Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu sursa de alimentare

Dj Alex

Postări Recomandate

astazi am terminat de montat sursa mea variabila de tensiune , dar am o problema cand am masurat sa vad ce tensiune am dupa puntea redresoare imi arata ca am 45V dar eu stiu sigur ca transformatorul meu scoate numai 35V care poate sa fie problema ? :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

7

• Mindware

6

• daisarqx

3

• yo9gcc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Inseamna ca trebuie sa ma pui mana pe ceva carti de electronica si sa citesti.Dupa redresare si filtrare tensiunea scoasa de transformator se mareste de aproximativ 1,3-1,4 ori (in gol)Daca transformatorul tau scoate 35V alternativ, dupa redresare si filtrare o sa ai 35*1,3=45,5V

Link spre comentariu

Bun...deci vrei 35V..neaparat...Atunci ai avea si urmatoarele optiuni:1.Schimbi trafu' cu totul.Asta e cea mai fiabila.2.Faci o mica celula de stabilizare.Folosesti un BD(sau doua) si un zenner de 35V. Ai grija sa pui BD-urile pe radiator.3.Daca ai sarcina continua si liniara,fara variatii mari in timp,poti calcula un rezistor....sa il inseriezi cu tot montajul ...dupa filtrarea principala,inainte de LM.sau..4...utilizezi 18 diode 1n4001 puse in serie in locul rezistorului... :rade:

Link spre comentariu

@daisarqxpai nu a precizat curentii...si pe moment ce foloseste LM nu cred ca are nevoie de mai mult de 1 A....@dj alexIti trebuie BD uri NPN.....(in principiu merge orice tranzistor care sa poata duce cel putin 1 A lejer..BD -ul e primul care mi-a venit in cap...)de exemplu BD137

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări