omu_negru Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 am o inprimanta canon bjc 2100 in stare de functionare. problema e ca la noul calculator nu mai am portul paralel cum aveam la celalalt. imprimanta are un port usb dar nu am reusit sa fac calcu sa o vada indiferent de driverele pe care le-am instalat. e posibil ca aceasta sa nu functioneze in windows (sa nu existe drivere) doar pt MAC ? singura solutie ar fi sa cumpar o placa adaptoare cu un port paralel dar parca nu as da 100 ron numai pt asta. exista alte solutii? Link spre comentariu
omu_negru Postat August 7, 2009 Autor Partajează Postat August 7, 2009 subscriu la ce am zis mai sus. am gasit pe net cablu adaptor USB-paralel.. e posibil sa fie asta solutia mea? Link spre comentariu
MifTy Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 pc-ul "vede" imprimanta dac? o conectezi pe usb???dac? nu, cump?r? alt cablu, ?i încearc? din nou... pe usb ar trebui s? "?tie" c? are ceva conectat, ?i abia apoi s? cear? drivere, asta dac? nu sunt deja incluse în installul de windows...în al doilea rând, unica surs? de drivere e pe pagina produc?torului, deci caut? întâi acolo.doar dac? nu g?se?ti la produc?tor po?i încerca pe siturile care "au" drivere pentru orice... Link spre comentariu
omu_negru Postat August 11, 2009 Autor Partajează Postat August 11, 2009 conectez imprimanta, calcu vede ca e ceva acolo si zice unknown device. problema e ca nu gasesc driverele pt usb. le am pe alea pentru portul paralel dar degeaba. totusi cred ca nu exista drivere usb pt imprimanta asta pt xp . portu ala o fi pus la misto? sau e doar pt mac? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Incearca cu driverele astea: http://www.canon.ca/english/index-customersupport.asp http://drivers.softpedia.com/get/PRINTE ... -683.shtml http://www.nodevice.com/driver/BJC-2100/get22035.html http://www.goagal.ro/ Link spre comentariu
MifTy Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 exist? adaptoare usb-paralel, special f?cute pentru imprimante, vezi dac? merge cu a?a ceva...dac? nu... cump?r? alt? imprimant?, am ?i eu ni?te chestii usb care dau acela?i mesaj, indiferent de calculator sau port, ?i care au probleme pe circuitul lor usb intern...în câteva cazuri de genul ?sta cablul era dubios, sau mufele, de-asta am zis s? încerci întâi ?i cu un alt cablu, nu stric? s? mai ai unul în plus!!! Link spre comentariu
omu_negru Postat August 12, 2009 Autor Partajează Postat August 12, 2009 un nene de la un magazin de calculatoare second a zis sa nu imi iau adaptor usb-port paralel ca nu o sa mearga. si daca mi-as lua un astfel de adaptor, ce drivere ar fi necesare, alea pt usb sau alea pentru portul paralel? buna intrebarea, nu? :limb:mersi ghimpe pt link-uri da alea le-am incercat demult, sunt toate pentr portul paralel.as mai folosi imprimanta asta pentru simplul fapt ca, capul de scriere e separat de cartuse, astfel se curata mai mult usor, iar un cartus color nou e undeva la 4-5 lei, si binenteles se pot incarca cu siringa. e mica rezolutia, intr-adevar dar ma descurcam bine cu ea. pt chestii mai sofisticate am o multifunctionala pixma MP160 (un cacat) se f#* cartusele intr-o veselie. PS pt care sunteti de la Cluj sa nu va incarcati cartusele de imprimanta la magazinul din incinta Iulius Mall. mie dobitocii imi dezlipeau capacul cartusului si asa puneau cerneala pana au reusit sa imi amestece culorile si de atunci printeaza totul in galben. na ca m-am descarcat. Scuze Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Pe win2000 ar trebui sa mearga si conexiunea USB, cel putin asa zice aici EU am un BJC2000, nu are decat port paralel dar inca mai merge, dupa 10 ani de activitate Link spre comentariu
MifTy Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 am ?i eu bjc2000, dar subit nu o mai "simte" pc-ul când o conectez la paralel?...o mai p?strez din motive sentimentale... ?i culmea e c? înc? mai am jumate sticlu?? de tu? pentru ea!!! teoretic adaptorul ?la ar fabrica un LPT virtual, ?i ar p?c?li imprimanta c? e legat? la un LPT real...ideea e c? adaptoarele de genul ?sta sunt concepute numai pentru imprimante, nimic altceva nu merge prin ele... Link spre comentariu
Vizitator mind_hunter Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 ma poate ajuta cineva cu un cap de scriere pt o imprimanta bjc 2100? Link spre comentariu
omu_negru Postat Ianuarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 ce are ? Link spre comentariu
Vizitator boga alfred Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 ma poate ajuta cineva cu un cap de scriere pt o imprimanta bjc 2100?am un bjc1000 daca te ajuta. Link spre comentariu
Vizitator d4ny07 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Salut, postez aici ca sa nu mai deschid alt topic.As dori sa stiu daca a reusit cineva sa utilizeze o imprimanta Canon BJC, model din ala vechi, folosind un adaptor Parallel-USB.Am o imprimanta BJC-1000, iar placa de baza nu are port paralel. Initial am vrut sa iau un cablu adaptor pe USB, dar am gasit ceva pareri pe internet ca ar exista ceva probleme de compatibilitate.Ar mai fi o varianta sa iau o placa PCI cu paralel.Astept parerile voastre. Sau daca cineva a avut ceva experiente.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum