Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Micro UPS

Yuly

Postări Recomandate

Salut,Ma intrebam daca se poate face un fel ups ce sa tina maxim 2 secunde, deoarece din cauza E-ON ( :bataie ) se intrerupe cateodata curentul la retea undeva la 1 secunda, fie cabluri proste, reparatii, fulgere,...nu vreau sa dau bani pe UPS din market pentru ca e overkill, si ma intrebam daca se poate face o schema ceva pentru a nu se mai inchide pc-ul.ma gandeam la niste condensatori mari dupa redresarea de la retea in interiorul sursei dar nu stiu cat de bine ar functiona.Pls sugesti. Mersi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yuly

4

• Dr.L

3

• bogdan_

1

• costy

1

Top autori în acest subiect

da,s-ar putea sa mearga sa m,aresti filtrajul surseimai nacol ca nu ai loc si ca tensiunea de 300Vdc e periculoasa

afecteaza sursa, daca scot fire in afara sursei pentru conectarea condensatorilor?
Link spre comentariu

mai e si problema daca puntea, filtrele, siguranta, NTC-ul rezista la supracurentul cauzat de condensatorii aia pe care ii pui in plus... N-ai decat sa experimentezi, totusi, ai mare grija. Vezi ca mai e ceva: sunt 2 rezistente in paralel cu condensatorii care asigura ca tensiunea pe cei doi condesatori e egala. probabil va trebui sa le micsorezi valoarea(eventual o sa ai nevoie si de o putere mai mare).

Link spre comentariu

uitati un lucru esential pretul: ar trebui marit cam multicel filtrajul iar condensatorii la acea tensiune sunt scumpi si cred ca ar iesi mai ieftin cu un ups sh .

Link spre comentariu

nu neaparatsi cand comuta ups-ul dureaza 0,x secundeAparatele cu sursa in comutatie nu sesizeaza,insa neoanele pe droser se inchidsa nu mai zic daca cumpara surse defecte,sa ia filtrajul de acolo :da si ntc-uri tot de acolo,pune mai multe in paralel/seriesi o punte capabila nu costa asa mult (10A/600v)

Link spre comentariu

exact asta cu fluctuatia de curent am patit eu aseara de doua ori.neonul si routerul a sesizat ambele intreruperi iar calculatorul doau una :rade: . la ups nu aveam montata bareria :bataie Yuly ai mare grija cu izolarea conexiunilor, daca folosesti o baterie de condensatoare si foloseste condensatoare serioase - altfel de trezesti cu confetii si artificii - deci nu e chiar de joaca. decat sa regreti mai bine iti cumperi un UPS (vezi Dr. L )

Link spre comentariu

Ce condensatori ai pentru modificare? Ce fel erau cei deja existenti? Da-ne si tu ceva detalii, pentru ca eu am intalnit surse care si asa cum erau din fabrica rezistau cam 1-1.5sec fara intrerupere...

Link spre comentariu

sursa e una germana de 300W, cu condensatori de firma de 470uf (nu mai stiu exact cum se numesc ca nu am mai deschis sursa de mult timp). mai am niste condensatori de 1000uf tot de firma dintr-o sursa AT de 300W de server si mai am inca o pereche de 470uf rubycon. capacitate mai mare de atat parca ar fi prea mult si nu m-as risca. condensatori sunt masurati deci nu pun stifturi din surse chinezesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări