Flor Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 ...,succes si sa te rogi sa nu te "prinda" microbul,ca o sa vezi ce boala grea este radiaoamatorismul!..Iti multumesc pt acesta replica. E atat de adevarata. Dintr-un om normal poti face un radioamator, dar dintr-un radioamator nu mai poti redeveni om..Dar mai sti ca poate dupa ce revine da examen si intra si el in lumea buna, selecta si rarefiata a celor cu antene in cap, hi, hi.. Link spre comentariu
milet Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 da...asa este,sa speram ca o sa fim cat mai multi.Chiar ma uitam la un film aseara cu ceva conspiratii,FBI,NSA,servere,supertehnologie IT,hackeri..etc si mi-a placut o replica a hacker-ului catre personajul principal(Bruce Willis),dupa ce a vazut o statie CB printre zecile de calculatoare,monitoare imense si ce mai avea ala in beci,cica: "statia CB o tin tot timpul pregatita in eventualitatea unui razboi nuclear ,ca sa iau legatura cu supravietuitorii,deoarece nu contine cip-uri si nu e afectata de impulsul electromagnetic"....mi-a placut ca cineva..din USA se mai gandeste si la asa ceva,interesant!Si asa este:nu stii doamne fereste cand este utila o statie de radioamatori care nu depinde de institutii,relee,etc.Au fost multe cazuri din cate stiu,de cataclisme naturale cand radioamatorii si-au adus o importanta contributie. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Milet pulsul electromagnetic distruge tot ce e siliciu poate sa fie si un amarat de BC547 il strapunge pur si simplu daca ar fi razboi nuclear.Poate daca iti iei statie pe lampa mai ai o sansa Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Statia CB din film era cu tuburi Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Si mergea pe carbune, nu avea nevoie de curent. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Paranoia sau nu, din acelasi motiv m am apucat si eu mai demult sa mi construiesc un Rx-Tx cu tuburi si in final va lucra tot in CB. M am gandit la ceva cat mai simplu, robust si fiabil. Folosesc tuburi recuperate din receptoarele vechi deci nu ceva greu de procurat Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Daca e razboi nuclear la ce-ti mai foloseste sa comunici? Nu stiam ca suntem asa de rezistenti si adaptabili la radiatii nucleare... Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Poate isi face omul bunker pana atunci, cine stie si isi pune antenele la punct, va face CQ contest cq contest razboiul stelelor Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Ma.. io vreau sa stiu ca am pe ce pune mana in caz de o situatie ca asta cu "razboi nuclear" acu daca o sa mai apuc sa o fac sau nu...asta e alta poveste :P Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 make transceiver's, not war! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 transceivers Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 transceivers You're right and I'm ashamed. But it's not my fault, my keyboard seems to be crazy. Link spre comentariu
milet Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Daca tot suntem la capitolul Lampi,stie cineva cum sa repar un radio vechi Tesla cu lampi?Nu stiu modelul,o sa ma mai uit.Are forma unui rezervor de motocicleta si este din ebonita carcasa.Mersi, Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Salut. Cred ca este Tesla - Talisman - Cu tuburile UCH21, UCH21, UBL21 si posibil UY1N sau seleniu. Mosu Tuti. Link spre comentariu
milet Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Salut. Cred ca este Tesla - Talisman - Cu tuburile UCH21, UCH21, UBL21 si posibil UY1N sau seleniu. Mosu Tuti. Mersi,poate reusesc cu ajutorul cuiva sa-i dau de capat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum