Vizitator ionut_ktm99 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 salutare ! dragi prieteni forumisti v-a rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema sau mai mullte pentru un invertor de la o baterie normala de 1.5volti fie ea r3 sau r6 la 3v;4.5v;6v;9;12v daca se poate si un invertor de la 9 volti la 18 20 am vazut pe internetcateva scheme cu un invertor de la 1.5 la 9 volti....dar vreau parere de la un electronist experimentat ma gandesc ca ar fi foarte utile aceste "gadgeturi sa le zic asa " pentru a ne incarca telefonul in caz de urgenta ,a inlocuii prin casa bateria de la ceasul electronic de 9 volti cu una de 1.5 , la o lanterna etc. eu gasesc foarte multe utilitati alea acesto invertoare de putere mica sa zic asa eu am 4 accu varta AA r6 de 2700mAh si r3 wipov de 900 mAh stiu ca se descarca relativ repede bateria supusa prin montajul de invertare dar nu ar fi asta problema pentru ca acumulatori am si sunt ieftini si durabili ! astept o schema si un sfat din partea celor experimantati ,sunt incepator in domeni singurul montaj pe care l-am facut e un amplificator audio cu tda 2003 care mi-a mers din prima am cautat prin alte topicuri dar nu am gasit acest lucru, daca am incalcat ceva regula v-a rog sa fiti blanzi sunt nou Link spre comentariu
Vizitator Kilovolt Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 La tensiunea asta , randamentul e f scazut . Am testat pe vremea lui Ceasca asa ceva dar aveam nevoie de un curent mic de iesire . Pe vremuri cel mai tare aparat de masura era MAVO 35 care pe scala de X10 kiloohmi avea nevoie de o baterie de 15 v care nu se gasea .Asa ca i-am facut un invertor alimentat de la bateria de 1,5 v existenta in Mavo. Am folosit un tranzistor cu germaniu ( U ce mai mica decat la siliciu ) in montaj autooscilator ( un traf cu 3 infasurari , una conectata in baza ,deci de reactie , una in colector si una pe iesire ) de pe infasurarea de iesire se redresa , filtra si stabiliza cu un zener tensiunea de iesire . infasurarea din colector avea un c in paralel care ajuta la randament...m-am chinuit ceva pana l-am nimerit.Traful era bobinat pe o bobina cilindrica diametru exterior 15 mm , h 10 mm , diametrul interior 6 mm in care era bagat un baston de ferita .inf din baza 5 sp , 0.2mm colector 10 sp 0.2mm , iesire 150 spire 0.1 mm.iesirea se redresa cu efd 107.conta sensul infasurarilor mai ales cea de reactie , daca nu e bun sensul se arde tranzistorul din prima (EFT 323) Daca ai chef si timp , poti pleca de la asa ceva , sa incerci sa faci si ceva mai strong...Mari succese ! Link spre comentariu
Nucleu Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 aici sunt mai multe tipuri de incertoare si diferite tensiuni...de lipit direct pe pcb...Se gasesc si al adelaida! http://www.tme.eu/ro/katalog/artykuly.p ... dc996a2da6 Link spre comentariu
remus68 Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Citeste si aici http://www.repairfaq.org/sam/samschem.htm#schmi1 Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Nu am inteles prea bine pentru ce vrei sa folosesti acest invertor,dar daca vrei intra pe id-ul meu: dj_dexter1975 si pot sa-ti dau f.multe detalii,nu stiu dc nu ma lasa sa postez o poza,eu am realizat un invertor de la 12v la 60v pentru un amplif de masina,cu randament ridicat.Montajun este destul de simplu,singurul lucru mai dificil este realizarea trfului,dar se poate modifica si recupera din surse pc,iar 2-3 m de sarma gasesti pe-acasa.Ajut cu tot ce pot si-mi sta-n putinta Bafta! Link spre comentariu
Vizitator ionut_ktm99 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 salut tuturor si multumesc pentu interesul acorda ! astazi m-am intors din concediu si am sa citesc cele spuse de voi am gasit ceva invertor cu MAX 1674 problema e ca nush unde il gasesc ,aveam un invertor de la 12v la 220 150w dar s-a stricat ! v-a rog sa ma sfatuiti cum sa fac sa cer ajutor pentru al repara ! sa deschid alt topic , este vreo sectiunea speciala ?? sunt noob ! multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum