Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

suport pentru un mototas de casetofon si o mandrina mica

Dj Alex

Postări Recomandate

salutari la toti :da cum pot sa imi construiesc si eu un suport pt un motoras si o mandrina mica ( vreau sa il folosesc pt ca sa dau cauri in PCB ) deci vreau sa fie precisa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

5

• cipriyan123

4

• SunShine

3

• heroes

2

Top autori în acest subiect

O minibormasina costa 50ron.Motorasul de casetofon nu are prea multa forta.Daca vrei sa faci o simplificare extrema, scoate dintr-o rigleta electrica acea parte de metal care are 2 suruburi si foloseste-o ca si mandrina.

Link spre comentariu

Buna ziua. Si eu am realizat mai demult o mini bormasina pt. PCB cu un motoras de casetofon auto, care spre surprinderea mea a dat si inca da rezultate foarte bune. Iei un motoras de casetofon preferabil la 12v, o bucata pasta de pix pe care o bagi fortat pe axul motorului, dar cu grija sa nu o indoi sau sa o pui stramba, doua bucati din alea metalice cu tot cu suruburi dintr-o rigleta, cum a spus domnul one mai sus, si o mica bucatica de tabla, poate fi si staniol din condensatori. Acum iei spiralul de 1mm si rupi din el parte din spare, dar nu prea mult, ca sa ii mai reduci din lungime, foita de tabla o infasori pe el pana ii permite acestuia sa intre pe asta de pix, dar nu prea fortat. Dupa ce ai introdus si spiralul pe capatul piber al pastei de pix, pe partea din exterior a acesteia introduci chestiile alea din rigleta ca in imaginea de mai jos, si strangi suruburile. T rebuiesc puse 2 chesti din astea pt a echilibra axul, altfel o sa ti in mana un fel de vibrator...... Daca mai ai nelamuriri poti intreba aici. O zi buna si spor la treaba.

Ps. un filmulet cu bormasina in actiune. Sa va dati cu parerea despre oscilatia spiralului. http://www.youtube.com/watch?v=ByQcKlqAiW4

Link spre comentariu

bine gandita treaba cu 2 bucati de regleta pentru echilibrare.......am si eu p-acasa un motoras destul de puternic dintr-un video...cred ca o sa-mi fac si eu o minibormasina d-asta....

Link spre comentariu

Buna ziua. Intradevar cred ca este foarte bun un motor din video, unul mai mare, am incercat si eu cu unul, dar cred ca am strambat axul incercand sa scot bucsa (fulia) aceea pe care vine cureaua. O zi buna.

Link spre comentariu

am la serviciu niste motorase de la bormasinile MAKITA(de alea cu acumulatori).chestia nasoala este ca au pe ax un pinion fixat al dracului de bine..pana acum am stricat 3 motorase,incercand sa scot pinionul ala blestemat.am incercat si cu o surubelnita mecanica,incalzit,...si tot nu vrea.am incercat sa-l lovesc perpendicular pe zimti-ziceam ca poate crapa-dar tot nu a vrut.motorasele alea sunt foarte puternice(nici o sansa sa-l poti opri cu mana de ax)...atat ca nu-i pot scoate pinionul ala :nebunrau: poate stie cineva o solutie de scos un pinion de pe axul unui motor...

Link spre comentariu

incearca cu un motoras de la bormasina cu acumulator cu motoru de la CD rom nu are putere sau un motoras de la un casetofon de masina

Deci cel de CD-ROM nu are putere. Am sa caut alte motorase. Nu am de unde sa iau motor de la bormasina cu acumulator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări