Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Stabilizator

Postări Recomandate

Mi-am luat si eu un AVR model Quantex FDR- 2000VA. L-am cumparat (chiar ieri) in ideea ca imi variaza tensiunea la generator si am un banc de baterii pe care nu vreau sa le incarc aiurea. Practic vreau sa scot din transformatorul cu care le incarc 14,4 v (redresat) si sa fiu sigur ca tensiunea de alimentarea nu o este alta decat 220 am luat acest stabilizator. Ajuns acasa surpriza, il pun pe generator (care scotea fara sarcina 220v-230v) AVR-ul indica ca-mi da 220 insa cand masor tensiunea pe priza lui aveam o tensiune oscilanta , intre 200 si 208.

Ok, am zis ca tot de la generator este problema asa ca m-am gandit sa-i dau 230 curati, l-am alimentat dintr-un invertor de 1200W (sinusoida pura) si asta chiar scoate 230. din nou surpriza, acum tensiunea la priza AVR-ului era de 208v fix

Care sa fie problema?

Dr.L edit: fara help in titlu! se intelege,ca avand o problema ai nevoie si de ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am si eu modelul de 1000VA, dar recunosc ca nu am stat sa-l masor cu DMM-ul.Ce pot sa te sfatuiesc: are doua butoane, unul se numeste "delay" si celalalt "display" (din aduceri aminte). Daca tii apasat mai mult timp "display" si apoi il lasi in pace, vei constata ca ai activat functia de voltmetru (la intrare). Variaza repejor, deci cred ca e in timp real voltmetrul procesorului.Totusi la iesire tensiunea nu e 220V constant, daca te uiti dau si ei o toleranta marisoara (nu-mi aduc aminte cit, dar cind ajung acasa iau cartea si revin cu date concrete).

Link spre comentariu

Buna seara. Nu vreau sa te supar, dar te rog masoara tensiunea cu un instrument de masura analogic(cu ac) dar de calitate. Mosu Tuti.

voi incerca cu un astfel de instrument, este adevarat ca am masurat cu o chinezarie. Pe de alta parte intradevar, toleranta o are intre 5-8 %. Cred ca cel mai bine ar fi sa fac rost de schema unui stabilizator de 14,4 V si care sa poate debita cel putin dea de amperi. Aveti o astfel de schema functionala?
Link spre comentariu

Tie iti trebuie un incarcator de baterii sau vrei sa folosesti tensiunea de 14.4V ca atare?Daca vrei sa incarci bateriile, sa stii ca 14.4V e o tensiune mare, se foloseste doar scurt timp pentru boost charging si nu permanent, altfel risti sa "fierbi" bateria necontrolat.

Link spre comentariu

realitatea este ca mi-ar trebui un incarator care sa fie capabil sa incarce acumulatorii cu 60 amperi max.am un banc de acumulatori in paralel care totalizeaza 600 AH. ideea este ca ii incarc de la un generator (un pramac de 2,2KW), in functie de ce mai bag in el tensiunea la priza scade si astfel variaza si tensiunea cu care incarc bateriile. schema este urmatoarea: generator, transformator (de sudura, cu priza scoasa la 13 v alternativ) 2 punti redresoare in paralel de 60 amperi fiecare apoi direct in baterii. tensiunea in gol dupa redresare ajunge pe la 13,9 maxim 14. ce m-ar ajuta foarte mult ar fi o schema de charger care sa poata incarca cu acest amperaj ma multumesc si cu 45-50 nu tin neaparat sa le incarc cu 10% din capacitate,chiar daca ar dura mai mult incarcarea dar acest charger sa functioneze corect cu o tensiune alternativa usor variabila (n-am mereu fix 220, mai variaza intre 210 si 230) poate gasimo schema sau o solutie impreuna, care sa nu coste prea multe milioane....criza :)

Link spre comentariu

Ai nevoie musai de 12Vcc?Oricum, exista incarcatoare care duc si curentii astia, dar nu vad de ce te chinui. Ei se incarca si cu 1% din capacitate, ce-i drept in timp mult mai lung. Am incarcat acumulatori Pb-acid de 7.2Ah cu 150mA si au ajuns la incarcarea maxima fara probleme in circa o saptamina de soare.

Link spre comentariu

Din pacate da, ai mei nu sunt racordati la instalatia publica astfel incat se bazeaza pe aceast instalatie solara. Panourile pe care le avem si eoliana nu dau suficienta energie incat sa acopere consumul zilnic astfel incat sunt nevoiti sa faca uz de generator pentru a compensa, mai ales cand soarele sta mai mult sub nori.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator comfel

manely spune ; Salut! As dori si eu o schema a unui stabilizator tensiune 230V, ceva simplu daca se poate. Sa fie cu tranzistori. Multumesc ce fel de stabilizator tensiune 230v dar la cati wati ??? ptr ce ??ceva detalii in plus nu strica ...... :ciuda:

Link spre comentariu
Vizitator comfel

ideal ar fi o sursa in comutatie ,dar depinde si la ce o folosesti daca alimentezi electronice sau electrocasnice trebuie sa ai la iesire 220-230V si 50 Hz ...la o frecv m/ai mare su m/ai mica arzi consumatorul

Link spre comentariu
Vizitator comfel

daca telev este color nu ai nevoie de stabilizator deoarece sursa telev este in comutatie si lucreaza intre 175 -240V la toate telev color inclusiv cele alb -negru cu CI integrate ex Venus.Sirius ,Diamant toate din seria 207-208 la care tens dupa sursa este de 140V(cu aceasta tens se alim finalul linii BU ) ..cele de m/ai sus sunt valabile daca variatia de tens provine de la retea de 220 V ,unde tens variaza dar frecv ramine aprox stabila (47-50Hz ) ce telev este ??? daca m/i ai neclaritati trimite pe MP :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări