altuser Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Va salut, imi cer de la inceput iertare daca am intrat peste radioamatori, toata stima, eu nu ma numar printre ei. Am nevoie de niste sfaturi, cred ca le pot primi pe aceasta cale. Intentionam sa plecam 2 familii/2 masini pentru cateva zile prin Bulgaria si Grecia, nu suntem tineri si avem oarece teama sa nu ne ratacim pe drum, timp pierdut, nervi, etc. M-am gandit ca am putea folosi un set de statii portabile gen talkie-walkie. M-am uitat pe net, oferta e bogata, nu stiu ce s-ar potrivi cu scopul nostru. Recunosc ca nici nu as vrea sa dau prea multi bani pe statii, nu doresc performante deosebite, nu am nevoie sa le folosesc in alt scop, oricum concediul respectiv reprezinta un efort financiar. In principiu, nu cred ca o sa avem o distanta mai mare de 1 maxim 2 km intre noi pe sosea, nu stiu cum e relieful, etc. Mai precizez ca, binenteles, vreau sa fiu in legalitate (Romania, Bulgaria, Grecia), sa nu fie nevoie de licenta. Performantele produselor gasite in ofertele de pe net cred ca sunt "umflate", de aceea apelez la cunoscatori. Multumesc, daca cumva am postat necorespunzator, rog un admin/moderator sa mute postul unde trebuie, sa nu-l inchida.p.s. Daca cumva e cineva care are asa ceva si poate sa-mi imprumute/contra cost, sunt interesat. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Pentru 1...2 km intre masini, poti folosi cu incredere o pereche de PMR. Link spre comentariu
altuser Postat August 6, 2009 Autor Partajează Postat August 6, 2009 Multumesc, oare asa ceva merge? http://www.domo.ro/Audio-Video/Audio/Re ... 600-2VP_EU Pretul mi se pare mai mic ca la altele, probabil nici performantele nu-s la fel. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Cam toate sunt la fel. Raza de 5 km... de fapt este de vreo 2, in conditiile in care vrei sa le folosesti. Nu te orienta la ceva scump. Cand vrei sa pleci? Daca ne intersectam, iti pot imprumuta eu un set. Link spre comentariu
altuser Postat August 6, 2009 Autor Partajează Postat August 6, 2009 Plec pe 4 sept din Bucuresti, la 4 dimineata, maintorc pe 11 sept. Link spre comentariu
ipman Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 PMR-urile stau in general prost cu antena.Totusi exista modele nu tocmai legale cu antena detasabila si putere de emisie 4-5watt. Substantial mai scumpe totusi, dar ... depinde ce vrei. Link spre comentariu
altuser Postat August 6, 2009 Autor Partajează Postat August 6, 2009 Nu vreau performante deosebite, vreau sa fiu in legalitate (inclusiv in Bulgaria+Grecia) si normal, costuri cat mai mici. De fapt am aratat motivatia in primul post. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Buna ziua. Daca este prima data cand incerci sa faci o excursie cu mai multe masini , legate intre ele prin radio, cu PMR- urile vei fi incantat. Dar . . . , Ca utilitate efectiva, sunt neinteresante.1.- Frecventa de lucru este mare, deci propagarea se face in linie dreapta si "la vedere".2.- Masina este o cusca Faraday pe roti. Cand conduci este greu sa scoti antena pe geam pentru a mari distanta de comunicare. 3.- Nici nu iti inchipui cat de utila este legatura cu truckerii, cu soferii romani sau nu. Toate info despre drum se transmit pe CB. Sfatul meu este sa luati doua statii CB, mai ieftine, cu antena cu talpa magnetica pe masina si cu 4 W putere in antena. Dupa 5 zile de utilizare, cand vei descoperii avantajele unei astfel de legaturi intre masini, vei dorii imediat o statie mai performanta si mai puternica. Dumneata poti experimenta orice, eu iti dau un sfat de profesionist. Mosu Tuti. Link spre comentariu
altuser Postat August 7, 2009 Autor Partajează Postat August 7, 2009 @Mosu Tuti:Multumesc pentru sfat, problema e ca si banii mei nu sunt multi, eu nu sunt un utilizator zilnic al masinii (deh, tot banii sunt de vina!), ma misc mai mult prin Bucuresti unde nu mi-e de folos, poate doar daca as face taximetrie. Si mai e vorba si de 2 statii deci pretul va fi dublu. Am inteles avantajele unei CB, sunt de acord dar raportul utilizare/ pret in cazul meu cred ca este mult subunitar.Pot spune ca sunt inca o data impresionat de feedback-ul colegilor de forum. Oricum mai am 4 saptamani pana plec, orice sfat il consider binevenit. O zi buna! Link spre comentariu
ipman Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 tti TX-1446 are antena detasabila, acumulator Li-Ion si putere selectabila 0.5w si 4w. Avantaj: le poti lua cu tine dupa ce te dai jos din masina. Dar toate astea vin la un pret de peste 500RON.La pretul asta gasesti o statie CB din categoria "de jos" dar care-si face treaba, cu tot cu antena. Si distantele pe care le vei acoperi cu o antena buna sint mult mai mari. Dezavantaj: nu o poti lua cu tine.Exista si un model de CB care poate fi montat in masina si alimentat de la bricheta, dar poate fi luat si in mina. Ca sa-l porti dupa tine ai nevoie de 6 acumulatori si distanta de comunicatie scade drastic, dar totusi merge. Si asta vine la un pret destul de piperat: peste 600RON cu tot cu kit-ul de instalare auto, si in banii astia nu este inclusa si antena de pe masina.Sper ca te-am lamurit oarecum. Daca alegi PMR, sa stii ca si intre cele de 0.5w sint multe calitati, care, evident, se reflecta in pret. Link spre comentariu
altuser Postat August 21, 2009 Autor Partajează Postat August 21, 2009 Am facut rost (imprumut) de 3 statii Binatone MR200, inclusiv acumulatorii + incarcator. NU fusesera folosite de multa vreme, erau depozitate inttr-un subsol. Acumulatorii sunt Varta de 750mAh, 4 buc/set, s-au incarcat destul de greu (parerea mea) peste 16 ore, nu stiu precis, i-am lasat peste noapte. Am luat manualul de pe net, se folosesc foarte simplu, totusi nu sunt grozave. Sper totusi sa-mi foloseasca scopului propus. Oricum, calul de dar nu se cauta la dinti, persoana care mi le-a dat imprumut nu are pretentii.Multumesc pentru sfaturi, le-am testat pe langa casa, sa le vad pe sosea, o sa revin cu impresii. Link spre comentariu
Flor Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 altuserDa-mi voie sa iti sugerez ca inainte de a pleca sa te joci cateva zile cu ele. Ideea e ca daca accumulatorii s-au incarcat atat de greu, e bine sa le faci niste probe sa vezi cat te tin. Daca ai aflat practic cat timp iti tin, aici in tara, acolo nu vei avea surpriza sa vezi ca tu mai vrei, iar ei NU, pt ca sunt descarcate.. Link spre comentariu
altuser Postat August 26, 2009 Autor Partajează Postat August 26, 2009 @flor:Multumesc pentru sfat, intr-adevar si eu m-am gandit la acelasi lucru, am incarcat acumulatorii si acum ii descarc complet (un ciclu complet incarcare/descarcare).Ii voi incarca inainte de plecare, oricum nu mai e mult pana atunci. Link spre comentariu
milet Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Ceva ieftin CB(mobila) simpla si care-si face treaba,este un Intek M-100 de la Mondoplast la 44euro fara TVA,deci vreo 220RON/bucata,dar iti mai trebuie si antena...Dar daca ai facut rost,succes si sa te rogi sa nu te "prinda" microbul,ca o sa vezi ce boala grea este radiaoamatorismul!Sa ne spui cum au mers cand te intorci.Numai bine. Link spre comentariu
altuser Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 @miletMultumesc, cand ma intorc va dau detalii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum