Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta pt. HP-15W

Vizitator zapper

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

7

• LUCI

6

• kappa_ii

4

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

avand in vedere parametrii pt HP-15W singurul mod de a avea o incinta care sa coboare f bine (30 Hz ) si sa fie si mica este cuplajul izobaric (cate 2 difuri intr-o incinta de 120 litri)

a doua posibilitate este o incinta de vreo 200-250 litri folosind un singur difuzor

subiectul acesta a mai fost discutat aici: http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t ... sc&start=0

un plan izobaric pt HP-15W facut de mine pt un client caruia i-am vandut difuzoarele gasesti aici: http://www.nextech.as.ro/plan.jpg

Link spre comentariu
Vizitator zapper

da... stiu ca s-a mai discutat, dar mie incinta asta nu-mi place, am un model, dar mai caut...si alta incinta nu am gasit la discutia anterioara.

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

Salut nu am mai intrat de mult pe forum am fost ocupat cu boxele care se aud mai bine acum m-am informat si despre Spl mi-a zis cineva sa folosesc rezistente sa pun in special la inalte pana cand suna klumea ! Nu asta e problema mi-a venit o ideie !

Sa fac un bass cu 2 x hp15w ca tot le am care sa fie bass is doi sateliti cu e10-150s si Pht 411 ma gandeam acum ca pt sateliti sa mai cumpar un dif mai mic sa le fac pe 3 cai ! ce ziceti !

Acum dupa ce am facut o incinta si sunt multumit cat de cat de cum se aude asi vrea in special sa ma ajute cineva cu niste filtre de ordinul 2 sau 3 (ma refer in special la NEXUS si daca ai cumva nistre proiecte de subwoofere cu 2 difuri pt hp15w sau nu neaparat pt difurile astea dar macar sa imi fac o impresie asi vrea daca aveti ceva cu labirint acustic ceva interesant eu ma gandeam la http://www.decware.com/whorn.htm asta )

Nexus sa imi trimiti si mie forulele de calcul necesar pt proiectarea unei incinte ! Multzumesc

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

bine cum zici tu dar eu tot asi vrea sa mi le fac horn loaded din cate am inteles se aud si mai bine si mai tare ! Oricum zimi ce fel de sub woofer sa imi fac cu cele 2 difuzoare ! da-mi si niste scheme ceva ca stau cu cele 2 boxe degeaba ca nu suna cum asi vrea si pe deasupra am gresit si incinta !

Link spre comentariu

daca le faci horn loaded, e posibil sa distrugi difuzoarele.aplicatia pt subwoofer este cuplarea izobarica, vezi ca mai este un subiect aici pe forum cu asa ceva, inclusiv un plan facut de mine :wink:

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

sincer eu nu prea vad rostul a doua difuri cuplate izobar asta doar daca vrei putere mai mare insa raspunsul cu doua difuri izobar in bass reflex este lafel cu cel a unui singur dif in bandpass de ordin 4 singura diferenta fiind f3 care difera cu 2 - 3 db si raspunsul tranzitoriu care este favorabil incintei BP ( nu am comparat puterea care este net superioara la varianta izobar) plus ca , dupa parerea mea, incinta este destul de colplicata o sa fie grea si cu mult mai mare decat cea BP ( 110L BP fata de 170L izobar)

Link spre comentariu

De ce vreti sa duceti difuzorul sub 40 Hz ca si la 50 Hz o sa mute mobila.Ca daca poate SAL-ul sa mute mobila atunci ma gindesc ca P.Audio o sa faca si mai bine.

Link spre comentariu

Ce sa nu exageram?Sper ca vorbesti in cunostinta de cauza nu doar ca sa te afli in treaba.Argumenteza sau vino cu exemple.Folosesc doua SAL-uri SR 3040 cu care te asigur ca scuturi camera.

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

:lol: pai si iti pleaca mobila ? nu o misti nici daca o sprijini de membrane cu SAL-urile alea :lol: de "scuturat" casa o "scutur" si cu un 8inch bun daca ma pun .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări