Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transceivere home made VHF/UHF

SirRoger

Postări Recomandate

Avand in vedere ca sectiunea e plina de transceivere SSB/CW home-made de HF, propun deschiderea unei discutii si despre transceivere HM pentru VHF/UHF. In sensul acesta m-am oprit la o schema prezentata in TEHNIUM nr.8 si 9 din 1983.De asemenea, transceiverul este prezentat in detaliu (inclusiv PCB-urile) intr-o publicatie a Casei Centrale a Pionierilor din 1985 : ,,In sprijinul activitatilor stiintifice pionieresti" ( ce vremuri....hi hi ! ). Invit pe oricine a realizat acest aparat sau are informatii si poate da o parere despre cum se comporta in functionare, sa posteze aici. Va multumesc.P.S. Pot pune la dispozitia celor interesati publicatiile mai sus amintite in format electronic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

5

• gica70

5

• Yo4You

3

• florinnn22

2

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput sa proiectez PCB-ul la acest trasnceiver. As vrea sa vad ce poate.. :freaza:

Detalii despre bobinute nu ai pt acest transceiver?
La majoritatea bobinelor gasesti detalii pe schema. Iata ce mi-a scris autorul:Datele bobinelor sunt in general publicate. Circuitele LC pe 10.7MHz sunt circuite standard cu oala de ferita si carcasa metalica, cu condensator intern. Aceste circuite se pot realiza si homemade. Recomandat este sa ai un aparat de masurat inductante care este foarte folositor in realizarea unui proiect ca acesta.De exemplu un bun raport LC pentru un circuit rezonant pe 10.7MHz este: L=2.2uH si C=100pF. Raportul de transformare al acestor circuite este in general 5:1.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Un alt transceiver VHF interesant este prezentat in Tehnium 6,7,8,9/1985.

Ehe, ce vremuri. Schema respectiva mi s-a parut foarte bine si frumos gandita, cu integrate care atunci erau culmea tehnicii, adica "high end-ul" acelor timpuri..Dar nici cu "Unirea" nu mi-ar fi rusine..Le-as face doar de dragul vremurilor trecute.Poate ne adunam un grup de tineri -sau mai putin- dar nostalgici, impartim sarcinile..De ex eu m-as baga la proiectarea PCB-urilor, ca tare mult imi place chestia asta, altcineva la gaurirea lor, ca pe mine ma plictiseste, altcineva cu aprovizionare cu piese, apoi gasim un loc sa le reglam, ca surse, frecventmetru, osciloscop si rezistenta de sarcina am + niste ani buni de electronica in carca, hi,hi..Asa ca CQ de YO3 si numai..sa ne unirim...Asta ca sa nu zic de cogniacul lui Dorel, hi, hi, pt ca la sfarsit vom bea sampanie...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări