Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

port serial in industrie

vlad_2770

Postări Recomandate

Stiu ca mai demult am gasit parca in aceasta sectiune niste sfaturi in legatura cu o cumunicatie intre doua dispozitive folosind portul serial. Vag imi aduc aminte ca se punea problema detectarii erorilor, dar nu mai gasesc acel subiect. Cred ca era cineva care construia niste automate programabile folosind microcontreoller-e. Ma poate ajuta cineva totusi cu informatii in legatura cu trimiterea corecta pe portul serial a unor informatii?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_2770

1

• one

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Avand in vedere ca pe portul serial, in general, nu se transmit cantitati mari de informatie, poate o buna metoda de verificare ar fi retransmiterea de catre un dispozitiv a datelor primite.Sumele de control sunt destul de des folosite. Ar mai fi si bitul de paritate transmis odata cu octetul serial, dar nu cred ca ar trebui sa te bazezi prea mult pe el.Transmiterea corecta cred ca nu pune probleme, atata timp cat linia de transmisie este bine dimensionata/proiectata. Eu as folosi o suma de control (un octet care sa fie suma celeo de dinainte), cum este de exemplu fulosita in fisierele hex.Pentru linii lungi, as folosi RS422 sau 485.Ar mai fi codarea pentru corectia eventualelor erori. Sau te intereseaza doar detectia?Cauta pe net decumentatie despreTornado codeBCH code in general Error Correction Algorithms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări