Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare de iesire Hammond

VTP

Postări Recomandate

In general executia transformatoarelor nu este la indemana oricui, necesitand materiale de calitate, indemanare la executie si timp destul de lung.

Cum odata cu varsta si rabdarea mi-a scazut, pentru testele mele am cautat o solutie de a procura niste transformatoare de iesire de calitate certa si cu un raport pret/calitate bun.

Am gasit posibilitatea de a le procura prin intermediul S.C. Morsound S.R.L. (www.morsound.ro) care pot aduce pe comanda transformatoare Hammond (toata gama)

Azi au sosit: 2 x 1608 (Raa=8.000 ohmi) si 2 x 1609 (Raa=10.000 ohmi). Sunt produse in Canada.

Am optat pentru aceasta firma din mai multe considerente:

- firma produce transformatoare pentru aceste aplicatii de aproape 80 de ani!!!!

- firma furnizeaza in regim O.E.M., transformatoare pentru nume grele din domeniul audio, pro si home;

- pretul este rezonabil ( circa 250 lei/buc)

- parametrii sunt garantati LA PUTERE MAXIMA!!!!( de ex. banda de frecventa 30 - 30.000 Hz +/- 1 dB la 10W - transformatoarele sunt pentru uz HI-FI cu 2 x EL84)

Pentru cei care sunt interesati de subiect pot intra pe forumul firmei si contacta.

Dupa ce voi experimenta, voi posta asupra rezultatelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

8

• Badman

4

• danzup

3

• EmyRulz

3

Top autori în acest subiect

Este o idee exceptionala !Multumim pentru primele informatii si asteptam testele (care pe mine ma intereseaza cel mai mult !).Si eu imi voi lua 2 trafuri mai ales ca despre Hammond nu am auzit niciodata nici un lucru de rau in atati ani !

Link spre comentariu

Si pe mine ma intereseaza foarte mult. Doresc sa realizez un amplif pe tuburi si realizarea trafurilor de iesire este un impediment pentru mine(cu procurarea materialelor si timpul). Daca mai stiti si alte firme cu oferta buna sunt interesat si de alternative.

Link spre comentariu

Din ce am studiat pe net sunt multe oferte, dar:- prefer un producator cu traditie si verificat;- pentru ca nu sunt interesat de productie comerciala, doar de DIY, nu arunc banii pe zisele unor ametzitizi care cred tot ce vad pe net. Ceva mai bun, garantat, insemna de la dublul dublului cel putin, fara garantia ca acustic merita!!!Au si transformatoare pentru SE, dar sunt de 2 ,3 ori mai scumpe. Deocamdata am, mai tarziu, am sa incerc.

Link spre comentariu

Cu cei de la S.C. Morsound S.R.L. am lucrat si eu. Sunt seriosi in ceea ce priveste termenale de livrare iar preturile sunt rezonabile din punctul meu de vedere

Corect!!!!!...foarte "rezonabile" (preturile!),poate pentru cine face productie,sau pentru cei cu bani,dar pentru un amator.........,daca numai doua trafuri pentru un SE-6W cu 6L6 (6P3S!) (cele de iesire) costa 10 milioane(!!!!!!!!!!),plus inca doua de alimentare,plus tuburile,plus,plus.........oricum,este interesant postul si sunt sigur ca exista un segment de electronisti interesati de asa ceva. Este doar parerea mea,asa ca nu va fie cu suparare!
Link spre comentariu

Se pot face comparabile sau mai bune in regim de amator ( bineinteles nu "pe genunchi " ) , Hammond nu e culmea calitatii , e pe undeva in zona de jos . Poate au un raport calitate - pret mai bun fata de alti producatori .

Link spre comentariu

Cu cei de la S.C. Morsound S.R.L. am lucrat si eu. Sunt seriosi in ceea ce priveste termenale de livrare iar preturile sunt rezonabile din punctul meu de vedere

Corect!!!!!...foarte "rezonabile" (preturile!),poate pentru cine face productie,sau pentru cei cu bani,dar pentru un amator.........,daca numai doua trafuri pentru un SE-6W cu 6L6 (6P3S!) (cele de iesire) costa 10 milioane(!!!!!!!!!!),plus inca doua de alimentare,plus tuburile,plus,plus.........oricum,este interesant postul si sunt sigur ca exista un segment de electronisti interesati de asa ceva. Este doar parerea mea,asa ca nu va fie cu suparare!
La SE sunt mai scumpi !Dar la PP e adevarat afacere .Despre astea vorbim aici .
Link spre comentariu

Calitatea mai ales in acest domeniu costa.Eu am cumparta de la ei si produse care nu sunt in lista (de exemplu tuburile 6BL7 productie RCA 1960).Deasemenea eram pe punctul de a cumpara si eu trafuri Hammond dar am ales altceva, cei drept mai scump. Alegerea nu am facut o de capul meu ci la sfatul unui cunoscator(nu cred ca mai are rost sa dau nume).

Link spre comentariu

Ma asteptam la "teorii"!!!1. - Nimeni nu obliga pe nimeni sa folosesca Hammond!2. - Nici o firma nu face transformatoare "ieftine si bune pentru amaratii de DIY din Romanika"!!!3 - La 500 lei perechea, prefer Hammond unor transformatoare facute pe ce da Dumnezeu, cu ce da D-zeu! Ce economie realizez daca in loc de 120 euro/per. ma costa 80 euro/per. si nu am nici o garantie asupra materialelor utilizate sau a manoperei;4. - dece credeti ca transformatoarele pentru SE sunt mult mai scumpe???? Ca sa jefuiasca amaratul DIY-er roman!!!!5. - detine cineva date certe, atestate, care sa arate ca transformatoarele Hammond sunt proaste? Pentru ca sunt proaste, firme din America sau Canada, dar si din alte tari comanda la Hammond? Cine are date ca sunt produse proaste sa nu se jeneze, sa ne dumireasca si pe noi, dar nu din vorbe aruncate in vant!!!6. - Probabil sunt in zona de jos, daca zice unul sau altul!!! Mai ales daca are mai mult de 80 de ani, ca din intamplare firma are aproape 80 de ani, deci facea transformatoare cand unii erau in 2 celule separate!7.- cine vrea nec plus ultra poate comanda custom made la Tango, Tamura, Hashimoto sau mai stiu eu unde, cine nu isi permite, face acasa ce poate, dar pentru cei care vor un raport bun pret/calitate, pot apela la Hammond!

Link spre comentariu

Raportate la pret, transformatoarele Hammond m-i se par foarte rezonabile iar varianta pt SE este firesc sa fie mai scumpa. Pt a construi home made ceva asemanator este nevoie de multa munca migaloasa, procurare de materiale pretentioase , uneori destul de scumpe iar experienta este hotaratoare !Parerea mea este ca un Hammond este o solutie pt cei care nu au timp si posibilitatea de a construi un traf de calitate si chiar daca este mai scump ,merita, astfel se pot evita acele autosugestii ca un amplificator suna bine !!

Link spre comentariu

Mie mi se pare reclama curata cei aici! Am putintica dreptate?
Ar putea fi si reclama, dar sa zicem ca se incadreaza in domeniul tuburilor si poate ca celor care au bani le este/va fi de folos informatia.
Link spre comentariu

Mie mi se pare reclama curata cei aici! Am putintica dreptate?

DA! Ai MULTA dreptate!!! Enorma!!!!Poate ca vii cu o reclama mai buna! O informatie buna ar fi (insotita si de mai mult common sense decat teorie absurda!) de dorit de catre multi din cei care vor sa lucreze, nu sa faca comentarii deplasate!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări