Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare PC in masina

Reynolds

Postări Recomandate

vreau sa fac un stabilizator pt a pune un PC in masinastiu ca am nevoie de 3,3 5 12 Veste nevoie sa fac un convertor dc -> dcsau merge(eficient) si cu lm317sau diode care ataca niste trz ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

14

• AdryanX

11

• Reynolds

7

• Stefan

5

Top autori în acest subiect

e mai ieftin...trebuie sursa in comutatiesau un invertor,de la 12v la 220v si apoi sursa normala a pculuivezi ca se poate modifica sursa pcului sa mearga la 12v,exista proiecte si pe forumul asta si pe softpedia(dar trebuie sa cauti,ca sunt de acum 2-3 ani)

Link spre comentariu

vreau sa fac un stabilizator pt a pune un PC in masinastiu ca am nevoie de 3,3 5 12 Veste nevoie sa fac un convertor dc -> dcsau merge(eficient) si cu lm317sau diode care ataca niste trz ?

Se gaseste sursa special pentru asta de cumparat (inclusiv cu adaptor de circuit pentru cheie de contact ca sa booteze/sa faca resume din hibernate cand introduci cheia!)! Voi chiar nu cautati pe google : "car smps atx source" ???astia au reprezentanta in romania :http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/categ ... 3god1XGQXQhttp://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/category.981/it.C/.fSe poate si face : bineinteles un smps dc/dc , orice altceva nu e bun , decat daca vrei un alt calorifer in masina !Nu recomand sa treci in 220V si apoi inapoi cu sursa atx clasica !! E cea mai proasta solutie .
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

as avea nevoie de o schema de dc to dc converter folosind uc3845am cautat pe net dar nu prea am gasit

De ce nu incerci sa il folosesti pe SG3525, poti regla factorul de umplere, poti pune protectie de curent pe el, si este ieftin, e unul din cele mai bune integrate pentru smps. Eu daca ar fi sa aleg intre tl494 sau SG3525, l-as alege pe al-doilea :da
Link spre comentariu

am facut deja ceva dar as mai vrea sa adaugcateva functii in plus si sa fac totul pe pe o placa dar deocamdata nu am un miez suficient de mareun etd49 cred ca ar fi bunsi am mai gasit si modificarea unei surse

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Salutare

Caut sa realizez o sursa pt un un proiect de car pc pe care vreau sa il realizez cat mai curand si caut o schema completa care sa nu imi faca probleme , adica sa fie gresita sau sa nu imi satisfaca nevoile si care sa nu necesite nici componente prea speciale care nu se pot gasi usor.

gasisem ca inginerii de pe forum au realizat in colaborare o astfel de sursa de pc alimentata de la bateria masinii dar nu au putut gasi topicul , rog pe cei care stiu despre ce topic e vorba sa posteze linkul

din ce am gasit eu schema de pe acest site http://dren.dk/carpower.html pare usor de modificat pt a scoate si restu de tensiuni de 3.5 , -5 , -12 ,iar pt cea de 5 mai trebuie niste lm7805 pt a scoate amperii necesari

astept pareri si sfaturi

si varianta invertorului iese din calcul :sparge:

Link spre comentariu

nu as vrea sa cumpar , daca cumpar tot care ar mai fi farmecul , asa mai toti putem sa cumparam si sa le conectam intre ele si sa zicem :uite ce am facut , nu e tare incerc sa il fac pt a invata niste lucruri prin practica , poate e o cale gresita dar asta e alegerea mea , poate am asteptari prea mari , posibil , dar mi se pare normal sa vrei ceva cat mai bun din toate punctele de vedere

Link spre comentariu

Sursele in comutatie nu sunt monteje pentru incepatori, necesita cunostinte si aparatura.in primul link ai un atasament cu modificarile pentru o sursa ATX/AT.Noroc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări