blue Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 danzup, necazul este ca un transformator construit in regim DIY este rareori masurat, de regula se asculta amplificatorul si se emit dupa acea pareri, ori diferentele dintr-e un traf cumparat si unul construit pot fi minime daca datele sant declarate corect, ma refer la cele cumparate !Personal am fost foarte dezamagit de un trafo Marshall , a costat destul de mult, totusi posesorul statiei l-a cumparat si de curiozitate l-am masurat, datele fabricantului au fost reale dar o replica acestuia se putea face cu un sfert din pretul dat pe original ! Metodele de masurare a unui traf audio sant destul de simple , cred ca tema ar trebui dezvoltata, dar ca si in alte dati indemnurile mele de a nu se lucra haotic, raman in faza de aprobare... Link spre comentariu
VTP Postat August 7, 2009 Autor Partajează Postat August 7, 2009 Deci:- 1608 si 1609 sunt pentru utilizari hi-fi;- transformatoarele pentru amplificari de instrument, au alt statut, au alte cerinte, unele trebuie sa introduca anumite limitariin anumite conditii, si, nu intra in discutia de fata! (am spus eu vreodata ca ma ocup de astfel de aplicatii???)- nu am avut nici o oferta serioasa din tara, care sa garanteze niste parametri, doar transformatoare DIY in conditiile cunoscute de toti;- nu am pretentia ca Hammond reprezinta un produs caruia nu i se poate reprosa nimic, sunt produse cu un raport pret calitate excelent, comparativ cu ce poti obtine in regim DIY obisnuite;- multi viseaza la tot felul de minuni audiofile. aceasta categorie se imparte in doua: o categorie care din diverse motive nu pot da banii ceruti si asta e, si o a II-a categorie care are bani, si, daca sunt creduli, dau banii si incearca sa traiasca cu ideea ca au facut cel mai bun lucru in materie de DIY. Din a II-a categorie, cei mai multi evita apoi sa faca vreun test comparativ, in definitiv, e clar ca al lor suna mai bine, doar au cele mai bune componente, au costat o gramada de bani si mai ales "nume grele" din domeniu au spus ca sunt cele mai bune componente!!! E un punct de vedere, care, in unele cazuri se poate dovedi real.Eu am plecat de la faptul ca in domeniul amplificatoarelor in PP cu el84, au fost consacrate anumite marci pentru calitatea acustica, iar, unele din ele au folosit in regim OEM, aceste Hammond. Daca mi-ar fi trebuit vre-un amplificator, as fi urmat o cale de genul celei sugerate de felixx, cu amendamentul ca sunt mai greu de convins ca tot ce scrie unul pe un forum, poate fi luat ca litera de lege! Sunt prea batran ca sa mai cred pe baza dogmei religioase "cred si nu cerceta!". Mai ales in domeniul asta in care cei care sunt cotati ca seriosi spun bancuri cu tramvaiul printre piramide!!!Am fost intotdeauna de parere ca bunul simtz trebuie sa ne guverneze, sa nu umblam dupa covrigii din coada cainilor atunci cand nu avem bani sa trecem strada!. Si asta pentru ca unii chiar nu-si pot permite sa-si dezvolte pasiunea pentru muzica pentru ca au alte facturi de platit, si, pe de alta parte, pentru ca in ultimii ani se cer preturi nesimtzite pentru lucruri care alta data erau chiar ceea ce trebuiau sa fie. Si aveau si un pret corelat cu ce faceau.Un exemplu: ce incredere sa am eu in cablurile Supra??? Patronul e casatorit cu o chinezoaica, au fabrica in China, si, eu trebuie sa cred ca ca folosesc cupru si staniu adus din Suedia si il prelucreaza in China??? Mai sa fie? Aduc eventual sarmele si le impletesc in Suedia? POate! Atunci ar trebui sa spuna ca sunt "impletite in Sweden"!, cu Cu OFC de inalta puritate, de veioza! (ma duce pardalnicul de gand!). Parca in alta pagina e dat un link cu mentiunea de a fi citit cu atentie! A facut cineva, macar o parte de lectura? Si atunci imi pun problema: bine, bine, toti sunt hoti, dar il prefer pe ala care rezista de aproape 8 decade pe piata, trage tunul, dar si da, totusi ceva calitate, altfel se scufunda!In concluzie, fiecare face ce vrea, crede ce vrea: pentru mine subiectul e inchis! Informatia am dat-o pentru cei care vor sa faca ceva! Link spre comentariu
zal Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Un amplif de 100W cu traf de ie?ire Hammond. http://i32.tinypic.com/6srr5y.jpg Link spre comentariu
catalin gramada Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 ...pai e bine ca se vorbeste din auzitetotusi n-am cunostinta de "lautari"...cum i-ar numi unii...sa-si "tuneze" head-urile, renuntind la drake-urile originale pt. hammondblue , de 4 marci de trafuri ce au echipat marshall stiu numai eu, unele din ele suna...neinteresant Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum