Postări Recomandate

Avind ca punct de plecare aceasta schema ma gindesc sa-mi construiesc un amp stereo la care trafo de iesire va fi un toroidal cu infasurari de primar 220+220v si secundar 20+20v cca 100w practic un trafo industrial tipic de alim. rezultatele par a fi peste asteptari....

schema am preluato de pe un sit italian ............in care si autorul recomanda ca traf de iesire ceva de genul descris de mine mai sus:

Posted Image

impresii,comentarii....sunt binevenite, intre timp iau o mica pauza... :colac :hamac de 2 sapt. dupa care revin in forta :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

3

• Kosmin

1

• EmyRulz

1

• nicolaus

1

Top autori în acest subiect

Nu am auzit niciodata cum suna bipolarii atacati cu tuburi, chiar ar fi interesant de stiut. As fi curios in ce masura se simte prezenta tuburilor in amplificator. In cazul mosfetilor se simte, am ramas placut impresionat. Ramane de vazut cu bipolariii. Realizeaza-l si spune-ne si noua... :freaza:

Link spre comentariu

Interesant, numai ca acel traf de iesire cam omoara scopul, tranzistorii cel mai bine functioneaza cuplati direct pe sarcina, parerea mea.

E adevarat, nu prea sunt de acord nici eu cu trafuri gen retea. Dar daca gabrielle ar face un traf elaborat, cu inductanta suficienta in primare plus infasurari intercalate, etc-etc ca la orice PP cu tuburi cred ca performantele s-ar imbunatati substantial. Eu zic ca merita incercat.
Link spre comentariu

Da dar gabriele dupa cum a formulat si in titlul topicului, doreste ceva low-cost ori trafurile de iesire se cam incadreaza in categoria "custom made" pe cand cele de alimentare standard sunt mai ieftine.Desigur daca nu se tine cont de aspectul financiar atunci se poate merge pe trafuri de iesire dedicate proiectului.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Daca nu se va gasi altcineva intre timp de care sa rada ZAL poate ma joc mai la iarna cu asa ceva...am doua perechi de trafuri de TV Temp 6 si Rubin 102 (neatinse, adica asa cum le-a f**** rusul) numai bune - primar de 0-110-127-220-237 - am si prize in primar pentru ajustarea "fina" a impedantei...sper sa fie iesirile bifilare sa ma lase sa inversez faza bobinelor.Ca secundar am suficiente infasurari de 6,3V ca sa iasa ce e nevoie... Daca stau bine sa ma gandesc cred ca iese si o iesire de 100V din ce mai e pe acolo...sau in cel mai rau caz o iesire de tensiune mare numai buna de comandat direct (cu divizor de tensiune si dioda evident) niste EM84.Daca cineva are timp si nervi sa faca asta mai repede ca mine salut intentia - din pacate am mai multe idei decat timp...Daca pun trafo Rubin si pe alimentare o sa iasa un amplificator impresionant! :rade: Si o intrebare "dupa ureche":Nu ar trebui o rezistenta intre B-E la finali? Parca nu-mi place folosirea jonctiunii B-E ca "rezistenta" de catod.

Link spre comentariu

Parerea mea e sa incerci schema asa cum e, in ce priveste polarizarea finalilor. Autorul a calculat in asa fel incat curentul de catod al tubului (care strabate si jonctiunea b-e a tranzistorului), inmultit cu factorul de amplificare al trz sa dea curentul de colector (in repaos) necesar. Daca pui rezistenta deja modifici sistemul inclusiv in regim dinamic. Pacat ca nu se specifica curentul de repaos.In ce priveste adaptarea cu traful de Temp sau Rubin trebuie facute ceva calcule inainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări